20212223242526
27282930

Viktige poeng med hjem fra Sarpsborg!

12.10.2018

NOR 92 kom ikke til Sarpsborg for å underholde, vi kom for å få med oss poeng hjem og vise at vi fortjener plassen i Eliteserien!

Kampens store spiller! Jørgen Becher plusset på 6 nye poeng (5+1) i kampen mot Sarpsborg og ble kåret til NOR 92´s beste spiller.

NOR 92 reiste til Sarpsborg med ambisjoner om å rette opp inntrykket fra den sørgelige sisteperioden mot Fredrikstad hjemme i Mjøndalshallen forrige helg. Gutta var fast bestemt på å gi hjemmelaget en tøff fight om poengene.

Kampfakta Sarpsborg - NOR 92

Kunne ledet mer etter første periode
Kampen var ikke mer enn drøye tre minutter gammel før NOR 92´s Axel Wallin måtte ta turen i "fryseboksen". Den muligheten lot ikke Sarpsborg gå i fra seg og tok ledelsen etter 4.02 i spill 5 mot 4. Men NOR 92 hadde planer om kjempe knallhardt i hver duell og ikke gi hjemmelaget noe gratis denne kvelden. Finspillet fikk vente til en annen gang! Uttellingen kom etter 05.45 da banens gigant Jørgen Becher (Axel Wallin) utlignet til 1-1. Samme mann var frempå på nytt etter 06.53 da han sendte Tigers i ledelsen 2-1 etter å ha blitt fremspilt på nytt av Axel Wallin. Så etter 11.56 var det Jørgen Ripel (Philip Kämpe) sin tur og  NOR 92 kunne fortjent øke til 3-1. Deretter fulgte en periode med flere store NOR 92 sjanser, men dessverre var gutta litt for unøyaktige i avslutningene, ellers kunne det stått både 4-1 og 5-1 på lystavla. Isteden var det Sarspborg som fikk med seg 3-2 inn i garderoben til første pause med en scoring 2.30 før pausesignalet.

Tabellen Eliteserien

Målfattig midtperiode
Midtperioden ble preget av mye kjemping og kriging fra begge lag. Det var tydelig at begge lagene virkelig var villige til å blø for disse poengene, derfor ble det ikke en særlig velspilt kamp de 158 tilskuerne i Skjeberghallen fikk se. Det skulle gå over 15 minutter før periodens eneste mål kom og det var det Sarpsborg som sto for og dermed sto et 3-3 foran de siste 20 minuttene.

6 poeng! Axel Wallin var servitør mot Sarpsborg og noterte seg for hele 5 assist i tillegg til en nettkjenning.

Viste moral!
I siste pausen var gutta helt klare på at dette var en kamp vi skulle vinne og det skulle jobbes hardt for å få med seg noe hjem med bussen. Stor jubel var det derfor på benken og blant de tilreisende NOR-supporterne da Jørgen Becher med sin tredje nettkjenning førte NOR 92 tilbake i ledelsen med 4-3 etter 04.35 av perioden. Sarpsborg svarte mindre enn to minutter seinere og dermed var vi like langt. Men NOR 92 og Axel Wallin slo nok en gang raskt tilbake og tok ledelsen 5-4 kun 31 sekunder seinere. Etter dette presset Sarpsborg på for en ny utligning og den kom etter 11.24 av tredje periode og da de tok ledelsen 6-5 kun 29 sekunder seinere så var det hett på NOR-benken! Men når man har en vinnerskalle som Jørgen Becher på laget, da er det ikke slutt før det er slutt! Jørgen utligner til 6-6 da det gjensto 5.12 av kampen og skapte fornyet tro hos Tigers! Derfor føltes det tungt da Sarpsborg tar tilbake ledelsen i kampen med kun fire minutter igjen på kampuret. Men hvem andre enn Jørgen Becher (Axel Wallin) tok da ansvar og kun 6 sekunder seinere står det 7-7 på tavla! Dette står seg kampen ut og for tredje gang denne sesongen skal NOR 92 ut i straffekonk for å få med seg et bonuspoeng. I dag var det Jørgen og Axel som noterte seg for de fleste poengene, men ALLE gutta spilte med hjertet utenpå drakta i denne kampen og bidro sterkt til at resultatet ble som det ble!

Straffedrama
Dermed skulle det hele avgjøres på straffer. Det sto likt da NOR 92´s unggutt Jakob Grøstad (17) kunne blitt matchvinner med NOR 92´s femte og siste straffe, men det gikk akkurat ikke. Tøft av ungguten å prøve! Dermed måtte det tas en og en straffe for å kåre en vinner. Sarpsborg bommet, men hvem andre enn Jørgen Becher scorer og dermed kunne NOR 92 ta med seg to meget viktige og velfortjente poeng hjem fra Sarpsborg denne fredagskvelden.

Unggutta kommer!
Philip Kämpe (16) fikk sin Eliteseriedebut mot dobbeltmesterne Greåker i Tindlundhallen. Han takket for tilliten og noterte seg for en assist. Mot Fredrikstad fortsatte han med tre nye assist og mot Sarpsborg i går noterte han seg for sitt femte assist for sesongen. En annen unggutt som fikk prøve seg noen minutter mot Sarpsborg og som også kan notere seg for sin debut i Eliteserien var Mathias Gommerud (16). I tillegg til disse så fikk som nevnt 17 åringen Jakob Grøstad sjansen til å ta den siste staffen av de fem ordinære i straffekonken og unggutten var nære ved å bli matchvinner! Fra før spiller Markus Hegnes Hansen (17) fast på backen i 2. rekka og det er flere hospitanter som banker på døra og vi kommer til å få se mye av disse gutta i årene som kommer. Fremtiden ser lovende ut for Tigers!

NOR 92 straffet Sarpsborg - se video fra straffekonken (Assisten.no)

NOR 92 vant straffeskytingen (Drammens Tidende)

Topper poengligaen i Eliteserien
I tillegg til 2 viktige poeng og en fin 4. plass på tabellen, er det gøy å sjekke poengligaen i Elitserien som toppes av to spillere fra NOR 92. Helt på toppen Jørgen Becher (22 poeng) med Axel Wallin på en 2. plass rett bak (19 poeng)