20212223242526
27282930

Sesongens første tap

30.09.2018

I fjerde serierunde på bortebane mot fjorårets dobbeltmestere kom sesongens første tap. Oppsummert to gode perioder og mye å tenke på etter en meget svak 3. periode.

Tomålsscorer. Jørgen Ripel gjorde en bra match mot Greåker og noterte seg for to nettkjenninger.

NOR 92 kom til Tindlundhallen med ambisjoner om å gjøre en god prestasjon mot Norges beste lag forrige sesong. Det gikk brukbart i 2/3 av kampen, men den siste 1/3 delen skal vi IKKE glemme, den skal vi lære av! Først og fremst tar vi med oss det som var bra i de første 40 minuttene og så skal vi sørge for å analysere og forbedre det som gikk galt i de siste 20 minuttene. Det vi slapp unna med i fjorårssesongen når vi gjorde en dårlig prestasjon, blir vi hardt straffet for denne sesongen. Blant annet kan vi ikke tillate oss å slippe inn to mål i overtallsspill, det er ikke godkjent!

- Fikk noe å tenke på (Drammens Tidende)

La oss oppsummere i kronologisk rekkefølge. NOR 92 la seg klokt nok lavt i banen for å forsvare seg og satse på giftige overganger. Det ble ikke helt som tenkt da Greåker scoret ikke bare en, men to ganger før vi hadde spilt 3.30 av kampen. Skikkelig bakoversveis fra start altså! Men heldigvis fikk ikke NOR-gutta panikk, men spilte seg sakte, men sikkert inn i kampen. Et forventet kampbilde var selvfølgelig at Greåker skulle føre denne kampen. Det skulle bare mangle... Vi skulle tette igjen bakover og komme på våre giftige overganger. Etter 5.06 av kampen var det NOR 92´s bestemann Jørgen Becher som noterte seg for dagens første nettkjenning og 2-1 etter pasning fra 16 åringen Philip Kämpe som fikk tillit fra start etter at Axel Wallin måtte "kaste inn håndklet" på grunn av sykdom. Flere scoringer ble det ikke før NOR 92 fikk sjansen i overtall mot slutten av perioden da det igjen ble nettsus. Men det var dessverre ikke for oss. Vi er ikke nøye nok når vi lar Greåker sette 3-1 etter kun 46 sekunder av vårt powerplay. Heldigvis får vi med oss en redusering inn i garderoben da Jørgen Becher etter assist fra Linus Söderblom i overtall setter 3-2 med 15 sekunder igjen av 1. periode. En klart godkjent og taktisk klok periode fra oss.

Poengligaen NOR 92

I midtperioden er det også hjemmelaget som får den beste starten og øker til 4-2 etter kun 2.46 av perioden. Men NOR-gutta tente til igjen og det var ikke ufortjent at vi reduserte til 4-3 da Jørgen Ripel (Trym Stokland) satte ballen vakkert og utagbart oppe i krysset bak Greåker målvakten. Drøye to minutter seinere var Jørgen Ripel frempå igjen, denne gangen assistert av Markus Hegnes Hansen og dermed sto det 4-4! Det var fortsatt Greåker som hadde ballen og som styrte kampen, men NOR 92 lå riktig i banen og forsvarte seg godt. Etter 14.43 av perioden var det hjemmelaget som på ny tok ledelsen med 5-4. 21 sekunder før sluttsignalet gikk for midtperioden måtte vi dessverre se at hjemmelaget fikk med seg en 2-måls ledelsen inn i garderoben før siste periode. Nok en godkjent periode av NOR 92 og vi var klart med i kampen. Kunne vi sjokkere i siste periode?

Kamfakta Greåker - NOR 92

To bra og en dårlig periode. NOR-gutta jubler for en av sine fem scoringer mot Greåker. Det ble to bra perioder og en dårlig, det straffer seg mot Norges beste lag!

