20212223242526
27282930

Storseier i seriefinalen!

16.01.2018

NOR 92 feide all tvil til side og vant til slutt hele 10-3 over Lillestrøm i seriefinalen og tok samtidig en langt steg i retning av en plass i Eliteserie kvalifiseringen.

Seier i seriefinalen! Tommi Ahola og NOR-gutta gjorde jobben i 6-poengskampen mot Lillestrøm mandag kveld.

Forutsetningene foran kampen var at NOR 92 hadde en ledelse på 10 poeng ned til Lillestrøm på 2. plass. Med seier ville Tigers ta et langt skritt i å sikre seg en plass i en Eliteseriekvalifisering, mens det ved tap fortsatt ville være spenning i forhold til hvilket lag som skal representere 1. divisjon Østlandet i Langesund første helgen i april.

Opptakten til kampen ble ikke den beste. Et forrykende snøvær sørget for kaos på veiene og dette førte til at kampens dommere ikke rakk frem i tide til kampstart. Det gjorde at kampstart ble flyttet frem med 30 minutter til kl. 19.30. Impornerende nok så trosset 175 tilskuere "møkkaværet" og støttet NOR 92 i seriefinalen!

En dårlig start ble det også for NOR 92´s Christoffer Gunnarsson som på oppvarmingen fikk en låsing i ryggen som var så alvorlig at han til slutt måtte fraktes til sykehuset med ambulanse. Hvor alvorlig skaden er for Gunnarsson vet vi fortsatt ikke.

Mer dramatikk fikk vi allerede i starten av seriefinalen. Lillestrøm pådro seg en 5 minutters utvisning etter kun 34 sekunder da Tommi Ahola ble sendt over vantet. Dette ga hjemmelaget muligheten for en drømmestart på kampen og de lot seg ikke be to ganger! Etter 2.41 sendte Jørgen Becher (Tommi Ahola) hjemmelaget i føringen og før Lillestrøm hadde sonet ferdig utvisningen hadde Tommi Ahola (Kristian Becher) sendt hjemmelaget i føringen med 2-0 etter 04.22. Dramaet fortsatte da Jonas Strand handset og Lillestrøm fikk straffe etter 07.04, men den muligheten tok ikke Lillestrøm godt vare på og de utnyttet heller ikke det påfølgende overtallsspillet. Etter 09.14 var det NOR 92´s tur til å spille i overtall. Denne muligheten ble bedre forvaltet da Jørgen Becher (Tommi Ahola) sendte Tigers i føringen med 3-0 etter spilte 11 minutter. Drøye to minutter senere fikk Lillestrøm endelig uttelling da de reduserte til 3-1. Etter dette var bortelaget frempå ved flere anledninger, men en god Kristian Brunvoll i NOR-målet holdt buret rent. Så etter 18.26 får Lillestrøm sin andre straffe i første periode. Men nok en gang var det Kristian Brunvoll som gikk seirende ut av den duellen og dermed avsluttet NOR 92 perioden med undertallsspill uten at Lillestrøm fikk flere nettkjenninger.

- Nå vil vi rykke opp i Eliteserien (Drammens Tidende)

- Første perioden blir veldig rotete med masse utvisninger. Det gjorde at tempoet ble ganske lavt og noen spillere bare fikk spille sporadiske bytt. Vi leverer i hvert fall i under- og overtall. Vi gjør 3 mål i overtallsspill og slipper ikke inn noe mål i undertall. I pausen prater vi om at vi har for dårlig press på ballførende spiller og at markeringsspillet må opp noen hakk, var NOR-trener Manne Strandberg sin oppsummering av de første tjue minuttene.

Kampfakta NOR 92 - Lillestrøm

I midtperioden startet NOR 92 med en spiller mindre de første 34 sekundene, men red av undertallsspillet. Lillestrøm jobbet knallhardt for nye reduseringer, men i stedet var det NOR 92 og Jørgen Becher som snappet opp en dårlig Lillestrøm pasning og som ikke gjorde noen feil alene med Lillestrøm målvakten da han sendte hjemmelaget i føringen med 4-1 etter 26.12 av kampen. Etter 27.40 måtte hjemmelagets Jonas Strand i "fryseboksen" for andre gangen denne kvelden da han fikk en 2 minutters utvisning for slag. Dermed en ny mulighet for Lillestrøm til å kappe ned på NOR 92´s ledelse. Heller ikke denne gangen klarte de å overliste Kristian Brunvoll, men kun 41 sekunder etter at Tigers ble fulltallige så fikk Lillestrøm sin redusering til 4-2. NOR 92 fikk opp tempoet på ball og ben utover i kampen og mot slutten av perioden økte Jørgen Becher (Tommi Ahola) til 5-2 etter 36.27, før samme mann, denne gangen assistert av Jørgen Ripel økte til 6-2 etter 38.08.

- I denne perioden føler jeg at vi spiller litt sikrere og har mer kontroll, men allikevel kommer motstanderen til godt med sjanser. Når vi surrer det til, så surrer vi til det til de grader. Heldigvis har vi en storspillende Kristian Brunvoll i mål gjennom hele kampen, konstanterte NOR-trener Strandberg.

Tabellen 1. divisjon Østlandet

Lillestrøm var avhengige av en kanonstart på den siste perioden for å ha noen sjanse til seier i denne kampen. Det fikk de ikke. Etter 44.15 er det hjemmelaget og Jørgen Ripel (Jørgen Becher) som øker til 7-2 og når Didrik Grøstad (Trym Stokland) øker til 8-2 etter 45.08, skjønner "Fugla" fra Lillestrøm at drømmen om seier i Mjøndalshallen er knust. Etter dette får NOR 92 mer fart på spillet og Lillestrøm målvakten har mer enn nok å henge fingrene i utover i perioden. Etter 48.50 er det klart for 9-2 etter at Kristian Becher (Jørgen Becher) på volley klinker ballen inn i nota. Kun 4 sekunder senere får Lillestrøm sitt trøstemål da de reduserer til 9-3. NOR 92 er ikke helt ferdige for kvelden og etter 52.44 setter Raymond Jensen (Sindre Gulbrandsen) den siste for kvelden og sørger for at NOR 92 vinner to-sifret som sist. Alt i alt vinner NOR 92 komfortabelt uten å ha vist seg fra sin aller beste side.

Poengligaen NOR 92

- Tredje perioden kontrollerer vi egentlig bare seieren inn. Motstanderne blir mer og mer slitne og vi kan spille bort en god del tid. Sluttresultatet skrives 10-3 og det kan vi være godt fornøyde med. Det her var ett godt hakk opp etter forrige kamp. Jeg liker måten vi kriger og står opp som lag på. Det er gøy å være trener for disse gutta! Selvfølgelig har vi litt å gå på og en del å jobbe med. I dag fortjener Jørgen Becher skryt for måten han drar med laget på og evnen sin til å bryte mønster på. Spissferdigheter på sitt beste. Landslagsklasse! Slik oppsummerer NOR-trener Manne Strandberg det hele til nor92.com

Nå venter noen gode treninger senere i uka før NOR 92 igjen kan by på en ny hjemmekamp i Mjøndalshallen førstkommende søndag mot Øreåsen (kampstart kl. 17.00)