08.04.2018

Etter storseieren i kvalifiseringens andre kamp mot Trygg/Lade kunne NOR 92 gutta ikle seg t-skjorter påtrykt "Keep calm - the Tigers are back" og feire at etter to sesonger på nest øverste nivå er Tigers endelig tilbake i Eliteserien igjen!

The Tigers are back! NOR 92 spiller i Eliteserien 2018/2019 etter helgens kvalifisering i Langesund (foto Lars-Petter Engesmo, Drammens Tidende)

Treg start
La oss starte med kampen på lørdag morgen mot Bækkelaget. Den ga ikke grunn til videre optimisme for her gjorde gutta det meste av de feil som NOR-trener Manne Strandberg advarte mot på forhånd. Vær tolmodige, bygg en solid defensiv og ikke la Bækkelaget få overganger. Det var akkurat det de fikk. NOR 92 mistet ballen litt for enkelt i offensiv sone og Bækkelaget kontret inn flere av sine mål på overganger. I tillegg var Bækkelaget "hetere" til å blokkere NOR 92´s skudd som også litt for ofte kom fra litt feil posisjon. Resultatet av dette var et surt og skuffende 11-6 tap. Dette var en nytting erfaring som vi tar med oss i vårt videre arbeide!

Bækkelaget - NOR 92  11-6 (3-1, 4-1, 4-4)
Skjærgårdshallen, Stathelle
156 tilskuere
Mål NOR 92: Markus Hegnes Hansen (2), Jørgen Becher (2), Raymond Jensen (1), Jørgen Ripel (1).
Ass. NOR 92: Tommi Ahola (2), Simen Bendiksen (1), Jørgen Becher (1), Jørgen Ripel (1), Henrik Gommerud (1).

Opprykksjubel for NOR 92! (Drammens Tidende)

Revansjesugne
Etter at oppsummeringen av kampen mot Bækkelaget var unnagjort var beskjed fra trener Strandberg krystallklar. Glem den kampen og fokuserer kun på hva om kommer! Tenningen i garderroben før kampen mot Trygg/Lade var elektrisk. Her skulle det klinkes til! Gutta var fast bestemt på å vise andre takter enn i åpningskampen. Etter en frisk innledning på kampen fra Tigers var det derfor litt mot spillets gang at Trygg/Lade først tok ledelsen med 1-0 etter 2.12 og etter at NOR 92 hadde utlignet til 1-1 rett etter, tok trønderne på nytt ledelsen med 2-1 etter 4.46. Men NOR-gutta beholdt roen, utliknet og gikk opp i en 5-2 ledelse før gutta gjorde noen dårlige valg på slutten av perioden og lot Trygg/Lade få med en redusering til 5-3 inn til første pause. I midtperioden var det lite tvil om hvor seieren ville ende. Småsvimle trøndere måtte se at NOR 92 fikk fem nye nettkjenninger og ledet med hele 10-3 foran siste periode. I siste periode bare kontrollerte NOR 92 inn til en solid seier med 13-4 og dermed kunne man slippe jubelen løs, NOR 92 er tilbake i Eliteserien neste sesong!

Her blir NOR 92 klare for Elitserien 2018/2019! (NOR 92 på Facebook)

Hør hva NOR-trener Manne Strandberg sa til Insidetigers etter seieren mot Trygg/Lade

Trygg/Lade - NOR 92  4-13 (3-5, 0-5, 1-3)
72 tilskuere
Mål NOR 92: Didrik Grøstad (3), Jørgen Becher (3), Markus Hegnes Hansen (2), Trym Stokland (2), Jørgen Ripel (2)
Ass. NOR 92: Tommi Ahola (4), Jørgen Becher (3), Jørgen Ripel (3), Sindre Gulbrandsen (1), Didrik Grøstad (1), Kristian Becher (1)

