27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - August - September - Oktober - November - Desember

Første perioden og full pott til Tigers var beholdningen i toppkampen

15.10.2017

NOR 92 gikk ut i hundre og satte Ull/Kisa i skyggen i den første perioden av toppoppgjøret i 1. divisjon i ettermiddag. Men deretter ble gutta litt for fornøyd...

Gunnarsson scoret ett. NOR 92 gjorde jobben og slo Ull/Kisa i søndagens toppoppgjør i 1. divisjon Østlandet. (Foto: Roy Johnsen, Drammens Tidende)

Tabellen 1. divisjon Østlandet

NOR 92 gikk rett i strupen på Ull/Kisa i ettermiddagens toppoppgjør i Mjøndalshallen. Foran hele 255 tilskuere så smalt den første ballen i nota bak Ull/Kisa målvakten etter 2.19 da Kristian Becher sende hjemmelaget i ledelsen. Drøye tre minutter senere doblet Jørgen Ripel ledelsen da han etter pasning fra rekkekamerat Kristian Becher scoret sikkert. NOR 92 hadde tempo både på ballen og beina i denne perioden og Ull/Kisa hadde lite å stille opp mot dette. 3-0 etter 16.26 ved Christoffer Gunnarsson, 4-0 etter 16.42 fra Kristian Becher med sin andre for dagen, før Jørgen Becher avsluttet et fyrverkeri av en periode med 5-0 etter 19.27. Manne Strandberg har vært syk en periode og satt rolig ytterst på benken mens vikar Mikael Sjøqvist ledet gutta i kamp. Sjøqvist oppsummerte perioden på følgende måte: - Første perioden er bra fra vår side. Til tross for at Ull/Kisa presser høyt på oss synes jeg vi har bra kontroll og vi lar oss ikke stresse. Det som kunne vært litt bedre var pasningskvaliteten. Hadde den vært hakket bedre kunne vi spilt bort pressen enda bedre å skapt enn flere sjanser. Men likevel scorer vi fem mål og vi er meget effektive i første perioden.

- Yngstemann yppet seg (Drammens Tidende +)

Det føles som at vi har full kontroll og praten i garderoben handlet om at nå er det mot oss selv vi spiller resten av kampen. Det føltes ikke som at Ull/Kisa hadde så mye mer å komme med, men at det lå helt i våre hender.

Vi kan trygt si at hjemmelaget ikke klarte å følge opp oppfordringen fra trenerteamet i midtperioden. Det gikk nesten halvspilt periode før neste mål kom og dette var Ull/Kisa´s første mål i kampen. Etter 29.57 sto det 5-1 på tavla. Etter 33.24 scorer Ull/Kisa nok en gang og knapper inn på hjemmelagets ledelse. Dette til tross for at Tigers hadde flust av sjanser til å sette punktum og sikre seieren, men når fokus og presisjon ble lagt igjen i garderroben så går det gjerne som det gjorde i denne perioden. På tross for at Jørgen Ripel med sitt andre for dagen øker til 6-2 etter 34.47, lar hjemmelaget Ull/Kisa få uttelling på en av sine sjanser. 19 sekunder før slutten av perioden får Ull/Kisa med seg en viktig redusering til 6-3 og vinner midtperioden med 3-1.

- Dessverre klarer i å rote til det for oss selv. Den andre perioden er ikke bra i det hele tatt. Vi blir altfor passive både med og uten ball. Vi har nesten ikke et etablert angrep i hele perioden og vi tar hele tiden feil valg. Når vi ikke er presset slår vi en langball, men når vi er presset spiller vi ikke løs ballen og så videre, sier Mikael Sjøqvist til nor92.com etter kampen.

Kun 1.52 ut i tredje periode får Ull/Kisa en drømmestart på de siste 20 minuttene. 6-4 fra kampens store spiller Jakob Søderstrøm som også scoret 6-5 målet 3.59 før sluttsignalet med sin fjerde scoring for dagen og skapte litt spenning på slutten. men nærmere kom ikke Ull/Kisa og NOR 92 vant på tross av sikringsbruddet etter første periode og forsterket sin posisjon som serieleder. 23-13 i skudd sa også litt om hvilket lag som hadde de fleste sjansene, men det var det med uttellingen da.

-  I tredje perioden synes jeg vi hever oss igjen og spillemessig er det betydlig bedre enn i andre perioden. Problemet nå er at vi ikke setter dit de sjanser vi skaper. Med normal uttelling scorer vi en to, tre mål i siste perioden og dreper kampen. Nå blir det i steden spennende mot slutten, men til slutt ordner det seg og vi får de tre poeng vi ville ha.

Så klart er ikke de siste 40 minuttene helt godkjent, men en seier er en seier og forhåpentligvis lærer gutta av dette også. Og samtidig var dette et bevis på hvor vanskelig det av å til kan være å få en stor ledelse for tidlig. Det handler om å være sterk mentalt å ikke bli for passiv i hodet. Det klarte ikke vi i dag, men som sagt ordner det seg til neste gang avslutter Sjøqvist.

Kampfakta NOR 92 - Ull/Kisa

Ull/Kisa viste seg som en verdig motstander i en toppkamp og vi er sikre på at de kommer til å være med i toppen helt til slutt!