20212223242526
27282930

Deilig borteseier i Elitecomebacket!

15.09.2018

NOR 92 reiste til Harstad med ett mål for øyet. Seier og tre poeng. Slik ble det også etter at vår siste nyervervelse viste klasse når det gjaldt som mest.

Fornøyde målscorere! Jørgen Ripel (1), Markus H. Hansen (1), Jørgen Becher (1), Axel Wallin (2) og Kristian Becher. Linus Söderblom (3) i prat med Drammens Tidendes journalist bak.

Bortekamp i Harstad blir alltid en utfordring med tanke på reiseveien og et så tidlig kamptidspunkt som kl. 14.00 på lørdag formiddag. Det betyr tidlig avreise fra Drammen Stasjon til Oslo Lufthavn, tidlig fly fra Oslo og kanskje ikke den optimale oppladningen til kamp.

- Har hentet tre svensker - går for sluttspillsplass (Drammens Tidende)

Kanskje var dette også årsaken til at det var Harstad som tok ledelsen før vi hadde spilt i 2 minutter. De fleste av de 231 tilskuerne som hadde møtt opp i Harstadhallen, kunne juble for hjemmescoring og 1-0 etter 1.45. NOR 92 lot seg ikke stresse av dette og fikk etter hvert orden på eget spill. 1-1 etter 3.59 ved Kristian Becher (Axel Wallin), 2-1 til Tigers etter 5.17 Axel Wallin (-) og 3-1 etter 9.04 ved Jørgen Becher (Axel Wallin) og det så lyst ut. Men så kom den dårligste perioden i kampen for NOR 92. I steden for å være nøyaktige og tolmodige ble gutta med på tut og kjør spillet til Harstad og var samtidig også i det gavmilde hjørnet ved flere anledninger da Harstad snudde kampen på drøye fire minutter. Fra 12.32 til 16.38 skiftet sifrene på lystavla fra 1-3 til 4-3 og hjemmelaget kunne noe flatterende gå til første pause med en 4-3 ledelse.

I pausen manet NOR-trener Strandberg om å følge gameplanen og ikke gi Harstad de enkle overgangene. Han fikk svar på tiltale da Markus Hegnes Hansen (Jørgen Becher) utlignet til 4-4 kun 2.55 ut i midtperioden. Deretter fikk Tigers virkelig opp dampen, først var det Jørgen Ripel (Markus Hegnes Hansen) som  sendte Tigers i føringen med 5-4 etter 38.08, deretter var det Axel Wallin (Jørgen Becher) med sitt andre for dagen som økte til 6-4 etter 31.26. Men så rotet bortelaget det litt til for seg selv igjen. Harstad fikk en redusering til 5-6 etter 33.30 som også ble det siste målet i perioden.

Superdebutant avgjorde for NOR 92 (Drammens Tidende)

Vi starter siste perioden med Tigers i en ettmålsledelse, men nok en gang fikk Harstad nyeervervelse russeren Pavel Semenov, som i fjor var toppscorer i Latvisk Eliteserie, muligheten og den tok han godt vare på da han satte sin tredje scoring for dagen og dermed utlignet Harstad til 6-6 etter kun 52 sekunder av sisteperioden. Men så var det en svenske som hadde lyst til å være med på moroa! Han kom sent i går kveld til Norge og satte seg grytidlig i dag kursen til Nord Norge med de andre NOR-gutta. Etter spilte 47.21 mente Linus Söderblom (Jørgen Becher) at nok fikk være nok. 7-6 til NOR 92 og ikke nok med det, etter 53.50 økte han til 8-6 til etter at Kristian Becher sto for assisten. Da tok Harstad time out for å gjøre et siste desperat forsøk på å legge en slagplan for sluttminuttene. Reduseringen fikk de med 1.41 igjen av kampen og selvfølgelig blir det da alltid litt nervøst. Men da sto Linus Söderblom nok en gang frem og satte det definitive seriersmålet til 9-7 med sin tredje nettkjenning for dagen med 9 sekunder igjen på kampuret!

Kampfakta Harstad - NOR 92

NOR 92´s trener Manne Strandberg oppsummerte kampen som følger: - Jeg er veldig fornøyd med at vi reiser hjem med alle poengene. I en premiere tenker jeg at poengene er det viktigste. At vi skulle avgjort denne kampen tidligere får være en annen sak. Offensivt er det mye positivt. Mange fine kombinasjoner og god tålmodighet. Femmerne begynner å sette seg og relasjonene likeså. Defensivt gjør vi litt for mange store feil som dessverre straffer seg. Flesteparten av Harstads mål kommer til på grunn av store personlige feil. Vi viser derimot en progresjon når det gjelder dette og vokser utover i kampen. At vi lærer fort blir ekstremt viktig i kampene fremover. Alla gutta hadde en fantastisk innsats gjennom hele kampen og dette er et lag man kan være stolt av. Våre nykommere viser også hvorfor vi hentet de til klubben og bidrar i aller høyeste grad til dagens vinst. Nå nyter vi seieren en liten stund før vi ladder om til onsdagens tøffe kamp mot GIF. Det blir et par hakk opp!

Kort oppsummert, tre viktig poeng i den vanskelige bortekampen mot Harstad må vi være fornøyde med. Nå får vi suge litt på seierskaramellen frem til mandag, da venter trening og forberedelser til den vriene hjemmekampen mot Gjelleråsen på onsdag kveld i Mjøndalshallen! Bli med å fylle opp hallen og gi gutta den støtte de behøver for å gi Gjellersåsen skikkelig motstand!