2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Forrykende forestilling mot Tatran Střešovice i Mjøndalshallen

10.04.2017

NOR 92 Innebandy fikk stifte et nytt og svært hyggelig bekjentskap fredag før påske, da det tjekkiske G14-laget fra Tatran Střešovice gjestet Mjøndalshallen til vennskapskamp mot et sammensatt G02/01 fra NOR 92.

Tatran Střešovice er i Norge etter initiativ fra den tjekkiske ambassadøren i Norge, med ønske om tettere bånd innen idrett mellom landene og innen innebandy spesielt. Laget skal spille en oppvisningskamp mot et sammensatt norsk G14-lag i forbindelse med NM-finalen i helgen og kampen mot NOR 92 kom i stand som en oppvarming til dette.
Tatran Střešovice går for å være av de beste lagene i Europa i sin klasse, men som trenerteamet i NOR 92 G14 med Robin Kämpe i spissen sier: "Vi ønsker aldri å stille til noen kamp med en defensiv match-plan. Vi vil utpå banen og lage trøbbel for de vi møter, så får det bære eller briste! Møter vi noen som tar oss på det, så får vi bare trener mer..."

Straks kampen er i gang går Tigers for føringen i kampen og hele gruppa ser sharp ut. Tsjekkerne starter litt forsiktig, men kommer likevel med mye energi når de vinner ballen. De får imidlertid ikke være i fred med ball, NOR 92-spillerne kommer tidlig i press og er farlig frempå etter gjenvinng et par ganger innledningsvis. Det virker derfor unødvendig og litt vel vennskapelig når et tjekkisk "vådeskudd" finner veien til nettmaskene etter 3 minutter. Et par minutter senere har Tigers bommet på enda et par halvbra sjanser før Tatran Střešovice igjen spiller seg til rom foran NOR 92 slottet etter flott one-touch-spill og prikker nydelig inn 0-2. Skal dette bli en sånn kamp? Men Tigers er "on fire" denne kvelden og kvitterer til 1-2 bare minuttet senere, og det er gledelig å se at måltørken endelig tok slutt for Mathias Gommerud. Det er høyt tempo i kampen og spillerne fra Tatran Střešovice setter tidlig press på ballfører når hjemmelaget har ballen, men NOR 92 spillerne er usedvanlig tro mot innøvd spillemønster og spiller seg kontant opp i angrepssone. Etter 8 minutter snapper Markus Gommerud en igangsetting rett foran tsjekkernes keeper og smeller den i målet. Når Mathias G gir NOR 92 ledelsen mindre enn minuttet senere, signaliserer bortelagets trener time-out og tar en tsjekkisk alvorsprat med guttene sine. Likevel fortsetter Tigers gang på gang og spille forbi presset til hardarbeidene tsjekkere og gjør gode valg og bevegelser foran Tatran-målet. Når pausesignalet går, står det 6-2 på tavla, etter 2 nye mål av Mathias G og ett av Sander. Fire flotte assist av Philip og en av Mathias B ved scoringene.

Tigers sjokkåpner andre periode. Det ser ut til at Tatran Střešovice vil forsøke og flytte sitt spill litt høyere i banen. Spillet går hurtig, men NOR 92-spillerne møter det med høy intensitet og jobber hardt for å gjenvinne hvert balltap og benytter rommet som har oppstått bak de tsjekkiske back'ene og kontrer inn 7-2 ved Mathias G (fra Philip), 8-2 ved Markus H. og 9-2 ved Mathias G (fra Philip) før det har gått to minutter. Det er godt mulig de første 30 minuttene av kampen er i nærheten av årsbeste for hjemmelaget. Gjestene spiller utvilsomt godt, har mye bevegelse, høyt balltempo og god teknikk og når det nærmer seg halvspilt henger ikke hjemmelaget helt med i presset og gir tsjekkerne nok rom til å redusere to ganger. Det er tegn som tyder på at Tigers begynner å merke tempoet og når bortelaget velger å fortsette å stå høyt, er det flere ganger fare på ferde og Alexander, som har kommet inn for Nicolai i Tigers-buret, gjør flere gode redninger. Mot slutten av perioden blir Markus G spilt fint igjennom fra Didrik og øker ledelsen til 10-4.

Det er Tatran Střešovice som åpner siste periode best og reduserer igjen etter bare 12 sekunder. Hjemmelaget kommer ikke ordentlig i gang og er på halvdistanse mens gjestene fortsatt orker mer. Det blir en ny redusering for bortelaget etter 4 minutter. Tsjekkerne er i veldig god form og holder trykket mens Tigers "henger litt mer i tauene". Men det blir fortsatt en og annen kontring og alene med keeper prikker Kristoffer nydelig inn 11-6 i lengste hjørnet, på pass fra Mathias G. Med 12 minutter igjen å spille reduserer tsjekkerne igjen. Resten av kampen blir mye kjemping, tøffere taklinger og noen utvisninger. Drøye tre minutter før full tid blir Kristoffer igjen spilt fri, denne gang fra Didrik, og fastsetter sluttresultatet til 12-7.

Etter kampen arrangeres en straffekonk med 10 straffer til hvert av lagene. Hjemmelaget kommer best ut av også denne duellen.

Vi har fått stifte et hyggelig bekjentskap med Tatran Střešovice denne kvelden og fikk oppleve en svært så intens og underholdende kamp. Ingen tvil om at tsjekkerne jobber godt med innebandyrekrutteringen. Også gledelig at våre egne klemte til med en strålende prestasjon og om de klarer å gjenskape dette i Zone Cup etter påske, kan sesongavslutningen bli svært så hyggelig.