20212223242526
27282930

Seieren glapp på slutten!

14.10.2018

Det ble som ventet ett tett og spennende oppgjør mellom NOR 92 og Harstad i søndagens oppgjør i Mjøndalshallen. Vi hadde seieren i lomma med under fire minutter igjen, men i overtall utlignet Harstad.

To tapte poeng. For fjerde gangen denne sesongen måtte det straffekonkuranse til og for tredje gangen tapte NOR 92 sjansen til et ekstra poeng.

Dagens kamp startet avventende av begge lag. Det var tydelig at dette var en kamp det var viktig å ikke tape. Det var Harstad som åpnet målkontoen først da de tok ledelsen med 1-0 etter 07.57 av 1. periode. Snaue to minutter senere så får vi sjansen i overtall da Harstad fikk en spiller utvist. Denne sjansen forvaltet vi godt og etter 10.04 var det Jørgen Ripel (Jørgen Becher) som skapte balanse i regnskapet og 1-1. Etter dette viste NOR 92 mye positivt spill og fortjent var det da først Axel Wallin (Linus Söderblom) sendte oss i føringen med 2-1, før Linus Söderblom (Axel Wallin) økte til 3-1 etter 13.51. Et entusiastisk hjemmepublikum på 197 personer håpet på nok en scoring fra hjemmelaget før den første pausen, men på tross av gode muligheter gikk lagene i garderobene på stillingen 3-1 til NOR 92.

Tabellen Eliteserien

Hva som ble sagt i pausen vites ikke, men det virket plutselig som vi ble mange hakk for passive i alt vi foretok oss og at vi ga initiativet i kampen til Harstad. Det skulle gå bare 03.57 av midtperioden før Harstad reduserte til 3-2 og kun 56 sekunder senere sto det plutselig 3-3 på lystavla. Ikke bra! Etter halvspilt kamp var det først NOR 92 som fikk sjansen i spille 5 mot 4 uten å få uttelling før Harstad kun 23 sekunder etter at de ble fulltallig fikk sjansen til å spille 5 mot 4 uten at det ga tellende resultat. Men så etter 14.41 av perioden var det Harstad som plutselig var i føringen med 4-3. Det ble ikke flere mål i denne perioden og NOR 92 hadde brukt disse 20 minuttene til å kaste bort en 3-1 ledelsen. Dette var virkelig en periode under pari og forventniger til bedring lå i pausepraten.

Foran de siste 20 minuttene måtte NOR 92 starte perioden med ca. 1 minutts undertallsspill, men denne ble avvegret uten flere mål til Harstad. Så etter 03.47 var det NOR 92 sin tur til å få teste overtallsspillet igjen. Denne gangen gikk det bedre og jublene sto i taket i Mjøndalshallen da Axel Wallin (Jørgen Becher) utlignet til 4-4 kun 34 sekunder ut i overtallsspillet. Da Axel Wallin (Jørgen Becher) sendte NOR 92 i ledelsen med 5-4 med under 10 minutter igjen var vi i støtet! Hjemmepublikum håpet på nok en scoring som kunne vært avgjørende for kampens utfall. Men i stedet var det Harstad som etter 14.38 av perioden fikk sjansen i overtallsspill til høylydte protester fra hjemmepublikum. Denne sjansen utnyttet selvfølgelig Harstad som dermed fikk med seg utligningsmåletet til 5-5 med kun 3.55 igjen av kampen. Harstad fikk også en gylden mulighet til å avgjøre da NOR 92 med 17.01 på tavla fikk en ny 2 minutters utvsning. Her forsvarte hjemmelaget seg godt og kampen ebbet ut med uavgjort 5-5 og dermed straffekonkuranse for fjerde kampen denne sesongen!

Kampfakta NOR 92 - Harstad

I kampen mot Sarpsborg var det vi som avgjorde på sudden straffer, men mot Harstad var det helmørkt på straffefronten og ingen av de fire NOR-spillerne som tok straffer lykkes å få ballen i mål. Det gjorde derimot Harstad på to av sine fire forsøk og dermed ble bonus poenget med til Nord Norge. Selv om det var skuffelse blant både NOR-spillere, ledere og hjemmepublikum, kan dette poenget mot Harstad fort bli gull verdt. Saken er nemlig den at NOR 92 ved poenglikhet på tabellen vil gå foran Harstad på innbyrdes oppgjør... det kan fort vise seg å være et bonuspoeng! I dag var det først og fremst en dårlig midtperiode som gjorde at det ikke ble 3 poeng og full pott. At det ikke ble 2 poeng er av den enkle årsak at vi ikke er dyktige nok på straffer, her må det trenes mer.

NOR 92 tapte sin tredje straffeskyting (Drammens Tidende)

Vi tar også med oss at etter helgens kamper så ligger Jørgen Becher på en fin 2. plass i poengligaen i Eliteserien, mens Axel Wallin følger like bak på en 3. plass. Slett ikke dårlig for et nyopprykket lag!

Poengligaen Eliteserien

NOR 92 trener Manne Strandberg oppsummerte kampen slik: - Det som begynte så bra fikk en kjedelig slutt. Etter første perioden får Harstad inn kampen i sitt spor. Det skal de ha all honnør og cred for uansett om man synes det er lite utviklende eller kjedelig. Det var opp til oss å gjøre noe med det. Noe vi ikke klarte. De drar ned tempoet som vi på forhand visste, og får oss helt ut av konseptet. Her har vi dessverre ikke rutinen til og komme oss ut av dette. Harstad er mye bedre enn oss på å spille to kamper på en helg. De tar fortjent med seg to poeng hjem. Derimot så lærer vi stadig og jeg håper også dette utvikler oss på sikt. Det er bare så surt når man sitter og føler at dette absolutt var en kamp vi kunne ha vunnet. Vi får ta med oss videre at vi fortsatt bare tapt en kamp og det mot regjerende mesterne på bortebane. Det er sterkt!