27282930

Jevnt og spennende i hjemmecomebacket

19.09.2018

Det ble en skikkelig thriller av en innebandykamp de 259 tilskuerne i Mjøndalshallen fikk se mellom NOR 92 og Gjelleråsen onsdag kveld.

Jevnt og spennende! NOR 92 fikk med seg 1 viktig poeng etter straffekonk mot Gjelleråsen i Mjøndalshallen.

Gjelleråsen kom til Mjøndalshallen som klare favoritter mot nyopprykkede NOR 92. La det være sagt med en gang, NOR 92 sto opp meget bra og var vel som gode som Gjelleråsen i denne kampen.

Tilbake etter ni års ørkenvandring (Drammens Tidende)

Begge lag var angrepsvillige i starten på kampen og spillet bølget frem og tilbake. Men det var NOR 92 og Axel Wallin som skulle åpne scoringskontoen først. 1-0 etter spilte 7.01 etter at Jørgen Becher hadde spilt frem sin rekkekamerat. Deretter gikk det ikke mer enn 28 sekunder før hjemmelaget doblet, denne gangen var det Didrik Grøstad som helt på egenhånd satte ballen bak Andreas Nordli i Gjelleråsenmålet til jubel fra et tallrikt hjemmepublikum. Deretter skulle det gå snaue fem minutter før det ble nye scoringer og da var det Gjelleråsen som fikk hull på "byllen". 2-1 etter 12.15. Skuddstatistikken de første tjue viste 8-9 i favør av Gjelleråsen og vitnet om ett tett oppgjør.

NOR 92 fikk også i midtperioden en drømmestart da Axel Wallin økte NOR 92 sin ledelse til 3-1. Dessverre gikk det ikke mer enn 58 sekunder før Gjelleråsen fikk lurt inn en redusering bak Robin Kulpakko i NOR-målet. Etter dette bølget spillet frem og tilbake og begge lagene hadde sine sjanser, men det var Gjelleråsen som fikk det neste målet da de utlignet til 3-3 etter halvspilt kamp. NOR 92 jaget en ny ledelse mot slutten av perioden og målet kom også da det gjensto 1.03 av midtperioden. 4-3 ved Jørgen Ripel, fremspilt av Linus Söderblom. Dette resultatet sto seg frem til den andre pausen, jevnt og tett, men det var ingenting å si på at det var hjemmelaget som gikk i garderoben med en ettmåls ledelse.

Poengligaen Eliteserien

Gjelleråsen gikk hardt ut i siste perioden og jaget en ny utligning. Den kom også og var av den litt heldige sorten. 4-4 sto det på tavla da det var spilt 45.04 av oppgjøret og vi var like langt. Etter dette fikk vi kampens første utvisninger, først var det hjemmelagets Axel Wallin som måtte i "fryseboksen" på grunn av protest, NOR 92 sto godt i boksspillet og Gjelleråsen lyktes ikke å overliste Robin Kulpakko i NOR-målet. Så etter 48.34 var det hjemmelagets tur til å prøve seg i overtall, men heller ikke dette forsøket endte i noen nye mål. Så etter 52.05 var det Gjelleråsen som til slutt fikk ballen inn i NOR-kassa og for første gang i kampen kunne ta ledelsen. NOR 92 kjempet på videre og etter 54.48 fikk de sjansen til et nytt overtallspill, men heller ikke her fikk NOR 92 uttelling og det begynte å se litt skummelt ut med tanke på poeng. Men så etter 57.26 fikk NOR 92 straffe og den besørget Jørgen Becher sikkert i målet bak en sjanseløs Andreas Nordli i Gjelleråsen målet til stor jubel fra hjemmepublikummet. Nå luktet NOR 92 sjansen til full pott og da Gjelleråsen pratet på seg en ny 2 minutter med 1.50 av kampen så det lovende ut. Men NOR 92 fikk aldri noe fart på ballen i dette overtallsspillet og kampen ebbet ut med 5-5 på lystavla.

NOR 92 plukket poeng mot medaljekandidat (Drammens Tidende)

Dermed skulle det hele avgjøres på straffer. NOR 92 startet med første straffe og Axel Wallin gjorde ingen feil og sendte hjemmelaget i føringen. Deretter fulgte tre straffer uten mål, før Jørgen Becher sendte NOR 92 foran med to mål. Desssverre for hjemmelaget ble det ikke flere mål, mens Gjelleråsen scoret tre ganger og beviste allerede at de nye reglene på straffer må være et mareritt for dommerne og bedømme. Det blir nok flere med mobilkamera på tribunen som vil hevde sin rett utover i sesongen, vi syntes synd på dommerne som får det meget utfordrende, dette blir ikke enkelt. Uansett, etter at røyken hadde lagt seg så får vi først og fremst ta med oss prestasjonen i de 60 minuttene hvor vi fremsto som minst like gode som Gjelleråsen. Mange lag som kommer på besøk til Mjøndalshallen denne sesongen skal få slite med å få med seg poeng etter hva gutta viste i dag. Kun ett poeng er litt surt med tanke på dette, men vi nullstiller og er klare for Bækkelaget på lørdag!

Kampfakta NOR 92 - Gjelleråsen

NOR trener Manne Strandberg, i dag var vel prestasjonen ett hakk videre opp fra Harstad kampen? - Ja, i dag er jeg nok en gang stolt av gutta! Jeg synes vi gjennomfører en veldig god kamp. Forsvarsspillet var virkelig bra og vi fikk stort sett styrt GIF dit vi ønsket. Vi følger gameplanen og er lojale mot laget. Offensivt produserer vi masse og kunne fort ha gjort ett par mål til. Nå er jeg ikke helt objektiv, men jeg føler vi hadde flere muligheter til å avgjøre denne kampen enn motstanderen. Det tror jeg ikke så mange nøytrale tilskuere hadde trodd på forhånd. Vi viser god progresjon og dette gir motivasjon til videre arbeid. Så lenge vi har denne innsatsen og smartnessen så tror jeg flere motstandere kommer til å få kjempe hardt for poengene i Mjøndalshallen. Nå jobber vi videre inn mot lørdagens kamp mot Bækkelaget. Dette var gøy!