Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

Aktivitetskalender

«« Jun - 2022 »»
M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Game, set, match!

02.03.2016

En serierunde gjenstår i kampen om en fornyet Eliteseriekontrakt. På lørdag venter seriemesterne Tunet i Høyenhallen. En oppgave som kan vise seg å bli meget tøff for NOR 92...


Forsvarskamp? Siste serierunde mot seriemesterne Tunet på bortebane. Det kunne vært enklere, men det er ikke annet å gjøre enn å gi full gass og ha trua! (Foto: dt.no)

NOR 92 fikk med seg gameballen da de gjorde en bra innsats i kampene mot Grei, Sarspborg og Gjelleråsen og fikk samtidig tilbake troen på seg selv igjen. De vant setballen da de vant de to helt avgjørende kampene mot Harstad og Sandnes forrige helg. Da gjenstår kun matchballen! Hvordan ser den ut?

Hvem rykker ned? (Assisten.no)

For å starte med oss selv. Vi kan ikke skylde på andre, bortforklare med andres resultater som går i mot. Vi har selv satt oss i den posisjonen vi er i. Men i de siste kampene har vi lignet mer på det vi håpet å se ut som fra starten. Det skal vi ta med oss videre. Det kan være at vi blir avhengig av resultatet i noen andre kamper på lørdag, men før kampene er spilt er alt fortsatt opp til oss selv.

La oss ta en titt på hvordan det hele ser ut før den siste og avgjørende serierunden som spilles samtidig lørdag 5. mars (alle med kampstart kl. 14.00):

Slevik - Greåker
Sandnes - Grei
Gjelleråsen - Akerselva
Harstad - Sveiva
Tunet - NOR 92
Sarpsborg - Fredrikstad

Tabellen

Vurdering Eliteserien 2015/2016 (Assisten.no)
 

1. Tunet
Har lite å spille for rent tabellmessig da de ble seriemestere etter å ha slått Greåker i Tindlundhallen forrige helg. Men det skal feires i Høyenhallen denne helga og det skal signeres nye spillere foran oppgjøret med NOR 92 har vi fått beskjed om. Det er duket til fest. Vi har ingen tro på at NOR 92 kommer til å få noe som helst gratis i Høyenhallen. Tunet skal få frem godfølelsen foran sluttspillet og ønsker nok å nedsable NOR 92 på hjemmebane i siste seriekamp og feire gullet på skikkelig vis. Det eneste de kan tenke på er å unngå skader på nøkkelspillere foran sluttspillet mot et desperat Tigers mannskap som sikkert ikke kommer til å legge noe som helst i mellom i duellene. Det blir nok en fysisk tøff match.

2. Slevik
Slevik møter nabo Greåker i siste seriekamp. Kan verken bli bedre eller dårligere enn nr. 2 denne sesongen. For Slevik handler det om å finne den gode følelsen foran sluttspillet. De er nok sugne på å revansjere seg og ta hjem "bøtta" da de ikke ble seriemestere. Hva smaker vel da bedre enn en seier mot erkerival Greåker i siste serierunde i egen hall? Som et lite "vorspiel" på hva som senere skal komme i sluttspillet.

3. Greåker
Møter som nevnt Slevik borte og er nok mest sannsynligvis avhengige av seier og tre poeng mot rivalene for å sikre seg bronsemedaljene denne sesongen. Det kan vise seg å bli en tøff oppgave for laget fra Moa som har hatt en tøff siste halvdel av sesongen med mange tap etter jul. Slevik borte er ingen hvemsomhelst. Men kampen skal spilles og Greåker har mye å spille for.

4. Akerselva
Gjør sin 5 sesong i Eliteserien og har en gylden mulighet til å ta sine første og historiske medaljer i noensinne. Laget som i stor grad består av spillere med svensk pass, krydret med toppspillere fra andre Oslo klubber, har vist seg som en av de sterkeste lagene i Eliteserien denne sesongen og det ville ikke vært ufortjent om det endte med medaljer. Da må Gjelleråsen slås i Lihallen på lørdag, samtidig som Slevik må gjøre jobben og slå Greåker.

