27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Etterlengtede poeng!

11.01.2016

Endelig kom seieren! En forrykende 1. periode la grunnlaget for en særdeles viktig seier mot Fredrikstad i søndagens oppgjør i Solberghallen

Seiersjubel! Endelig kom poengene etter flere gode kamper den siste måneden. (foto: Gjermund Berg, dt.no)

Forutsetningene før kampen var rimelig klare, med tap her ville det sett fryktelig tungt ut for hjemmelaget med tanke på å skrape sammen nok poeng til å fornye kontrakten i Eliteserien.

NOR 92 kom på banen med en ambisjon om å gå rett i strupen på Fredrikstad, mens bortelaget la seg lavt med vekselvise forsøk på å presse høyere når sjansen bød seg.

NOR 92 sikret sesongens tre første poeng (dt.no)

Hjemmelaget startet kampen med et stort ballinnehav og satte direkte trykk på Fredrikstad. Tigers fikk flere gode sjanser i innledningen på kampen og etter 5 minutters spill fikk hjemmelaget den åpningen de håpet på da Kristian Becher på backhand satte inn 1-0. Et typisk Becher mål kan man si. NOR 92 fortsatte i et forrykende tempo og skapte flere farligheter som til slutt også førte til scoring da Eivind Bjørnseth etter pasning fra Jørgen Ripel økte ledelsen til 2-0 etter 07.45. Etter dette hadde begge lagene sine muligheter for scoringer, men det var NOR 92 som scoret også det neste målet. Etter 13.53 var det Chris Jaksland sin tur som etter pasning fra Fredrik Ullern banket ballen opp i krysset fra 10-12 meter. Så gikk det ikke mer enn 29 sekunder før det sto 4-0 på lystavla. Kristian Becher scorer sitt andre for dagen etter pasning fra Timmy Sedin og hjemmelaget hadde fått en drømmeåpning på kampen. Da Fredrikstad pådrar seg en utvisning mot slutten av perioden øynet man et nytt mål for hjemmelaget, men i stedet var det Fredrikstad som reduserte til 1-4 etter sløvt defensivt spill av hjemmelaget. Dette resultatet sto seg også til den første pausen. Oppsummeringen av 1. perioden var at NOR 92 fortsatte der de slapp før jul med oppofrende og meget bra spill og spesielt i de 15 første minuttene av perioden.

Fredrikstad tapte for bunnlaget (fb.no)

Hva som skjedde i pausen er uvisst, men det vi så ute på banen utover i 2. periode var et mer avventende hjemmelag som ga fra seg litt av initiativet i kampen. Selv om perioden startet med overtallsspill uten uttellingen etter kun 16 sekunder, fikk NOR 92 etterhvert også det første målet i midtperioden da Jørgen Ripel ble frispilt av Simen Bendiksen og ga NOR 92 ledelsen 5-1 etter 31.21. Rett etter dette får Fredrikstad sjansen i overtall og med kun ett sekund igjen av utvisningen så får de hull på byllen og reduserer til 2-5. Men de kom raskt ned på joda igjen for NOR 92 brukte ikke mer en 58 sekunder før de var tilbake i en 4 måls ledelse etter at Fredrik Ullern hadde banket ballen i krysset fra 12 meter etter assist fra back kollega Chris Jaksland. Der og da så kampen avgjort ut, men på slutten av perioden får Fredrikstad kranglet inn to scoringer, 3-6 etter 36.53 og 4-6 etter 37.16 og dermed var det ny spenning i kampen foran siste perioden.

Kun 2.26 ut i sisteperioden fikk Fredrikstad sjansen til å virkelig blåse nytt liv i kampen da de fikk tildelt straffe. Denne benyttet de dårlig og Brunvoll i NOR-målet reddet forsøket. I det påfølgende overtallsspillet klarte heller ikke Fredrikstad og redusere ytterligere. Kampen var mer åpen nå og hjemmelaget tenkte vel antaklig konsekvenser og dermed fikk Fredrikstad også lov til å komme til flere sjanser da hjemmelaget la seg lavere i banen. Etter halvspilt periode fikk Østfold laget en ny sjanse i overtall, men da var det NOR 92 som var nærmest nye scoringer med blant annet et stolpetreff! Etter at hjemmelaget ble fulltallige så fikk NOR 92 sjansen i overtall og de lyktes bedre. Etter spilte 52.30 sendte Timmy Sedin NOR 92 opp i 7-4 til trampeklapp fra de nesten 130 tilskuerne på tribunen. Etter dette satset selvfølgelig Fredrikstad alt fremover, mens NOR 92 forsøkte å "drepe" kampen med å holde ballen i laget og ikke ta de store sjansene. Mot slutten tok også Fredrikstad ut keeperen i et forsøk på å hente inn NOR 92 uten å lykkes. Den endelige spikeren i kista kom etter 59.25 da Simen Bendiksen var servitør til Steffen Løvlund som fastsatte slutt resultatet til 8-4 og dermed var sesongens første 3-poenger et faktum.

Nå er avstanden opp til Harstad 2 poeng og opp til Fredrikstad er det 5 poeng. NOR 92 har bedre målforskjell enn begge disse lagene noe som kan bli viktig når det hele skal avgjøres i mars.

Det viktige fremover nå blir å holde spillere skade og sykdomsfrie og få gode treninger til å drille samspillet i femmerne. Klarer vi det er vi sikre på at NOR 92 også spiller i Eliteserien sesongen 2016/2017!