20212223242526
27282930

Dårlig midtperiode ødela

10.02.2019

NOR 92 spilte en oppløftende 1. periode, men en periodevis svak midtperiode gjorde at det ble vanskelig å få med seg poeng mot Tunet.

BB og tomålsscorer! Kristian Becher noterte seg for to nettkjenninger og ble kåret som hjemmelagets beste spiller mot Tunet.

Oppløftende start
NOR 92 virket pigge og på hugget i den første perioden mot Tunet i søndagens oppgjør i Mjøndalshallen. Hele 279 tilskuere ble vitne til en tett åpning med to lag som ville mye. Det smalt bra i duellene og NOR 92 var helt klart med på notene! Hele 10.35 av kampen skulle det går før det kom en scoring og det var bortelagets Ole Martin Skau Jansson som sendte gjestene i ledelsen med 1-0. Men NOR 92 ville være med på moroa og etter 11.38 var det unggutten Mathias Gommerud som ble satt opp av Axel Wallin og smalt ballen i kassa bak Østergren i Tunetmålet med sin første scoring for NOR 92 i Eliteserien og dermed sto det 1-1! Spillet bølget frem og tilbake etter dette og begge lag hadde sine sjanser til å ta ledelsen. Det var først drøye tre minutter før slutten på den første perioden at Tunet tok ledelsen med 2-1, et resultat som sto seg til første pause.

Kampfakta NOR 92 - Tunet

Slapp til bortelaget for lett i midtperioden
I midtperioden var selvfølgelig NOR 92 ute etter et raskt utlligningsmål for å skape balanse i regnskapet, men dessverre var det i stedet Tunet som heller økte til 3-1 allerede etter 3.01 av perioden og da 4-1 kom etter 4.25 av perioden ble det blytungt. Vondt ble til verre da Tunet økte til 5-1 etter drøye halvspilt periode og vi slet med å skape de klare målsjansene. Men gutta gir seg aldri og etter 11.38 av perioden reduserte Kristian Becher (Jørgen Ripel) til 2-5 og skapte et lite håp. Dette håpet ble dessverre litt mindre da Tunet fikk 6-2 med kun halvannet minutt til pause. En tung midtperiode for hjemmelaget.

Tabellen Eliteserien

Bedring i siste periode
Gutta skal ha for at de aldri gir seg. Innsatsen er det lite å si på også i denne kampen. Selv da Tunet økte til 7-2 etter 6.24 av siste perioden kjempet gutta knallhardt videre. I dag var vi ikke dyktige nok til å sette de mulighetene som vi fikk. De ble litt for ofte "blåst" utenfor eller over målet til Tunet, samtidig som vi periodevis slipper Tunet litt for enkelt til når de fikk tilsvarende sjanser. Etter 8.57 av perioden fikk endelig Axel Wallin uttelling etter å ha blitt spilt frem av Kristian Becher og 7-3 på lystavla. Dessverre slipper vi til Tunets farlige angrepsspillere litt for lett ved to anledninger og dermed kom både 8-3 og 9-3 før det er vår tur igjen. 9-4 ved Kristian Becher (Philip Kämpe) etter 17.49 og 5-9 ved Alexander Jaksland (Philip Kämpe) etter 18.36. I kampens aller siste sekund fastsatte Tunet sluttresultatet til 10-5 og alt i alt var det en fortjent borteseier.

Poengligaen Eliteserien

Trener Manne Strandberg oppsummerte kampen på følgende måte: - I dag blir vi et par nummer for små. Bortelaget vinner rettferdig i en kamp hvor de skaper mer enn oss og holder et jevnere nivå enn oss. Jeg synes allikevel vi gjør en god kamp etter forutsetningene. Spesielt den første perioden var veldig bra med tanke på intensitet, duellkraft og fysikk. Nok en gang gir alle alt og jeg kan nesten ikke forlange mer. Vi tør å gå for det og fyller på i offensiven. Dessverre scorer vi for lite mål for å ha muligheter i kamper som disse. Noen feil gjør vi også fordi vi mangler erfaring, men det finnes bare en måte å lære dette på. Vi kommer bare bli bedre og bedre. Jeg er stolt av innsatsen til gutta og vet at vi lærer hver dag. Takk også til vårt kjære hjemmepublikum som støtter oss kamp etter kamp. Vi setter stor pris på dere!

Ny nedtur for NOR 92 (Drammens Tidende)

Debutanter

NOR 92 stilte fra start med flere unge spillere i denne kampen. Mathias Gommerud (17), Even Sjamel-Rasmussen (18) og Markus Hegnes Hansen (17) var alle i start oppstillingen i dag og underveis i oppgjøret kom en annen ungutt som har spilt mye denne sesongen inn på banen. Philip Kämpe (17) har vært ute et par kamper med skade, men kom inn da Mathias Gommerud måtte ut med et overtråkk. Mot slutten av oppgjøret fikk tre nye spillere sin debut for A-laget i Eliteserien; Jakob Grøstad (17), Didrik Ripel (16) og Nicolai Sevlejordet (18) fikk alle spilletid i sluttminuttene. Fremtiden ser lys ut for NOR 92!

Jakter poeng som gir sluttspill
NOR 92 avslutter med tre bortekamper i sesongavslutningen. Sveiva (15/2), Sandnes (23/2) og Akerselva (2/3) er kampene som gjenstår. Går resultatene vår vei kan så lite som 1 poeng være nok til å gi oss en plass i NM sluttspillet, i så fall for første gang på 9 sesonger! Selv om man her sikkert vil ende opp med å møte Greåker eller Sveiva er det nyttig læring og kamper hvor vi ikke har noe å tape. NOR 92 har vært sterkest på bortebane denne sesongen, så kanskje er mulighetene gode!?