5. Sveiva
Et av lagene som har gjort forhåndstipsene til skamme denne sesongen! Ble før sesongen tippet som nr. 9 av Assisten.no, men kan med poeng i siste serierunde ta en sterk 5. plass! En dyktig trener i Alex Jurreksson har mye av æren for at laget fra Rommen også kan bli å regne med i sluttspillet denne sesongen. For å legge en av erkerivalene, Grei, bak seg på tabellen må de sannsynligvis ta poeng i Harstad. Sveiva er en av formlagene i Eliteserien med 7 seire på de siste 8 kampene. Kan fort bli den store outsideren til et NM gull!

6. Grei
Jager en 5. plass og vil ved seier over Sandnes i siste serierunde, samtidig som Sveiva taper for Harstad, passere Sveiva på tabellen og tangere sine beste plasseringer fra sesongene 2011/2012 og 2013/2014. Grei er et av formlagene i serien og har 5 strake seire bak seg før møtet mot Sandnes borte. Laget kan fort ende opp som "Best i Groruddalen" hvis Sveiva taper i Harstad.

7. Gjelleråsen
Laget fra Nittedal har levert omtrent som forventet denne sesongen. Har et ungt lag for fremtiden. Har i løpet av sesongen variert noe i prestasjonene, noe som ikke er helt unormalt for et såpass ungt mannskap. Møter et medaljejagnede Akerselva i Lihallen på lørdag og har ikke annet å spille for enn godfølelsen foran sluttspillet. Ender på 7. plass med god margin ned til Sarpsborg på plassen under.

8. Sarpsborg
Østfold laget ligger som Gjelleråsen i et lite vakuum på tabellen. Ender på en 8. plass, en plass dårligere enn tipset til Assisten.no, uavhengig av resultatet i nabooppgjøret mot Fredrikstad. Noe som kan gi laget fra Plankebyen den seieren de behøver for å ta seg ut av en evt. kvalik/nedrykks diskusjon. Sarpsborg satser nok på å få med seg en bra serieavslutning og spille på seg litt selvtillit før sluttspillet starter allerede i uke 10.

9. Sandnes
På tross av to tap på Østlandet forrige helg så gikk resultatene i de øvrige kampene deres vei og dermed har Rogalendingene sikret plass i Eliteserien en runde før slutt uavhengig av resultatet mot Grei som kommer for å ta tre poeng og håpet om en sterk 5. plass. Sandnes ender som nr. 9 denne sesongen, en plass bedre enn eksperttipset til Assisten.no

10. Fredrikstad
Laget fra Plankebyen er sikret minimum kvalik plassen hvis de får med seg ett poeng mot Sarpsborg, men vil også med full pott over naborivalen Sarpsborg holde seg på sikker grunn og unngå kvalifisering. Kanskje er dette rette tidspunkt å møte Sarpsborg på? Sharks ender på en 8. plass uavhengig av resultatet i denne kampen og har allerede sikret seg den siste sluttspillsplassen. På en annen side er nok ikke Sarpsborg interessert i å tape for naborivalen som har sluppet inn smått fantastiske 62 mål på de fire siste kampene og har opparbeidet seg en grusom målforskjell som kan bli utslagsgivende. Skal det bli poeng mot Sarpingene må det tettes igjen bakover!

FIBK-treneren: – Ingen krise for oss om vi rykker ned (Fredrikstad Blad)

11. NOR 92
Vi karret oss endelig opp over den første streken på tabellen etter helgens to seire over Harstad og Sandnes. Møter seriemesterene i Tunet i Høyhenhallen i siste runde og må ta ett poeng for å være helt sikret en plass i Eliteserien neste sesong. En vanskelig oppgave. Tunet har kun tapt to kamper og har en uavgjort kamp denne sesongen så det sier seg selv at dette en voksen oppgave. NOR 92 må bare fokusere på å fortsette trenden fra de siste kampene og "gå i krigen" så får man telle opp etterpå. Målet bør å være å selge seg dyrest mulig... Med ett poeng mot Tunet kan NOR 92 også faktisk slippe unna en kval. plass.

