27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Knepent tap for seriemesterne

12.03.2017

NOR 92 hadde et spillemessig overtak i seriefinalen mot Bækkelaget, men bortelaget hadde marginene med seg og sto i mot NOR-presset og gikk ubeseirede gjennom serien.

Sølvvinnerne! NOR 92 har gjort en bra sesong og er klare for å ta neste steg neste sesong!

Kampen mot Bækkelaget hadde ingen betydning for tabellplasseringen, men et interessant poeng foran serieavslutningen var om hjemmelaget som var ubeseiret på hjemmebane denne sesongen kunne påføre Bækkelaget deres eneste poengtap denne sesongen.

Rett før kampstart overrakte NOR 92´s kaptein Jørgen Becher en blomst til Bækkelaget og gratulerte med seriemestersskapet og ønsket lykke til i Elitekvalifiseringen.

NOR 92 gikk offensivt til verks og tok kommandoen i kampen fra starten av. Etter 1.24 fikk hjemmelaget muligheten til å ta føringen i spill 5 mot 4, men Bækkelaget holdt unna. Derimot holdt seriemesterne ikke unna da det var spilt 5.42 av kampen da Jørgen Becher sendte hjemmelaget fortjent i føringen med 1-0. Men Bækkelaget svarte raskt og etter 6.24 sto det 1-1. NOR 92 fortsatte å holde initiativet i kampen, og litt mot spillets gang var det Bækkelaget som tok ledelsen med 2-1 etter spilte 9.11. Denne gangen var det NOR 92 sin tur til å gi raskt svar på tiltale da Didrik Grøstad utlignet til 2-2 etter 10.28. Etter 12.42 tok Bækkelaget tilbake ledelsen med 3-2, før NOR 92 bestemte seg for at nok var nok og kun 8 sekunder senere var det Jørgen Ripel sin tur da hjemmelaget utlignet til 3-3 etter 12.50. Bækkelaget pådro seg en ny utvisning og denne gangen tok Tigers vare på muligheten da Jørgen Becher sendte NOR 92 i føringen med 4-3 etter 15.14 som sto seg ut perioden. En fortjent ledelse, underbygget av at det vi hadde et spillemessig overtak og at vi vant skuddene med 13-9 i 1. periode.

Sesongens første hjemmetap (Drammens Tidende)

Midtperioden startet med at Bækkelaget utlignet til 4-4 allerede etter 1.16 av perioden. En ny utvisning til Bækkelaget etter 24.54 førte ikke til mer nettsus for hjemmelaget på tross av nok med sjanser. I stedet var det Bækkelaget som tok ledelsen med 5-4 etter halvspilt kamp, litt mot spillets gang. Faktisk så ble det ikke scoret flere mål i perioden som igjen viste overtak i skuddstatistikken til hjemmelaget med 15-8.

NOR 92 gikk offensivt til verks i 3. perioden. Sjanser ble skapt og NOR 92 styrte kampen, men ballen ville ikke inn bak en meget god Bækkelaget målvakt Mats Lambech. I stedet var det Bækkelaget som gikk opp i 6-4 etter halvspilt periode etter en kunstscoring fra Petter Lambech, helt utagbart for NOR 92´s unge og meget gode debutant Nicolai Sevlejordet (16). Nico som fikk sine første minutter for A-laget i sluttminuttene av forrige kamp mot Lillestrøm og som ble "kastet til ulvene" rett før kampstart mot Bækkelaget og viste at han er en mann for fremtiden. I løpet av kampens siste minutter hadde NOR 92 sine sjanser, men ballen ville bare ikke inn bak Bækkelagsmålvakten, dermed kunne Bækkelaget notere seg for sin 16 strake seier denne sesongen og et meget fortjent seriemesterskap! Skuddstatistikken i 3. periode vant også hjemmelaget med 15-10, totalt 43-27, så det forklarer litt av utfordringen hvorfor det ikke ble poeng i denne kampen.

Kampfakta NOR 92 - Bækkelaget

På tross av tapet i sesongens siste seriekamp kan NOR 92 se tilbake på en meget god sesong. Ikke mange hadde troen på vårt unge mannskap før sesongen og troen ble ikke større underveis da to av de mest rutinerte av gutta forsvant. Men det har vært jobbet godt, treningsmengdene og kvaliteten på treningene har vært i stadig utvikling. Gutta har respondert bra og har tatt mange steg i løpet av sesongen. Treningsfremmøtet har utviklet seg meget bra og stemningen i troppen har vært meget bra! En bra gjeng som har fremtiden foran seg. Enda mer spenndende blir det neste sesong da våre egne unggutter skal ta nye steg og vi skal forsterke med spillere som vi tror skal bidra til å ta laget til det neste steget og til at bredden i stallen blir bedre.

NOR 92 trener Mikael Sjøqvist oppsummerte kampen og sesongen på følgende måte: - Vi klarte ikke målet vårt om å være ubeseiret på hjemmebane og heller ikke målet om å bli det eneste laget som tar poeng fra Bækkelaget. Likevel er vi ikke altfor misfornøyde etter kampen. Resultatet er vi selvfølgelig ikke fornøyd med, men prestasjonen vi gjør er bra. Vi er det spilleførende laget og det lag som skaper klart flest målsjanser. Det som blir avgjørende er at vi sløser altfor mye med sjansene våre, ikke minst i power play. Med bedre utdeling der tar vi poeng i denne kampen. Samtidig må vi bare gratulere Bækkelaget. De er seriens klart best lag og har en bredde i stallen sin som imponerer. Vi ønsker de all lykke i kvalikken.

Med kampen mot Bækkelaget var sesongen faktisk over for vår del. Det har vært en spennende sesong der vårt hovedfokus har vært utvikling. Og ser man på denne kampen sammenlignet med vår første seriekamp i år er det ganske enkelt å se at vi tatt store kliv, ikke minst som lag. Før denne sesongen hadde flestparten av våre spillere aldri spilt på så høyt nivå i det hele tatt og at vi da presterer så bra at vi ender på 2. plass er det noe vi faktisk er fornøyde med. Nå begynner et hardt arbeid med å forberede til neste sesong. Da skal vi jobbe enda mer med utvikling, men også legge listen litt høyere når det handler om resultatmål.

Må til slutt også få lov til å skryte av to spillere i dagens kamp. Nico som går inn fra start for første gangen noensinne og presterer en helt fantastisk kamp i målet. I tillegg skal Markus Hegnes Hansen også ha skryt. Han har tatt mange kliv denne sesongen og viser at han fortjener den tillit han fått etter nyttår. Han opptrer veldig modent på banen og bidrar mye.