20212223242526
27282930

Knallsterk prestasjon av NOR 92 G16 i Gothia Cup!

08.01.2018

NOR 92 deltok i helga med fem lag i en av verdens største innebandy turneringer, Gothia Cup i Gøteborg.

G16 helt til topps i gruppespillet! Med sterk motstand fra svenske, tsjekkiske og slovakiske lag gikk NOR 92 helt til topps i gruppen!

Fem lag fra Tigers deltok i en av verdens største innebandy turneringer, Gothia Cup, som gikk av stabelen i Gøteborg fra torsdag til søndag i forrige uke. Dette er ett av høydepunktene i løpet av sesongen for mange av våre aldersbestemte lag.

Vårt G11 lag var førstereisgutter i Gothia Cup og fikk møte mange nye motstanderlag fra Sverige og Tsjekkia i løpet av turneringen. I tillegg til kampene sto opplevelsene i kø for våre yngste deltakere som storkoste seg på cup.

I tillegg til vårt Gutter 11 lag deltok det lag i klassene Jenter 18, Gutter 12, Gutter 15 og Gutter 16 denne gangen fra NOR 92. Alle lagene var innlosjert på samme skole noe som binder spillere og ledere i NOR-familien enda tettere samme gjennom denne langhelgen. Det som også var ekstra hyggelig er at så mange engasjerte foreldre har gjort det til en tradisjon i å reise til Gøteborg denne første helgen i januar. Dere er med å bidra til at NOR 92 setter sitt preg på Gothia Cup også fra tribuneplass! Takk for støtten!

Her kan du sjekke alle resultater og målscorere fra alle NOR 92´s kamper i Gothia Cup 2018

I løpet av turneringen har vi publisert både bilder og tekst fra våre deltakerlag på våre Facebook og Instagram sider.

NOR 92 på Facebook
NOR 92 på Instagram

Historisk god innsats av G16
Vårt G16 lag var denne gangen det laget som utmerkes seg mest i forhold til sportslige resultater. Gutta kom i en tøff gruppe med tsjekkiske Prague Tigers, slovenske Snipers Bratislava og de to svenske lagene IBK Tygriket 99 og Örkelljunga​ IF.

I åpningskampen mot Örkelljunga IF fikk Tigers en verst mulig start på kampen med 0-1 allerede etter 8 sekunder. Men gutta ristet av seg sjokkstarten og viste at de også ville være med på moroa! 0-1 ble til 1-1 (Hans Helseth), og 2-1 (Jakob Grøstad) før pause. Etter hvilen slo Örkelljunga tilbake med 2-2, før NOR 92 igjen tok føringen 3-2 (Kristoffer Henriksen). Men det svenske laget jobbet hardt for å komme tilbake og det lyktedes de også med da de utlignet til 3-3. Men dette var kvelden da NOR 92 gutta viste naboen i øst hvor skapet skulle stå! 4-3 ved (Markus Hegnes Hansen) før Phillip Kämpe satte spikeren i kista med sitt 5-3 mål i tomt målbur etter at svenskene hadde tatt ut keeper. Dermed fikk gutta en drømmestart på turneringen med seier i første kampen.
Kampfakta Örkelljunga IF - NOR 92

I kamp nummer to på fredag morgen ventet tsjekkisk motstand i Prague Tigers. Et lag med fysisk sterke spillere ventet våre gutter. Som i torsdagens kamp kom NOR 92 tidlig bakpå i målprotokollen. Kun drøye minuttet var spilt da Prague Tigers tok ledelsen 1-0. Gutta jobbet seg inn i kampen og sto opp bra mot sterke tsjekkere. Uttellingen kom også mot slutten av perioden da Phillip Kämpe utlignet til 1-1, før Markus Hegnes Hansen sendte våre gutter i ledelsen 2-1 før den første perioden var slutt. Tsjekkerne presset på for utligning i siste periode og fikk også først utligningsmålet til 2-2, før de også tok ledelsen med 3-2. Etter dette jobbet NOR-gutta knallhardt for å svare på tiltale og med mindre enn to minutter igjen kom utligningen til 3-3 etter at Markus Hegnes Hansen gjorde sitt andre mål for dagen. Mer å juble for ble det da Phillip Kämpe ikke ville være dårligere og også scoret sitt andre mål for dagen da han satte seiersmålet og fastsatte sluttresultatet til 4-3 i kampens siste spilleminutt! Dermed sto NOR-gutta med to strake seiere i Gothia Cup!
Kampfakta Prague Tigers - NOR 92

