Seier og 2 nye poeng etter straffer i Høyenhallen!

02.11.2018

NOR 92 kom til Høyenhallen med ambisjoner om å få med seg noe hjem og hjem reiste vi som ett av topplagene i Eliteserien etter 9 spilte kamper!

Første scoring! Jonas Strand kunne juble for sin første nettkjenning i Eliteserien etter at han styrte inn et skudd fra Axel Wallin.

Full fart fra start!
NOR 92 har kun ett tap etter 60 minutter denne sesongen, og planen var å videreføre denne fine statistikken og få med seg noe hjem fra Høyenhallen i møte med ett hardt presset Tunet lag på desperat poengjakt. Hjemmelaget måtte ha en seier og 3 poeng i denne kampen for å ikke havne håpløst langt bak topplagene før halvspilt serie. NOR 92 kom til Høyenhallen uten særlig forventningspress, men hadde skumle hensikter for å få med seg noe hjem til Mjøndalshallen. Kampen starter i et forrykende tempo og begge lag skapte mange og fete sjanser uten at det ble tellende uttelling i løpet av de første 10 minuttene. Det smalt i stengene ved flere anledninger og målvaktene hadde mer enn nok å henge fingrene i. Så etter 10.49 er det hjemmelaget som får uttelling da Ole Mossin Olesen fikk litt for god tid og med en frekk zorro så setter han 1-0 til hjemmelaget. NOR 92 fortsatte etter dette å skape sine sjanser og det hadde ikke vært ufortjent med en utligning, men i stedet var det Tunets andre målfarlige herremann, Ole Martin Skau Jansson som sendte hjemmelaget opp i 2-0 etter 13.05. Da mente gutta for kvelden i hvitt at det fikk være nok. Jørgen Becher tok saken i egne hender etter at Linus Söderblom hadde laget litt kaos i Tunet forsvaret! Pang og 2-1 etter 17.15. NOR 92 gutta ga seg ikke etter denne reduseringen og jaget en utligning før pause, den fikk de 45 sekunder før pausesignalet da Jørgen Becher nok en gang noterte seg på scoringslista og satte 2-2 assistert at Axel Wallin.

Tabellen Eliteserien

Ny scoring! Jørgen Ripel noterte seg for en ny nettkjenning mot Tunet, pasningen kom fra Didrik Grøstad.

Jevnt og tett
Starten på 2. periode var ganske lik starten på 1. perioden, med store sjanser til begge lag, full fart, trøkk i duellene og høyt tempo, uten at det ble nettkjenninger ut av det. Det var helt til Jørgen Becher for tredje gangen fant nettmaskene etter at bror Kristian hadde vært servitør og dermed 3-2 til oss etter 11.40 av perioden! Men i stedet for å roe litt ned og hvile litt med ballen, var det Tunet som kjapt fikk lov til å svare, og kun 27 sekunder senere lå ballen bak NOR-målvakt Robin Kulpakko og dermed var vi like langt. Men Tigers hadde bestemt seg for at det skulle bli poeng i denne kampen og det var ikke ufortjent da Jonas Strand styrte inn skuddet fra Axel Wallin til 4-3 etter at klokka viste 17.20 av midtperioden. Dessverre klarte ikke Tigers å holde på denne ledelsen til pausen etter at Ole Martin Skau Jansson scoret sitt andre for kvelden og dermed sto det 4-4 etter 40 spilte minutter.

Poengligaen Eliteserien

God! Robin Kulpakko sto en ny god match for NOR 92 mot Tunet!

Spenning til siste sekund
Siste perioden åpnet ikke bra for NOR 92. Etter litt fomling med ballen i eget forsvar og en pålfølgende forseelse fra oss, får Tunet straffe og den setter Ole Mossin Olesen selvfølgelig sikkert med sin zorro straffe (hvordan skal man stoppe dem?) og dermed tar Tunet ledelsen for første gangen siden de ledet 2-1 i første perioden. Men NOR-gutta hadde ikke tenkt å gi seg, det har vi sett tidligere denne sesongen og det fikk vi se i kveld også! Etter 05.42 av siste perioden setter Kristian Becher (Linus Söderblom) i overtall 5-5 og da Jørgen Ripel (Didrik Grøstad) setter 6-5 til oss 27 sekunder senere er vi tilbake i føringen. Men det varte dessverre ikke lenge for nok en gang dukket hvem andre enn Ole Mossin Olesen opp og utlignet til 6-6. På tross av nok med sjanser og meget underholdene spill fra begge lag, blir det ikke flere scoringer og dermed 6-6 etter full tid. Tunet hadde en gigantsjanse i sluttsekundene, men NOR 92 fikk avverget. Neglebitingen var derimot ikke over, det hele måtte avgjøres på straffer. NOR-trener Manne Strandberg sendte utpå 02 spilleren Markus Gommerud som første straffeskytter. Markus forsøkte seg med en zorro straffe, men kanskje var det nervende som spilte han en puss foran 203 tilskuere i Høyenhallen for mål ble det ikke. Begge lagene bommet på sin føste straffe, scoret på sin andre straffe og når Tunet scoret på sin tredje og NOR 92 bommet, var spenningen til å ta å føle på. Tunet bommet deretter på sin fjerde, mens Axel Wallin iskaldt satte sin. Da Tunet bommet på sin siste kunne Jørgen Becher avgjøre det hele og han lot seg ikke be to ganger og dermed kunne NOR 92 juble for 2 nye poeng!

