20212223242526
27282930

Løp Øreåsen i senk!

21.01.2018

Det var liten tvil om at gutta skulle ta sin 13 strake seier mot Øreåsen. NOR 92 gikk rett i strupen på Østfold laget fra start og ga seg ikke før det sto 14-5 på tavla!

Øreåsen var sjanseløse. NOR 92 presset Øreåsen tilbake fra start og det var aldri tvil om at gutta i blått skulle ta sin 13 strake seier.

Det er alltid en fare for at man skal undervurdere motstanderen når man møter laget som ligger nest sist og spesielt etter at seriefinalen mot Lillestrøm endte med storeseier. Lett å bli litt fornøyd. Den fella gikk IKKE gutta i mot Øreåsen. Tigers tok Øreåsen på alvor, satte full fart fra start og økte tempoet utover i kampen.

Ny seier til NOR 92 (Drammens Tidende)

Men det skulle gå nesten 8 minutter før NOR 92 sprakk nullen mot et ultradefensivt Øreåsen mannskap som forsvarte seg godt i starten på kampen. Målet kom i overtallsspill 5 mot 4 etter at Øreåsen hadde pådratt den første av lagenes totalt 11 utvisninger i denne kampen. Målscorer for hjemmelaget var Kristian Becher, assistert av Markus Hegnes Hansen. På tross av et formidabelt spillerovertak økte ikke hjemmelaget ledelsen til 2-0 før det var spilt 17.54 da Markus Hegnes Hansen scoret etter pasning fra Mathias H. Gommerud som dermed noterte seg for sitt første poeng på A-laget. 21 sekunder før første periodepause var det faktisk Øreåsen som på en av sine tre skudd på mål i denne perioden reduserte til 2-1 som også ble periode resultatet.

Kampfakta NOR 92 - Øreåsen

Midtperioden startet som den første med et formidabelt press mot Øreåsen sin gode målvakt Magnus Røed som hadde en "svett" ettermiddag i Mjøndalshallen. Det var Øreåsen som fikk sjansen til å utligne NOR 92´s ledelse etter 24.08 da de fikk spille 5 mot 4 etter at Jonas Strand måtte sone en 2 minutters utvisning. Øreåsen scoret i overtallsspillet, problemet var bare at de scoret i feil mål! Selvmål og 3-1 til Tigers etter 24.41. Men kun 13 sekunder senere fikk de ballen i riktig mål og dermed sto det 3-2 på tavla. Men NOR 92 svarte raskt på tilltale, først etter 26.45 da Jørgen Becher (Kristian Becher) sendte Tigers opp i 4-2 og så etter 27.14 da Markus Hegnes Hansen (Trym Stokland) økte til 5-2. Deretter fulgte en periode uten flere mål på tross av at NOR-spillerne "pepret" Øreåsen målvakt Magnus Røed med skudd fra alle mulige vinkler. Men etter 35.40 måtte en av Øreåsen´s beste spillere kapitulere da Simen Bendiksen (Markus Hegnes Hansen) sendte NOR 92 opp i 6-2 i overtallsspill. Deretter fulgte Trym Stokland (Markus Hegnes Hansen) opp med 7-2 kun 32 sekunder senere. Jørgen Becher satte 8-2 etter pasning fra Simen Bendiksen 40 sekunder før andre periode pause og kampen var definitivt kjørt for Øreåsen. Skuddstatistikken med 19-3 i favør til Tigers i midtperioden taler for seg selv.

- I dag synes jeg faktisk vi gjør en god kamp. Det er ikke lett å spille med tre femmere når det er mange utvisninger. I dag hagler utvisningene begge veier i en kamp som egentlig ikke har en eneste stygg takling. Vi takler det bra og er fokuserte på oppgavene våre, sier NOR-trener Manne Strandberg.

Tabellen 1. divisjon Østlandet

I siste perioden fortsatte Tigers kjøret. NOR-trener Manne Strandberg ga ungguttene Markus Hegnes Hansen (16), Jakob Grøstad (16), Mathias Gommerud (16), Sander Ullern (17) og debutanten Markus Gommerud (15) mye spilletid og de leverte! Men det var en annen unggutt som scoret først i siste periode. Jørgen Ripel sendte hjemmelaget opp i 9-2 etter 45.33 etter å ha bli satt opp av Jørgen Becher. Men kun 11 sekunder senere så sov hjemmelaget da Øreåsen fikk redusere til 9-3. Etter 48.08 fikk Tigers straffe og NOR-trener Manne Strandberg sendte frem banens yngste og dagens debutant Markus Gommerud (15) for å ta staffen. Unge Gommerud klarte imidlertid ikke å overliste Øreåsens bakre skanse, men han skulle få sin revansje senere. I stedet fikk hjemmelaget sjansen i spill 5 mot 4 og om ikke det var nok pådro Øreåsen seg en ny 2-minutter kun 25 sekunder senere og dermed spill 5 mot 3. Den sjansen lot ikke NOR 92 og Jørgen Becher (Simen Bendiksen) passere, og økte til 10-3 etter 48.51. Etter 50.00 økte hjemmelaget til 11-3 ved samme mann, denne gangen assistert av Jørgen Ripel. Øreåsen reduserte deretter til 11-4, før Kristian Becher (Simen Bendiksen) økte til 12-4. Så var det Markus Gommerud´s tur til å score sitt første mål for NOR 92´s A-lag da han sendte Tigers i føringen med 13-4 etter assist fra Jørgen Ripel etter 57.03. 45 sekunder senere scoret en annen unggutt sitt tredje mål for dagen da Markus Hegnes Hansen (Trym Stokland) økte til 14-4 for hjemmelaget. Siste scoringen kom etter 57.59 da Øreåsens bestemann Daniel Baronowski fastsatte sluttresultatet til 14-5. Skuddstatistikken endte med formidable 49-14 i favør av NOR 92, det sier mye om hvor ballen befant seg i denne kampen...

NOR-trener Manne Strandberg oppsummerte det hele slik: - Jeg liker at vi er på vei å finne tilbake til tempoet med ball. Vi ruller og maler på kampen igjennom. Det så ut som vi store deler av kampen spiller powerplay i fem mot fem. Øreåsen la seg lavt og var vel mest ute etter å begrense tapet. I dag var hele laget på pålogget og vi sliter for hverandre. Jeg liker måten vi har kommet tilbake på riktig spor de to siste kampene. Jonas Strand blir kåret til banens beste og gjør et stort jobb i det stille. Han er også en stor bidragsyter til at vi får fart i spillet. Markus Hegnes Hansen gjør 3+3 fra backposisjon og fortjener skryt. Han spiller så utrolig modent og utvikles hele tiden. For et talent! Dagens høydepunkt var allikevel noe annet for meg. Når Markus Gommerud gjorde sitt første mål for A-laget opplever jeg ekte idrettsglede. Måten gutta jubler på og følelsen når egne talenter får sjansen og viser seg frem er for meg magisk. Mathias Gommerud noterer seg også for sin første poeng i A-laget i form av en assist. Det er gøy å være NOR-trener om dagen!

Poengligaen NOR 92

NOR 92 viser virkelig at de er på rett spor om dagen og nå blir det viktig å ta nye steg for hver trening, for hver kamp i ukene som kommer. I Elitekvalifiseringen (ja vi antar at vi ikke taper resten av kampene og at Lillestrøm samtidig vinner resten av sine), venter tøffere motstand enn hva som er tilfelle i 1. divisjon Østlandet, men Tigers kommer til å være godt forberedt! Vær sikker!