Spillerstatistikk Elitekvalifisering 2018

Kampen om 2. plassen
I forhold til opprykk var alt avklart etter at lørdagens kamper var ferdigspilt. Bækkelaget, NOR 92 og Harstad var før søndagens avsluttende kamper allerede klare for opprykk. Men for NOR 92 var ikke søndagens kamp mot Harstad helt betydningsløs. Med seier eller uavgjort ville NOR 92 ta 2. plassen i kvalifiseringen, noe som dermed var et naturlig mål før matchen. Harstad la seg lavt i banen og det var tydelig at mye skulle dreie seg omlagets to Latviske stjernespillere Ritvars Berzins og Toms Kirmuzs. Det var også førstnevte som litt mot spillets gang som sendte Harstad i føringen etter 9.14. Etter 11.48 utlignet Jørgen Ripel fortjent for Tigers, men en svak avslutning på perioden gjorde at Harstad fortjent nok scoret to ganger før pause og kunne gå til første pause med ledelse 3-1. I pausen ble gutta enige om å stenge igjen bakover, fortsatt være tolmodige og male på videre. Litt kjedelig da at Harstad øker til 4-1 allerede etter 3-20 av perioden... Men gutta lot seg ikke stresse, jobbet videre og fikk en fortjent redusering til 4-2 ved Didrik Grøstad etter 6.17 av perioden, før gutta fikk en ny kalddusj da Harstad økte til 5-2 minuttet senere. Enda litt mørkere så det ut da vi måtte spille undertall rett etterpå. Men da mente Jørgen Becher at nok fikk være nok og reduserte til 5-3 helt på slutten av Harstads undertallsspill. I periodens siste spillesekund fikk vi også inn en ny redusering ved Markus Hegnes Hansen og dermed gikk lagene til pause med 5-4 til Harstad. I pausen var beskjeden om å holde tempoet på kampen oppe. Vi så tendenser til at Harstad begynnte å bli slitne og det skulle vise seg å stemme utover i siste periode. Allerede etter 3.10 av perioden utligner Raymond Jensen til 5-5. NOR 92 hadde etter dette ballen mest, men Harstad forsvarte seg godt og kom på noen farlige overganger uten at Kristian Skaug i NOR-buret måtte kapitulere. NOR 92 kontrollerte etterhvert inn til 5-5 og poengdeling, da dette ga gutta 2. plassen i kvalifiseringen.

NOR 92 - Harstad  5-5 (1-3, 3-2, 1-0)
54 tilskuere
Mål NOR 92: Jørgen Becher (1), Didrik Grøstad (1), Raymond Jensen (1), Markus Hegnes Hansen (1), Jørgen Ripel (1)
Ass. NOR 92: Eirik Oseth (1), Jørgen Becher (1), Didrik Grøstad (1), Jørgen Ripel (1)

Sluttabell Eliteseriekvalifisering 2018

Se bilder og video fra helgen på #insidetigers på Instagram.

NOR 92 trener Manne Strandberg oppsummerte helgen som følger: -Vi får totalt sett være fornøyde med helgen. Opprykk var målet, og så ble det. I første kampen mot Bækkelaget fikk vi en forsmak av hva som venter i eliteserien neste sesong. Vi fikk her bra svar på hva som fungerer og hva som absolutt må forbedres hvis vi skal ha noe i eliten å gjøre. Vi har mye å gå på når det gjelder å være tolmodige, kyniske og det å generelt ta gode taktiske valg. Mot Trygg/Lade gjør vi en god kamp og har stort sett god kontroll. Helgens siste kamp mot Harstad bar litt preg av at alt var avgjort. Jeg synes vi viser god lagmoral å kriger og sliter for hverandre. Vi ser også ut til å være godt trent. Alle i laget har under hele helgen hatt en fantastisk innstilling og det er en glede å jobbe med dette laget. Nå puster vi litt ut og så tar vi snart tak i en ny sesong som krever enda hardere arbeid. Planleggingen er allerede i gang. Jeg gleder meg til fortsettelsen og er stolt over å være NOR 92-trener.