NOR 92 hadde gått på to rekker i kampen, mens Greåker med sine store bredde periodevis hadde 3. rekka inne som avlastning. Om det var det som var utslagsgivende for at NOR 92 agerte julenisser i starten av siste perioder skal være usagt, men fakta var at da det var spilt 1.11 av 3. perioden så hadde Greåker økt ledelsen til 8-4 og kampen var i praksis avgjort. I løpet av periodens drøye første fem minutter hadde hjemmelaget scoret hele fire mål og økt ledelsen til 10-4 og lufta hadde gått ut av NOR 92. Da syntes NOR-trener Manne Strandberg at det var tid for en time-out for å "stoppe blødningen". Det gjorde det også, i løpet av periodens siste snaue 15 minutter ble det scoret kun tre mål, to til Greåker og ett til NOR 92, dermed endte det hele i et 12-5 tap. Selvfølgelig en meget fortjent seier til hjemmelaget, men ser vi bort fra et par minutter av slutten av midtperioden og 5-6 minutter i starten på siste perioden så gjorde vi mye taktisk riktig. Vi blir straffet hardt av personlige feil, og blir selvfølgelig slitne utover i siste perioden. På tross av sesongens første tap, ligger NOR 92 på en 4. plass med 7 poeng etter at fire serierunder er unnagjort.

- Greåker befestet serieledelsen (Assisten.no)

Det er vel kanskje ikke i bortekamper mot de regjerende serie- og Norgesmesterne at man skal kalkulere med poeng for et nyopprykket lag, men vi hadde ønsket at vi hadde gjennomført en bedre siste periode enn hva som ble tilfellet. Nå venter en god uke med trening før vi er klare for å revansjere oss på hjemmebane i Mjøndalshallen når Fredrikstad kommer på besøk neste søndag! Der skal vi revansjere oss!!! Her håper vi at distriktes innebandy interesserte publikum tar turen til Mjøndalshallen, støtter gutta i en av sesongens viktigste kamper og samtidig blir med på å sette ny publikumsrekord for en Eliteseriekamp i hallen! Vi lover show både før og under kampen.

NOR 92 trener Manne Strandberg oppsummerte dagens kamp som følger: - I dag renner resultatet dessverre litt i vei. Jeg synes allikevel at vi store deler av kampen gjør en god figur. Vi ligger mye riktig i posisjonsspillet og kjemper og kriger. I dag møtte vi et veldig bra lag. Greåker er veldig komplette og tunge. De maler rett og slett ned oss jo lengre kampen går. I siste perioden orker vi dessverre ikke og motstanderne får de rommene de ønsker. Det blir til slutt enveiskjøring. Når vi ikke er våkne de første minuttene av første- og tredje perioden i tillegg til at vi slipper inn to mål i eget powerplay, ble dette en veldig tøff oppgave. Jeg synes allikevel det finnes mye positivt å ta med videre. Slike kamper får vi rett og slett ta som læring.

Det som var meget gledelig tross tapet var at over 30 tilreisende fra NOR 92 støttet laget fra tribunen på tross av en tung siste periode! TAKK!

PS! Tapet mot Greåker var ikke den eneste skuffelsen for Buskerud innebandyen denne helgen. Det var stor skuffelse både hos NOR 92 og for innebandyen i Drammens distriktet da det på fredag ble klart at Jørgen Becher ikke ble tatt ut i A-landslagstroppen som reiser til 6 nasjoners i Slovakia i oktober. Jørgen har vist prov på gode testresultater på samlingene så langt og han har levert i poengligaen så det holder i sesongens 4 første kamper for NOR 92 (en sjekk i Eliteseriens poengliga etter helgens runde viser at Jørgen innehar 2. plassen med 14 poeng). Han har vært den beste spilleren hos NOR 92 så langt denne sesongen og det var store forventninger til at han skulle være Buskeruds eneste landslagsspiller etter dette uttaket. På tross av at han nok en gang ble kåret til NOR 92´s bestemann mot Greåker, viser vel dette uttaket at spillere fra vårt distrikt tydeligvis ikke står høyest i kurs hos landslagsledelsen? Motivasjonen fremover får være å bevise ved gode prestasjoner at de tar feil!