I fredagens andre match ventet det mer fysisk motstand når slovakiske Snipers Bratislava ventet i turneringens tredje kamp. NOR 92 fikk en dårlig start på kampen og havnet tidlig under med 1-0, en ledelsen som slovakene doblet til 2-0, før Jakob Grøstad redusert til 2-1 og skapte ny spenning i kampen. Men dessverre for Tigers var det i stedet for en utligning Snipers Bratislava som økte til 3-1 før pausen. Et vanskelig utgangspunkt ble ikke enklere da slovakene økte til 4-1 i starten på siste periode. NOR 92 kom aldri opp på nivået som krevdes for å vinne denne kampen og i sluttminuttet fastsatte Bratislava sluttresultatet til 5-1.
Kampfakta NOR 92 - Snipers Bratislava

Det var et revansjesugent Tigers mannskap som entret banen i Lisebergshallen fredag kveld for å møte BK Tygriket 99 i en kamp som kunne bety alt fra 1 til 4. plass i gruppespillet avhengig av reslutatet. NOR 92 viste fra start av at denne kampen skulle de vinne! 1-0 til Tigers kom etter at Mathias Breidablik åpnet scoringskontoen og 2-0 kom ved Markus Hegnes Hansen. BK Tygriket 99 maktet ikke å overliste en god Nicolai Sevlejordet i NOR-målet i den første perioden og dermed så det lyst ut for Tigers foran den siste perioden. Her fikk BK Tygriket 99 sin redusering til 2-1 og skapte ny spenning i kampen. Avslutningen på kampen skulle vise seg å bli av den dramatiske sorten. Først utligner BK Tygriket 99 til 2-2 på straffe, men NOR 92 brukte kun 56 sekunder på å ta tilbake ledelsen ved Mathias H. Gommerud. Så får svenskene en ny og tvilsom straffe, med en påfølgende NOR-utvisning og det så ikke helt lyst ut for Tigers. Men vi har en suveren målvakt i Nicolai Sevlejordet som glimrende reddet straffen, samtidig som BK Tygriket 99's straffeskytter utvises 2 min. etter å plantet kølla i hjelmen på Nicolai i et forsøk på å sette inn returen. Etter dette blir det kraftige protester fra BK Tygriket 99, noe som fører til at nok en spiller må sone en 2+10 minutter utvisning og dermed skal NOR 92 spille 4 mot 3. Her roer NOR 92 ned og spiller ballen rundt svenskene i de neste to minuttene før de avslutter kampen med spill 5 mot 5 det siste spilleminuttet på en rutinert måte og tar hjem en fortjent 3-2 seier! Da Prague Tigers også slår Snipers Bratislava i siste kamp, betyr dette at NOR 92 er gruppevinnere på seier i innbyrdes oppgjør mot Pragues Tigers! En fantastisk bra prestasjon av NOR-gutta!
Kampfakta BK Tygriket 99 - NOR 92

Seier i gruppespillet betød at NOR 92 gikk direkte til en kvartfinale i A-sluttspillet. Her skulle det vente mer tsjekkisk motstand etter at FBC Start98 Kunratice slo IBK Lindome i 1/8 finalen. Igjen møter vi et fysisk sterkt lag, men gutta har ikke tenkt til å gi seg uten "sverdslag". Nesten 100 supportere fra NOR 92 fyllte hele langsiden på Lundbystrand´s bane nr. 5 for å støtte gutta i kampen om en semifinaleplass. NOR 92 ga alt i duellene fra start og spilte med hjertet utenpå drakta. Her skulle det tsjekkiske laget få kamp! Etter snaue fem minutter av kampen får Kunratice et heldig mål. En lemping inn mot mål sniker seg hele veien inn bak en dekket Nicolai Sevlejordet i NOR-målet og dermed 1-0 til Kunratice. NOR 92 lot seg ikke ryste av dette, men fortsatte og kjempe og skape gode målsjanser. Uttelling fikk Tigers kun 3 minutter senere da Mathias H. Gommerud smalt ballen i kassa bak Kunratice målvakten og 1-1 til stor jubel fra de blå på tribunen. Før første perioden var sluttspilt fikk Kunratice et nytt mål og nok en gang var det av den litt heldig sorten. Dermed gikk tsjekkerne til pause med ledelsen 2-1. I andre periode hadde begge lag sine sjanser, NOR 92 fikk også muligheten på straffe, men dessverre klarte ikke Philip Kämpe og overliste Kunratice målvakten. Mot slutten av kampen hadde Tigers noen store muligheter til å utligne, men ballen ville bare ikke inn og dermed måtte gutta på tross av heroisk innsats i kvartfinalen se seg slått. Uansett har gutta gjort en meget bra innsats i Gothia Cup 2018. En plass blant de 8 beste lagene av 32 lag i G16 klassen med meget kvalifisert motstand lar seg høre!
Kampfakta NOR 92 - FBC Start98 Kunratice

Gothia Cup 2018 går dermed over i historien som nok en vellykket tur for NOR 92 og vi gleder oss allerede til 2019!