20212223242526
27282930

Storseier på Hamar

16.02.2018

Ajer hadde foran kampen en ambisjon om å påføre NOR 92 sesongens første poeng tap, men raknet fullstendig i midtperioden.

Storseier! Markus Hegnes Hansen og de andre NOR-gutta kunne reise hjem fra Hamar med en storseier i bagasjen.

NOR 92 trener Manne Strandberg hadde tatt ut en stall med 20 spillere, hvor hele 7 spillere var født i 2000 eller senere. Ute med skader var Didrik Grøstad, Simen Bendiksen, Fredrik Ullern og Christoffer Gunnarsson og da fikk noen av unggutta sjansen i fravær av de rutinerte gutta.

Kampfakta Ajer - NOR 92

På tross av at Raymond Jensen (Henrik Gommerud) sendte bortelaget i føringen med 1-0 etter 5.31 fikk ikke NOR-gutta fart på hverken ball eller bein i 1. perioden. Helt ufortjent var det ikke da Ajer i løpet to minutter scoret to ganger og snudde kampen til 2-1 etter halvspilt periode. Kristian Becher (Jørgen Becher) utlignet til 2-2 etter 12.17 av perioden. NOR 92 fikk deretter muligheten til å spille 5 mot 4, men fikk ikke nettkjenning. Etter 17.03 av perioden fikk Ajer straffe, men den muligheten til å ta ledelsen rotet de bort etter at Tobias Vermund dro ballen bakover i sitt forsøk. Påfølgende overtallsspill for Ajer endte heller ikke med nettkjenning og dermed gikk lagene til første pause på stillingen 2-2.

Tabellen 1. divisjon Østlandet

I pausen mellom første og andre periode utfordret NOR-trener Manne Strandberg spillerne og lurte på om de hadde fått med seg at bussturen var over og at kampen hadde startet. Han fikk umiddelbart svar på tiltale da Kristian Becher (Jørgen Becher) etter kun 59 sekunder av perioden sendte Tigers i føringen med 3-2. Snaue tre minutter senere var det Markus Hegnes Hansen (Kristian Brunvoll) sin tur da han banket ballen i krysset etter at NOR målvakten raskt satte i gang en kontring. Etter 5.17 av perioden pådro Ajer seg en 2 minutters utvisning og da hjemmelaget kun 36 sekunder senere på ny måtte sende nok en spiller i fryseboksen var det spill 5 mot 3. Denne muligheten benyttet NOR 92 bra! Først var det Jørgen Becher (Tommi Ahola) som økte til 5-2 kun 6 sekunder etter Ajers siste utvisning, deretter 6-2 etter 7.02 av perioden da Tommi Ahola (Jørgen Ripel) overlistet Ajer målvakten. Etter 12.19 av perioden kunne Sindre Gulbrandsen (Henrik Gommerud) notere seg for sesongens første nettkjenning da han sendte Tigers opp i ledelsen 7-2. NOR 92 hadde ikke tenkt å gi seg med dette, først var det Jørgen Becher som på egenhånd økte til 8-2 etter 13.24 av perioden før han måtte sette seg på utvisningsbenken med en 5 minutters utvisning. Det så ikke ut til å stoppe Tigers, for Markus Hegnes Hansen (Kristian Becher) økte til 9-2 etter 16.49 i undertall. Så var det Eirik Oseth (Kristian Becher) sin tur til å åpne målkontoen for sesongen da han økte til 10-2 etter 18.29 av midtperioden. En knusende midtperiode av NOR 92 som vant denne med hele 8-0!

Poengligaen NOR 92

Siste periode startet med undertallsspill 4 mot 5, men allikevel var det NOR 92 som scoret nok et mål. 11-2 etter kun 10 sekunder av perioden ved Markus Hegnes Hansen (Kristian Becher). 7.07 ut i siste perioden kunne endelig Mathias H. Gommerud (Markus Hegnes Hansen) juble for sin første scoring på A-laget da han økte NOR 92's ledelse til 12-2. Etter halvspilt sisteperiode fikk Ajer et trøstemål da de reduserte til 12-3, før Mathias H. Gommerud (Philip William Kämpe) økte til 13-3 for Tigers. Etter 15.01 av siste periode fikk NOR 92 et nytt overtallspill og kun etter 24 sekunders spill 5 mot 4 kunne Philip William Kämpe (Jørgen Ripel) notere seg for sin første scoring for NOR 92's A-lag da han sendte Tigers i føringen med 14-3. Med kun 31 sekunder igjen av kampen fikk Ajer sitt siste trøstemål og fastsatte dermed sluttresultatet til 14-4.

Storseier til NOR 92 (Drammens Tidende)

NOR 92 trener Manne Strandberg oppsummerte kampen på følgende måte: - I dag starter vi veldig forsiktig og virker litt tomme for energi. Vi prøver litt nye måter å spille på som ikke faller helt optimalt ut samtidig som Ajer presser oss litt høyere enn vanlig. Vi mister ball på feil steder og Ajer straffer oss når de får sjansen. Allikevel går vi til første pause på stillingen 2-2. Etter noen harde ord i pausen kommer vi ut som et helt annet lag. Vi spiller mer strukturert og lar ballen gå mot et motstanderlag som ser ut som om første perioden tatt litt for mye på kreftene. Målene renner inn og vi vinner perioden 8-0. I siste perioden ruller vi egentlig bare på og flere av våre juniorer får prøve seg. Mathias Gommerud og Philip Kämpe noterer seg for sine første mål på A-laget. Kristian Becher stikker ut og gjør en god kamp. Markus Hegnes Hansen er også solid. Formasjonen med Sindre, Henrik og Raymond setter pressen bra og stresser motstanderne til enkle feil i tillegg til at de produserer bra med sjanser offensivt. Kveldens øyeblikk er når vi i slutten på andre perioden får en utvisning på 5 minutter mot oss og vinner denne med 3-0!!