2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Tungt for G19 i NM-sluttspillet

05.04.2017

Det er i motbakke det går oppover, er det noe som heter. I motgang blir karakter og stamina satt på prøve. Denne sesongen har våre G19-gutter fått kjenne mer på motgang enn noen sesong tidligere. Helgens NM-sluttspill ble aldri noe etterlengtet unntak.

Motgangen fortsatte i NM. Akash Singh og Daniel Moen måtte se motgangen fortsette under NM G19 i helga (Arkivfoto).

Ser vi kort tilbake på sesongens seriespill, syntes vi at vi var på talefot med alle lagene, selv om vi ikke fikk med oss poengene. Unntakene var hjemmekampene mot Fredrikstad/Greåker og Tunet, hvor vi må innrømme at bortelagene var langt bedre enn oss.

Det er formiddag lørdag 1. April. Vi stiller til NM-gruppespill i Tindlundhallen, Greåker. Lagene i vår pulje er Tunet, Freidig og Sveiva. Kan nok en semifinale være innen rekkevidde?

Vi ser bra ut når første kamp starter. Spillet bølger litt, før Tunet får et lite overtak. Vårt forsvarsspill er bra og vi får flere overganger og brukbare målsjanser. Etter drøye 7 minutter driver Akash fremover på høyresiden og får skutt mot en delvis dekket Tunet-målvakt og NOR 92 tar ledelsen. God og fokusert start, men en av våre største utfordringer har vært å ta vare på fordelen ved å ha scoret mål. Tunet kommer tilbake mindre enn to minutter senere. Og så en gang til etter nye 90 sekunder, når vi blir fullstendige statister ved en frislagsituasjon, og vi ligger plutselig under 2-1. To situasjoner som glipper i en ellers god 1. periode, hvor vi vinner skuddstatistikken 4-6 og alt i alt er brukbart fornøyd med prestasjonen.

2. periode starter bra og Akash ordner balanse i regnskapet på pass fra Henrik etter drøye minuttet. Men igjen roter vi bort initiativet og etter kun 19 sekunder ligger vi under igjen. Etter nye tre minutter kommer en tilsvarende frislagsituasjon som i første periode og igjen er dessverre hverken utespillere eller keeper med og det står 4-2 til Tunet. Kalddusj! Likevel er moralen og innsatsen fortsatt god. Tunet spiller hurtig og med mye bevegelse, men vi henger bra med og vi fatter nytt håp når Oliver omsetter Jørgens pasning i en redusering. MEN igjen! Kun 14 sekunder senere! Tunet øker til 5-3 med ti minutter igjen å spille. Vi jobber og sliter for å komme inn i kampen igjen, men tre minutter før slutt fastsetter Tunet sluttresultatet til 6-3.

Se kampoppsummering og bilder på assisten.no

Freidig er et lag vi har spilt jevne kamper mot flere ganger opp igjennom årene, men det går lenge mellom hver gang vi møtes. Kampen starter på verst tenkelig måte for oss i det Freidig tar ledelsen allerede etter et halvt minutt. Resten av første periode bølger spillet frem og tilbake. Det er gode sjanser til begge lag, men det blir ingen mål.

Periode 2 starter som den første sluttet, men etterhvert får Freidig et lite spillemessig overtak. Rett før perioden er halvspilt tar de godt vare på muligheten og legger på til 2-0, mens NOR 92 har en spiller utvist, og bare minutter senere øker de igjen til 3-0. Vi øyner en liten mulighet til å hente inn ledelsen når Akash nok en gang kommer på scoringslisten. Det står 3-1. MEN VI KLARER DET IGJEN! Det tar kun 9 sekunder før Freidig setter den berømte spikeren i kista og vinner kampen 4-1.

Det ser vanskelig ut å nå vår 4 strake semifinale, men det er ikke helt kjørt enda. Muligheten ligger i en 4-måls seier mot Sveiva, men er også avhengig av resultatet i kampen mellom Tunet og Freidig. Kampen starter forrykende. Sveiva er også avhengige av et godt resultat. Vi blir for passive og ball-watching de første tre minuttene, og Sveiva takker ved å score to. Vi kommer oss etterhvert mer med i kampen og legger inn en fantastisk innsats. Men vi kommer ikke til mange avslutninger, og de er heller ikke bra nok. Etter litt over halvspilt periode legger Sveiva på til 0-3. Like etter får Simen fortjent satt inn en redusering. 1-3 står til pause.

Det går kun 2 minutter av siste periode før Sveiva skaffer ny tremåls ledelse. Det skjer ikke mye mer. Perioden blir jevn og intens og det blir ampert i sluttsekundene. NOR 92 avslutter med tre utespillere og Sveiva setter punktum med sitt femte mål. Sluttresultat 1-5. Dett-var-dett.

Alle opplever motgang før eller siden, i arbeidsliv, i privatlivet, i forbindelse med idrett. Det skal viljestyrke, stahet og tålmodighet til å holde det gående gjennom motgangsperioder for igjen å oppleve ny suksess. Det ble ikke noen NM-semifinale i år. Litt skuffende, men det er kanskje like greit. Alt i alt så var vi aldri helt der oppe denne sesongen. Takk til alle som likevel tro til og bidro, både spillere, trenere og støtteapparat. Er medgangen tilbake neste sesong...??