Nervedrama da NOR 92 vant igjen (Drammens Tidende)

12. Harstad
Laget fra Nord har kun en seier (Sandnes hjemme) på de 13 siste kampene og har mildt sagt ikke hatt noen god sesongutvikling. De har i enkeltkamper og spesielt på hjemmebane gjort enkelte gode perioder. I tillegg til seieren over Sandnes på hjemmebane, har sesongens poeng kommet gjennom en seier hjemme mot NOR 92, uavgjort hjemme mot Gjelleråsen og uavgjort hjemme mot Fredrikstad (begge tap på straffer). At de skulle slå ett formsterkt Sveiva lag som kan sikre 5. plassen med ett poeng ville være meget overraskende, men ingen bombe. Sveiva reiser nok til Harstad for å returnere med tre poeng og en god følelse på flyet hjem i forkant av sluttspillet, men Harstad kommer til å selge seg dyrt... 

NOR 92 trener Espen Jensen, dere klarte å få med dere full pott i kampene mot Harstad og Sandnes, men nå venter seriemester Tunet i siste kamp. Hva tenker du, hva skal til for å få med seg noe fra Høyenhallen mot Norges beste innebandylag: - Vi hadde en veldig god helg, og fikk med oss 6 poeng. Jeg var i utgangspunktet ikke veldig overrasket over dette, da jeg vet det bor mye i laget. Og de siste ukene har vi vist at vi kan spille jevnt med veldig mange lag i denne divisjonen. Tunet borte er selvfølgelig vanskelig, men ikke umulig. Vi er mye bedre nå enn tidligere i sesongen, dette er det mange årsaker til. Vi skal komme forberedt til kamp, og skal fortsette å følge kampplanen slik vi har gjort den siste tiden. For at vi skal få med oss noe, må vi først og fremst ha trua på at det går ann å slå Tunet. Vi må ha glød, engasjement og en solid defensiv.

Vi har vist en fin formutvikling i det siste, du har etter hvert fått gleden av å ha alle spillere tilgjengelige (så nær som Jørgen Becher, langtidsskadet), hvordan tror du det kan slå ut i kampen mot Tunet? - Dette er helt klart en av årsakene til at vi har levert bedre den siste tiden. Nå har vi fått spilt inn selvtillit i spillergruppen, noe det var mangel på tidligere i sesongen. Det er en helt annen glød nå, og dette skal vi fortsette med!

Hva tror du om de kampen som forøvrig vil ha påvirkning på vår skjebne? Harstad mot Sveiva, hvem tror du vinner og hvorfor? - Slik jeg ser det er Sveiva et mye bedre lag en Harstad, og dersom de ikke vinner den kampen er jeg veldig overrasket. I mine øyne er Sveiva et av de bedre lagene i serien, og at de nå spiller på parkett tror jeg kun er en fordel for det raske spillet til Sveiva.

Fredrikstad reiser til Sarpsborg for å møte et lag som allerede er klare for sluttspill. Faktisk så kan Fredrikstad ende på alt fra nedrykk, kval. til sikker plass. Hva tror du om den kampen? - Det virker på meg som om luften har gått ut helt av Fredrikstad. De har sluppet inn veldig mye mål den siste tiden og har ikke vært i nærheten av det de var tidligere. Samtidig har jo ikke Sarpsborg noe å spille for. Uansett så bør det bli en grei hjemmeseier.

Nå som vi snart spiller siste seriekampen denne sesongen Espen, kort noen kommentarer om:

- Største overraskelsen denne sesongen: - Sandnes, de har levert mye bedre enn hva jeg trodde. 
- Største skuffelsen: - Desverre så må jeg si dette er oss. Vi har ikke levert i nærheten av det vi burde før de siste 5 kampene som nå er spilt.
- Beste øyeblikk så langt: - Helt klart når vi satte inn 6-5 mot Sandnes nå i helgen med 6 sekunder igjen å spille.
- Tyngste øyeblikk så langt: - Uten tvil Jørgen Becher sin skade. Vi hadde store forhåpninger sammen med Jørgen i år. Og en slik spiller med de kvalitetene og holdningene er et stort tap for alle klubber. Men vi skal sammen få Jørgen i 100% form igjen, og han vil komme til å levere i mange sesonger fremover. Vi gleder oss til han er tilbake!

Tunet - NOR 92
Lør. 5/3, kl. 14.00
Høyenhallen



  •