27282930

Det løsnet til slutt!

05.03.2018

NOR 92 kom til Skedsmohallen for å gjøre en vesentlig bedre presentasjon mot Lillestrøm enn hva som var tilfellet når Ull/Kisa påførte oss sesongens første tap.

Løsnet til slutt! Det ble mye løskrutt i starten av kampen for NOR 92, men det løsnet til slutt for Tigers! (arkivfoto).

NOR 92 kom til kampen mot Lillestrøm med ett mål for øyet, tapet mot Ull/Kisa skulle revansjeres!

Forventningene til Lillestrøm var at de kom til å selge seg dyrt og kjempe hardt for poengene som kunne gi de sølvmedaljene i 1. divisjon. På tross av dette kommer vi dårlig i gang i kampen og vi sliter med å omsette målsjanser til mål. Vi har mest ball, men Lillestrøm er farlige når de er i vår sone. Derfor var det heller ikke ufortjent da de tok ledelsen 1-0 etter 4,07 av kampen etter et skudd som sitter i krysset. Press på ballfører og skuddekning var ikke patent ved dette tilfellet og da blir det for enkelt å finsikte for Lillestrøm. Det ble ikke flere nettkjenninger i 1. periode og det var heller ikke noe å si på at hjemmelaget kunne gå til første pausen med en ett måls ledelse.

- Første perioden i dag er ikke bra. Vi tar alt for mange dårlige valg i tillegg til at vi er alt for passive og ligger generelt etter. Lillestrøm går fortjent til ledelse med 1-0 etter 20 minutter, var NOR-trener Manne Strandbergs korte oppsummering av den første tredjedelen av kampen.

Tabellen 1. divisjon Østlandet

I andre perioden tar vi tak i kampen. Vi har mye ball og spiller med et større tempo. Da kommer også de store målsjansene, problemet er bare at vi ikke er nøyaktige nok i den avgjørende fasen og derfor går skuddene både over og utenfor. Det som kom på mål tok en meget god Lillestrøm målvakt seg av. Det skal også sies at vi gjør hans jobb litt for enkel i forhold til hvordan vi plasserer skuddene. På tross av at Lillestrøm knapt var på vår banehalvdel i midtperioden så får de enkelte kontringer og litt ut av ingenting så øker de til 2-0 etter 26.16 av kampen. Da syntes NOR 92's poengkonge Jørgen Becher at nok fikk være nok og etter 27.51 av matchen sitter 2-1 etter assist fra Jørgen Ripel. NOR 92 fortsatte og spille bedre utover i kampen og Lillestrøm begynte å vise tegn på at de begynnte å bli slitne. Unødvendig var det derfor at Lillestrøm på en ny overgang fikk lov til å sette 3-1 med kun tre minutter igjen av midtperioden.

- Fra andre perioden og utover synes jeg vi får kampen inn i riktig spor og spiller mer systematisk. Vi får dratt især motstanderne og kommer til mer farligheter. Det hjelper dessverre lite da vi brenner den ene store sjansen etter den andre, var Manne's oppsummering etter 40 minutter av oppgjøret.

Kampfakta Lillestrøm - NOR 92

Skulle det bli revansje for det sure hjemmetapet mot Ull/Kisa forrige helg måtte sjanser omsettes til mål i den siste perioden! NOR 92 kjørte på fra start, men det hjalp lite når det var Lillestrøm som økte til 4-1 allerede etter 2.40 av den siste perioden. NOR-gutta skal ha for at de ikke lot seg knekke av denne scoringen, men fortsatte å kjøre på med etter hvert bedre tempo og kvalitet både på spill og avlslutninger. Helt fortjent var det derfor når Jørgen Becher (Kristian Becher) reduserte til 4-2 etter 47.28 og blåste nytt liv i kampen for Tigers. Lillestrøm virket nå og ha fått nok av tempoet til NOR 92 og slet med å henge med i svingene. Viktig var det derfor at Raymond Jensen helt på egenhånd fikset 4-3 kun 38 sekunder senere på volley. Nå luktet gutta seier! Om kampen var målfattig i de første 40 minuttene så løsnet det skikkelig utover i siste periode. Etter 52.11 ble det balanse i regnskapet da Kristian Becher (Jørgen Becher) utlignet til 4-4! 3.29 gjensto av kampen da en Lillestrøm spiller på en sjelden visitt i NOR 92's sone får kjempet til seg ballen og løsnet et skudd som fant veien bak Kristian Skaug i NOR 92 målet. Skulle NOR 92 gå på sitt andre strake tap? Manne Strandberg tok umiddelbart timeout og la en slagplan for avslutningen på kampen. Han fikk umiddelbar respons da Jørgen Becher (Kristian Becher) nok en gang tok ansvar og sørget for 5-5 kun 11 sekunder senere! Så med kun 1.30 igjen av kampen så henger ikke Lillestrøm med og får en 2 minutters utvisning for hardt spill etter å ha lagt NOR 92's 3-målsscorer Jørgen Becher i bakken. Dermed skulle NOR 92 jage seiersmålet i 1 minutt og 30 sekunder. NOR 92 presset på og med kun 44 sekunder igjen av kampen så kom scoringen! Jørgen Ripel banket ballen i kassa etter pasning fra Markus Hegnes Hansen og sørget dermed for revansje, 3 poeng og at NOR 92 denne sesongen går ubeseiret gjennom alle bortekampene!

- Til slutt vinner vi i hvert fall kampen etter å ha hentet opp en 4-1 ledelse til Lillestrøm. Vi klarer å ta oss litt sammen til slutt samtidig som motstanderne ble veldig slitne og ga mer og mer initiativ til oss. Vi vinner på en ueffektiv dag og jeg er uansett stolt over moralen vi viser på slutten. Jørgen Becher blir i hallen kåret til vår bestemann. Jeg vil også gi skryt til Philip Kämpe (født 2002) som er totalt respektløs og gjør en solid kamp, oppsummerer NOR-trener Manne Strandberg.