27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Surt tap!

19.01.2017

Det ble en merkelig kamp mot Øreåsen hvor vi styrte spillet, hadde de største og fleste sjansene, men Øreåsen gjorde det viktigste, scoret flest mål.

Slet med å finne nettmaskene. Jørgen Becher og NOR 92 slet med å finne nettmaskene i bortekampen mot Øreåsen.

Skal man vinne innebandykamper må man være med fra start og man må unngå å gi motstanderen enkle mål. Det var ikke tilfellet med NOR 92 i gårsdagens kamp mot Øreåsen.

Tåka var så tjukk at det var vanskelig å finne Øreåsenhallen i går kveld, man skulle neste tro at tåka hang tjukk også inne i hallen i den første perioden da NOR 92 var svært så gavmilde mot et Øreåsen lag som satset på lange oppspill. Dette lykkes de veldig godt med de første 20 minuttene, med god hjelp av snille NOR-spillere. NOR 92 var det førende laget, men det hjelper lite når vi sliter med å sette våre sjanser og Øreåsen scorer på 90% av sine. 4-0 etter 1. periode var ikke mindre enn veldig skuffende!

Kampfakta Øreåsen - NOR 92

I andre periode rokker Strandberg/Sjöqvist om noe på laget. Inn i mål kom Simen Breidablik og inn på backen 15 åringen Markus Hansen. Vi får også en bra start på periode da vi får straffe etter kun 37 sekunder av perioden som Jørgen Becher sikkert scorer på. Men på tross av et fortsatt stort spilleovertak så er det ut i fra ingenting at Øreåsen får muligheten til øke til 5-1 etter en frislagsvariant hvor vi blir lurt ut i pølsebua og deretter 6-1 da en Øråsenspiller får lov til å ta "kjøkkenveien" uten at vi klarer å hindre scoring. Herfra og ut perioden handlet det kun om et lag. Gutta skal ha for at de viser og moral og ALDRI gir opp. 6-2 med Didrik Grøstad, 6-3 med Markus Hansen som scorer sitt første mål på A-laget på et strøkent langskudd etter et frislag. Pause og nytt håp!

I siste periode kommer NOR 92 ut på banen med kun et mål for øye. Score flere mål. Her er det ingenting å tape. Tigers går rett i strupen på Øråsen som raskt ser helt sluttkjørt ut og som bare slår unna hver gang de får tak i ballen. 6-4 kommer etter 2.24 av perioden etter at Didrik Grøstad setter sin andre scoring for kvelden, 6-5 etter 5.41 av perioden nok en gang ved Didrik Grøstad og det ser ut som Øreåsen skal kollapse! Det er god tid igjen på å vinne kampen. Hjemmelaget tar umiddelbart time-out, men NOR 92 fortsetter kjøret etter utligningen. Stangskudd og et bombardement mot en fantastisk god Øreåsen keeper (banens beste) hjelper ikke. Ballen vil ikke inn! I stedet er det Øreåsen som øker til 7-5 på et nytt langskudd etter en sjelden visitt i NOR 92 sin sone. Når de får inn nok et langskudd med mindre enn fire minutter igjen ble det veldig vanskelig. Uansett så ga aldri gutta opp. Vi får inn et trøstemål helt på slutten ved Jørgen Ripel og dermed må vi innse at en elendig innledning på kampen ender med tap 8-6. Det laget som scorer flest mål vinner kampen, så enkelt er det!

Lyspunktene var at 15 åringen Markus Hansen gjør en strålende innsats på backen, får med seg en scoring og to assist og blir kåret til NOR 92's bestemann! Også hyggelig at Didrik Grøstad finner målet, 3 nettkjenninger her lover godt for fortsettelsen. Det skal også tas med på plussiden at gutta aldri ga opp og innsatsen alltid var på topp, selv om prestasjonen totalt sett denne gangen ikke holdt til poeng.

Trener Mikael Sjöqvist oppsummerte kampen på denne måten: - Vi får dårligst tenkbare start når vi slipper inn mål allerede etter 1.50. Måten det kommer til på er fryktelig irriterende. Vi hadde snakket akkurat om hvordan Øreåsen ville angripe oss og når de gjorde akkurat slik vi snakket om er det rett og slett for dårlig at vi ikke klarer å stoppe det. Det målet gjør at vi blir veldig stresset og jeg synes aldri vi får noen kontroll eller struktur på første omgang. I stedet får Øreåsen kampen akkurat dit de vil og de leder fullt fortjent etter første perioden.

Vi gjør noen grep til andre perioden og endrer litt i rekkene. Dette fungerer bra, men det viktigste er at vi får orden på vårt forsvarsspill og begynner å vinne dueller og nærkamper på en helt annen måte. Vi spiller brukbart hele andre perioden, men dessverre er det slik det ofte vært for oss i år at vi må bruke masser av sjanser for å score mål, men samtidig slipper in altfor enkle mål.

Den trenden  fortsetter dessverre i siste perioden. Vi trykker på bra, men orker til slutt ikke hele veien. Totalt sett vinner Øreåsen fortjent. Det mest positive vi tar med oss er to ting: Innsatsen og moralen i de to siste periodene samt debuten til Markus Hansen. Han kom inn som back etter en periode og gikk inn og gjorde en storkamp. Måten han spilte på var minst sagt imponerende og han fikk fullt fortjent premie som banens beste.

Nå blir det trening i kveld hvor kampen oppsummeres og planer for hvordan vi skal slå tilbake mot Ajer i Solberghallen allerede på søndag skal legges. Her gjelder det å lære av våre feil og se fremover!