Underholdende i Høyenhallen (Assisten.no)

3 nye nettkjenninger!
Jørgen Becher scoret tre nye mål og ble kåret til NOR 92´s beste nok en gang.

NOR 92 vant sin andre straffeskyting (Drammens Tidende)

NOR 92 spiller og assistenttrener Jørgen Becher oppsummerte kampen på følgende måte: - Dette er en kamp vi vet på forhånd blir en av de tøffeste i løpet av sesongen. Uavhengig av hvordan start Tunet har hatt i år så er kampen i Høyenhallen en kamp de fleste lag i Eliteserien er villig til å gi alt og litt ekstra for å få med seg ett, to eller tre poeng. I dag får vi med oss to poeng hjem til Nedre Eiker. Igjen er både Manne og jeg utrolig stolt av gutta sin innsats, gjengen rundt laget på benken og selvsagt supporterne våres som tar turen inn til Oslo en sen torsdagskveld. Kampen starter noe bølgete der begge lag prøver og ta grep om kampen. Jeg føler vi skaper mye sjangser gjennom hele 1.periode og selvom vi kommer under både 1-0 og 2-0 så merkes det at dette snur vi automatisk utover, bare et spørsmål om tid. 2.periode er nok noe mer stille, samtidig som at begge lag er litt for ueffektive... At det kommer til å bli spenning helt til fløyta går i 3.Periode det merkes. Vi starter 3.Perioden ganske så bra, noe slurv som gjør at vi gir Tunet ett noe enkelt mål dessverre. Men igjen ingen hoder som depper for mye hos oss og vi holder ut perioden å spiller dermed uavgjort i en hall og mot ett lag som har vist seg å være sterke i flere år. Straffekonk er vi kjent med da vi nå har vært med på hele 5 stk. av 9 spilte kamper. En fantastisk følelse å ta hjem seieren, samtidig som man må trekke fram en stabil målvakt (Robin) hos oss som gjør en knall jobb på straffene! Gratulerer med 2 poeng til alle med hjerte for NOR 92. Det er tøffe kamper i vente, så nå er det bare å omstille seg til neste kamp.

NOR-trener Manne Strandberg sier følgende til nor92.com etter matchen: - Dette ble dramatikk fra start til mål. På noe vis var det kanskje logisk med et uavgjort resultat sett til hvordan kampen så ut. Vi viser nok en gang at vi er på høyde med et bra lag og skaper en haug med sjanser i løpet av kampen. På slutten har vi riktignok marginene med oss da Tunet har noen store sjanser siste halvminuttet, men jeg synes allikevel at vi fortjener det ene poenget etter fulltid. Vi gjennomfører nok en solid kamp og står virkelig opp for hverandre. Så utrolig gøy å se måten vi angriper kampene på. Vi tør å spille vårt spill samtidig som vi er ydmyke, men helt uten respekt. Vi lærer oss stadig nye ting og viser dette i praksis. Man kan ikke være annet enn utrolig stolt av denne gjengen. Nå gleder vi oss til neste kamp mot en av gullfavorittene. Da skal vi være nullstilte igjen og klare for å gå ut å krige for hverandre.

Utrolig gøy var det også at så mange som 50-60 NOR-supportere hadde funnet veien til Høyenhallen sent en torsdag kveld for å støtte gutta. Det varmer og dere skal vite at deres bidrag fra tribunen er med å hjelpe gutta mot nye høyder. Vi håper på at så mange som 400 tilskuere finner veien til Mjøndalshallen på søndag kl. 16.00 etter at Mjøndalen har slått Viking i OBOS ligaen på Isachsen Stadion og har rykket opp til Eliteserien! Det hadde vært magisk! Vår oppfordring er enkel, alle dere som har sette en av våre hjemmekamper denne sesongen, få med dere EN person som ikke har vært der og vi fyller opp hallen!

Alle bildene fra kampen finner du her (Assisten.no)

Det er nemlig toppoppgjør i Mjøndalshallen på søndag når Sveiva som ligger på 2. plass kommer på besøk. Gutta skal lade opp max. til denne kampen og gi "bånn pinne", her er det ingenting å tape. Dette blir gøy og vi håper på at folk går "mann av huse" for å støtte Tigers på søndag. En for alle - alle for NOR!