2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

J16 og G16 NM - ''nesten er ikke nok''

27.03.2017

Det gikk ikke helt veien for våre J16- og G16-lag i helgens NM-sluttspill, og for begge lag var det nok nøkkelkampene mot BMIL som førte til en tidligere NM-exit enn vi hadde håpet.

J16 spilte sitt NM-puljespill i Høyenhallen på lørdag og skulle kjempe med BMIL og Sarpsborg om avansement. I tidligere møter med disse lagene, har Sarpsborg vært den hardeste nøtten å knekke, så et avansement ville nok være mest sannsynlig med et godt resultat mot første motstander, BMIL. Kampen ble veldig jevn og lagene fulgte hverandre hele veien. Til pause hadde BMIL en ledelse med 4-5. Tigers-jentene var nære, men klarte tilslutt ikke å ta igjen ledelsen og den siste perioden endte 3-3. Dermed ble det et knepent 7-8 tap.

- Jentetroppen er ikke så stor og vi var forberedt på to tøffe kamper med kun tre utespillere på innbytterbenken, sier trener for jentene, Michal Janic.

I kampen mot Sarpsborg trengte jentene da en seier for å gå til semifinale og spillerne gikk virkelig "all-in". I den første perioden tok NOR 92 føringen og ledet med to mål, men Sarpsborg-jentene klarte å utligne forspranget før pause, da det sto 4-4. Utover i andre periode er det helt jevnt, men Tigers blir slitne og greier "bare" 1-1 i perioden og kampen ender 5-5.

- Vi var veldig på i denne kampen og gjør en god kamp både taktisk og med stor innsats, sier Michal Janic. - Det var så jevnt og vi kunne like gjerne vunnet denne kampen. Da hadde vi gått videre til semifinale, siden BMIL tapte 7-2 i sin kamp mot Sarpsborg. Våre jenter har levert en OK prestasjon, men det holdt ikke til avansement denne gangen.

(se bilder nederst i artikkelen)

G16-troppen dro til Ekeberghallen for å spille sitt første NM-sluttspill. Lagene Skjetne fra Trondheim og Lye fra Bryne er lag som våre gutter ikke har spilt mot før og visste lite om. De to andre lagene i vår pulje var BMIL og Fredrikstad, som vi har møtt flere ganger tidligere, senest i Tigers Cup forrige helg. Fredrikstad var satt opp i siste kamp, og siden de satte våre gutter så ettertrykkelig på plass i TCJ-finalen, var nok seiere mot de tre andre lagene nødvendig for avansement. Skjetne i første kamp startet første periode med god innsats og lav risiko. Tigers brukte også tid i starten, men tok gradvis føringen i kampen. Dagens første mål kom imidlertid først langt ut i perioden, da NOR 92 gjorde 1-0 som også stod til pause. Tigers beholdt initiativet etter hvilen og fikk uttelling 4 ganger mot Skjetnes to og dro til slutt i land en relativt komfortabel 5-2 seier.

BMIL er et lag vi har hatt varierende suksess mot, og utfallet av denne kampen var på ingen måte forutbestemt. Derfor var det overraskende at lagene fremsto såpass forskjellig fra start i første periode. Der hvor BMIL var intense, bestemte og fokusert virket NOR 92 avventende og ukonsentrerte. BMIL scorer både en, to og tre mål før alle varsellampene kommer på i Tigers-leiren. Da blir kampen jevnere og lagene scorer en gang hver før pause. Det står 4-1 og en real snuoperasjon må til. Den andre perioden blir bedre for NOR 92, som nå er mer sjef foran eget mål, og i tillegg lager en del trøbbel foran BMIL-kassa. Omsider kommer en ny redusering, og litt etter en til. Gutta trykker på for en utligning, men BMIL kjemper for å forsvare ledelsen sin. Kampen ender med BMIL-seier 4-3, noe som mest sannsynlig betyr at Fredrikstad må beseires senere på dagen.

Kampen mot Lye ble ikke like jevn som de foregående. Bryne-laget har muligens ikke et tilsvarende nivå på sin kamphverdag hjemme som Oslo-klubbene. Tigers rullet gradvis mer og mer over sin motstander og tavla viste 1-10 da sluttsignalet gikk. Målet til Lye kom på straffe.

Før kampen mot Fredrikstad var det klart at kun seier ville være godt nok for NOR 92 til å gå videre til semifinale. I lys av den omtalte TCJ-finalen en uke før, ville det utvilsomt bli en vrien oppgave. Tigers startet kampen  lavt i banen og med fokus på å spille med lav risiko og holde tett. Det ga selvsagt Fredrikstad mye ballbesittelse, men også lite rom foran Tigers-målet til å produsere gode målsjanser. NOR 92 kom i scoringsposisjon på noen få kontringer, men ikke farlig nok. Mot slutten av perioden fikk Fredrikstad hull på byllen. Perioden endte 1-0. Den andre perioden startet på samme måte, men Fredrikstad spiller med godt tempo og håpet svinner for Tigers når Fredrikstad setter to til. Da må NOR-spillerne presse høyere og et nytt, lite håp tennes når reduseringen kommer. Men Fredrikstad utnytter at det blir større rom foran NOR-målet og setter spikeren i kista ikke lenge etter. Kampen ender 4-1 og NM er over for NOR 92 G16 for denne gang.