2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Jørgen og Jørgen hete når NOR 92 slo Lillestrøm!

25.11.2016

Torsdag kveld og toppkamp mellom tabell naboene Lillestrøm (3) og NOR 92 (2) i Skedsmohallen.

To blad fornøyde Jørgen! Jørgen Ripel og Jørgen Becher var hete når Lillestrøm ble slått i Skedsmohallen.

Torsdag kveld og toppkamp i Skedsmohallen mellom Lillestrøm og NOR 92. Begge lag sto med 15 poeng foran kampen, NOR 92 knepent foran på tabellen med bedre målforskjell. NOR 92 kom fra kampen mot Vålerenga med seier 5-4, mens Lillestrøm hadde sjokket seg selv og andre etter å ha tapt hele 13-1 for serieleder Bækkelaget i helgen.

NOR 92 visste at de kom til å møte et meget revansjesugent Lillestrøm mannskap som ikke ville legge noe i mellom i denne kampen.

Det var tydelig allerede fra start at gutta i gult og sort ikke hadde tenkt å bli kontret ihjel som mot Bækkelaget. Lillestrøm la seg lavt i banen og tettet godt igjen bakover. Resepten var tydeligvis at man skulle ta seg opp i angrepssonen på kontringer eller ved å slå lange baller inn mot NOR-målet. Uansett var det Tigers som kom best i gang og fikk den starten de håpet på når Simen Bendiksen skjøt bortelaget i ledelsen etter snaue fire minutter. Deretter skulle det gå over ti minutter før neste nettkjenning og den kom fra hjemmelaget etter at NOR 92 hadde mer enn nok med sjanser til å øke ledelsen. Men før perioden var slutt fikk Tigers endelig hull på byllen igjen da Jørgen Ripel på et frislag scoret sitt første av fire mål denne kvelden etter 19.54. Perfekt timing!
- I første perioden synes jeg det er vi som er det klart beste laget og vi fører kampen. Spesielt første 15 minuttene og vi skaper da også masser av sjanser, med både litt uflaks og udyktighet gjør at vi ikke er effektive nok. Det føles veldig tungt at de scorer 1-1 på noe som ikke er en målsjanse en gang, oppsummerte jubilanten (bursdag) Mikael Sjöqvist de første tjue minuttene.

Midtperioden startet på best mulige måte for NOR 92. Kun 48 sekunder ut i perioden fortsatte Jørgen Ripel der han slapp i den første perioden, 3-1 Tigers, assist hvem andre enn Jørgen Becher for andre gang i kampen. NOR 92 hadde i minuttene etter dette muligheter nok til å øke både til 4-1 og 5-1, men i stedet var det Lillestrøm som fikk uttelling og dermed 2-3 etter 27.36. Etter dette fikk begge lagene muligheter i overtallsspill uten at det så ut til at det ble flere mål ut av den muligheten. Helt til det gjensto 7 sekunder av spill 5 mot 4 for Tigers og Tobias Hulterström bestemte seg for å lade børsa. Slagskudd og 4-2 til NOR 92! Etter dette rotet NOR 92 ting litt for seg selv og lot Lillestrøm komme tilbake i kampen. 3-4 etter 34.21, 4-4 etter 36.19, før Simen Bendiksen med sin andre nettkjenning for kvelden sendte bortelaget i føringen igjen. Dessverre slipper vi Lillestrøm inn i kampen igjen 51 sekunder før periodepausen og dermed sto det 5-5 før de siste tjue minuttene.
- Til tross for den gode starten i andre periode er vi ikke helt fornøyde med det vi presterer i denne perioden. Vi føler at vi ikke får til like mye bra spill og dessuten tar vi altfor mange dårlige taktiske valg. Både med og uten ball. Samtidig fortsetter vi jo skape flere sjanser, men Lillestrøm er litt bedre enn oss i midtperioden. Vi er langt fra fornøyde med 5-5 etter to perioder og vi blir enig om å heve oss noen hakk, oppsummerer Sjøkan midtperioden.

Siste periode starter med en dobbeltutvisning og spill 4 mot 4. NOR 92 etablerer noe som ligner på et overtallsspill, men blir for dristige og gjør et dårlig taktisk valg da de gir Lillestrøm sjansen på en kontring som de tar godt vare på og dermed er hjemmelaget i føringen for første gang i kampen når det setter 6-5 alene med Simen Breidablik etter 50.19. Men NOR 92 har ikke tenkt å gi fra seg dette! Kun 17 sekunder senere er det balanse i regnskapet da Jørgen Ripel setter kveldens scoring nummer 3, assist? Hvem andre enn Jørgen Becher. 6-6! NOR 92 tar tak i kampen etter dette og viser at de har vokst denne sesongen. Laget fremstår nå som mer rutinerte. Gutta rullar bra, er tolmodige og holder hodet kaldt. Belønningen kommer etter 54.57 da Jørgen Ripel setter sitt fjerde for kvelden, assist Jørgen Becher og blir dermed matchvinner når Tigers reiser hjem med tre deilige og viktige poeng i toppstriden.
- Det er sterkt av oss å komme tilbake etter 6-5-målet til Lillestrøm og når vi vel fått 7-6 klarer vi å kontrollere kampen inn til sluttsekundene. Måten vi gjennomfører siste minuttene av kampen er veldig positivt og viser at vi tatt noen kliv når det gjelder modenhet og kynisme i spillet vårt, avslutter Mikael Sjöqvist til nor92.com