20212223242526
27282930

Hang godt med lenge, men Sveiva avgjorde mot slutten

04.11.2018

NOR 92 sto bra opp mot mot fjorårssesongens NM finalist Sveiva i dagens kamp i Mjøndalshallen, men mot slutten av 3. perioden fikk Sveiva scoringen som avgjorde kampen.

Nære scoring! Didrik Grøstad nære på scoring for Tigers på stillingen 1-1.

Det var et hardt tilbakeslag for NOR 92 når lagets kaptein og Eliteseriens poengkonge Jørgen Becher måtte kaste inn håndklet før kampen. I kampen mot Tunet fikk Jørgen en smell i et kne som hovnet opp og etter oppvarmingen og påfølgende sjekk fikk han beskjed av lagets fysioterapeut Eirik Pettersen at det ikke var noe lurt å sjanse med dette. Dermed var NOR 92 kraftig svekket før kampen ble blåst i gang.

NOR 92 tapte toppduellen uten skadet Jørgen Becher (Drammens Tidende)

Maskoter! Spikkestad SFO var med på innmarsjen med NOR-gutta og sto for pauseunderholdningen.

Drømmestart for bortelaget
Sveiva fikk en drømmestart på oppgjøret da de allerede etter 2.08 av oppgjøret på et tungt backskudd fra Marcus Gustafsson tok ledelsen 1-0. Som forventet var det Sveiva som hadde ballen mest og som fyrte av de fleste skuddene i de første 20 minuttene, men bakerst hos NOR 92 sto en god Robin Kulpakko som tok seg av det som kom utover i perioden. Skuddstatistikken endte 10-4 i favør av Sveiva, men NOR 92 hadde også sine farligheter i den 1. perioden uten at de lykkes å lure et solid Sveiva forsvar. Perioden ble dermed særdeles målfattig med Sveivas ene scoring. Hjemmelaget var et spesielt fornøyd med prestasjonen og bestemte seg i garderoben for å høyne nivået i midtperioden!

Kristian i aksjon! Kristian Becher ga som alltid alt for NOR og gjord en solid jobb foran 265 tilskuere i Mjøndalshallen.

Tabellen Eliteserien

NOR 92 langt bedre med i midtperioden
Det var et langt friskere hjemmelag vi fikk se i 2. periode. Vi roet ned når vi hadde ballen og holdt ballen i laget mye bedre enn hva som var tilfellet i den første perioden. Vi skapte også flere gode sjanser og det var på en av disse Daniel Jakobsson scorte sitt første mål i NOR-trøya etter å ha blitt assistert av sin landsmann Linus Söderblom etter 13.51 av midtperioden. 1-1 og ny nerve i matchen! NOR 92 skapte etter utligningen også sjanser til å ta ledelsen og på en av disse hvor ballen smalt i stanga og ut bak ryggen på Sveiva´s målvakt Falkeid at Sveiva kontret og i dette angrepet tok ledelsen 2-1 etter 16.06 av midtperioden. På tross av flere gode muligheter til begge lag etter utligningsmålet sørget to gode forsvar og to gode målvakter at lagene kunne gå til den siste perioden på stillingen 2-1 til Sveiva etter at den andre perioden endte 1-1. Skuddene endte 10-10 i midtperioden.

Første nettkjenning for Tigers! Daniel Jakobsson (nr. 60) scoret sitt første mål for NOR 92 mot Sveiva.

Bredden avgjorde
Kunne NOR 92 ryste Sveiva i den 3. perioden? Kampen fortsatte i samme sporet som tidligere hvor Sveiva hadde mest ball da NOR 92 la seg litt laverer i banen og satset på kontringer. Vi fikk se en periode med bra tempo, tøffe dueller og litt halvgrinete stemning til tider. Mange av skuddene til Sveiva kom fra distanse og dagens bestemann hos hjemmelaget målvakt Robin Kulpakko var sikker som banken! Det skulle gå 7.58 av siste periode før neste scoring kom og nok en gang var det Sveiva som fikk nettkjenning og dermed 3-1. Det betød at NOR 92 måtte sjanse mer fremover mot slutten, men det betyr ofte at det går på bekostning av den defensive delen av spillet, så også denne gangen. Sveiva hadde spilt på flere spillere enn NOR 92 i dette oppgjøret og hadde de kreftene som behøvdes for å avgjøre dette oppgjøret mot slutten. Etter 10.21 av siste periode satte Billy Persson hos Svevia inn 4-1 og dermed ble det veldig tungt for NOR 92 å kunne ha forhåpninger om poeng, men gutta skal ha honnør for de aldri ga seg og kjempet helt til "the bitter end". Det ble ikke flere mål i en målfattig kamp og dermed kunne vi forhindre sesongens første tap på hjemmebane etter full tid og totalt andre tap. Oppsummert var det en fortjent seier til serietoeren Sveiva. Vi har etter spilte 10 kamper tatt poeng fra samtlige lag vi har møtt unntatt de to NM finalistene og gull og sølvvinnerne i Eliteserien forrige sesong, Greåker og Sveiva. En helt grei åpning på sesongen!

NOR 92´s beste! Robin Kulpakko sto en bra match i NOR 92´s mål og ble fortjent kåret til vår beste spiller.

Kamfakta NOR 92 - Sveiva

Nullstille og lade batteriene før Sandnes kampen
Nå venter en meget viktig treningsperioden for NOR 92 frem mot hjemmekampen mot Sandnes i Solberghallen lørdag 17. november. Mjøndalshallen er opptatt med en større salgsmesse hele denne helgen og siden kampen er mot Sandnes kan den ikke flyttes til en ukedag må kampen spilles i Solberghallen. Vi håper å fylle tribunen i hallen og skape en intim stemning som vil føre til 3 viktige poeng som gjør at vi henger med på øvre del av tabellen. Vi håper også at både Jørgen Becher og Eirik Oseth da er tilbake etter skader og at vi kan mønstre fullt mannskap og renvansjesugen gjeng som kommer til å blø for drakta og sørge for at vi henger med i toppen av Norsk Eliteserie! Vi har en jobb som skal gjøres de neste to ukene og vi er trygge på at den blir gjort skikkelig!

Sveiva ble for sterke (Assisten.no)

NOR 92 trener Manne Strandberg oppsummerte dagens oppgjør i Mjøndalshallen som følger: - Så kom vårt andre tap for sesongen og det får man vel si var velfortjent. Sveiva var hakket bedre gjennom hele kampen og hadde mye av spillet. Jeg synes allikevel vi gjorde nok en veldig god prestasjon defensivt og holder Sveiva til kun fire mål. Det er bra. Idag var det heller offensivt det ikke helt klaffet. Det skal motstanderen selvfølgelig ha mye av æren for. Vi fikk mye mindre tid på oss enn mot mange andre motstandere. Første passene våre var ofte ikke kjappe nok og vi benyttet oss ikke helt av kontringsmulighetene vi fikk. Allikevel sto kampen og vippet en bit ut i siste perioden. Men en god porsjon flaks kunde resultatet sett annerledes ut, til tross for at det kanskje ikke hadde vært helt rettferdig sett til kampbilde. Vi har faktisk to store sjanser på stillingen 1-1 før vi går bort oss med tre mann offensivt og Sveiva kontrer inn 2-1. Jeg synes vi kan være stolte av innsatsen. Vi holder følge med Norges nest beste lag og viser att veien opp ikke er så lang som man kan tro. Dette gir motivasjon til videre arbeid. Måten vi fremtrer på som lag er beundringsverdig. Vi har virkelig knekt noen koder.