15.02.2019

Vi kom til Rommenhallen med ambisjoner om å gjøre en helhjertet innsats - det gjorde gutta til gangs!

Juniorene markerte seg! Juniorene Mathias Gommerud (bildet) og Philip Kämpte sto begge for 2 nettkjenninger og 1 assist hver mot topplaget Sveiva.

Bra 1. periode
NOR 92 ankom Rommenhallen uten kaptein Didrik Grøstad og nummer to i poengligaen i klubben, Jørgen Ripel til Rommenhallen. Det ga muligheter for nye rekkekombinasjoner, en av dem var ungdomsrekka med Philip Kämpe (17), Mathias Gommeud (17) og Axel Wallin (31). Det skulle vise seg å bli en meget giftig kombinasjon mot seriens nest beste lag denne sesongen. Vi var ikke snauere enn at vi gikk rett i strupen på Sveiva og allerede etter 1.09 sendte vår målkonge Axel Wallin oss i ledelsen 1-0 etter å ha blitt fremspilt av Jonas Strand. Selvfølgelig ville kampbildet være at Sveiva ville føre kampen, vi skulle tette igjen bakover og satse på giftige kontringer. Etter 5.27 fikk hjemmelaget uttelling, 1-1 og mange ventet at hjemmelaget skulle kjøre over oss. Det skjedde ikke! Gutta jobbet som helter, var dykige og perioden var relativt jevnspilt på tross av at Sveiva hadde ballen mest. Etter 15.11 lot ikke junioren Mathias Gommerud seg be to ganger etter å ha blitt fremspilt av Kristian Becher og sendte NOR 92 opp i 2-1! Etter 16.25 av perioden fikk vi også sjansen i overtall, men det lyktes ikke å øke ledelsen før pause. I stedet var det Sveiva som fikk med seg en utligning til 2-2 inn i garderoben etter at evigunge Andreas Sletten puttet ballen i kassa bak dagens beste spiller hos NOR 92, Robin Kulpakko.

Nettkjenninger! Philip Kämpe var tilbake fra skade og noterte seg for tre poeng mot Sveiva.

Tabellen Eliteserien

Meget bra midtperiode!
Mange på tribunen ventet nok at når Sveiva kom ut i midtperioden ville de kjøre over NOR 92. Det skjedde heller ikke. Vistnok tok Sveiva ledelsen 3-2 allerede etter spilte 1.06 av midtperioden og ventet sikkert på at vi skulle kaste inn det røde håndklet. Men gutta hadde bestemt seg for virkelig å blø for vår blå drakt denne kvelden. En sinnsyk "go" i laget og en oppoffrende spillestil gjorde at Sveiva ikke kom enkelt til. Skuddene kom ofte fra dårlige posisjoner og vår glimrende bakre skanse plukket de ned som moden nedfallsfrukt. I starten på midtperioden viste våre unggutter at Eliteserien ikke er noe å frykte. Først etter 2.14 av perioden utlignet Philip Kämpe (Mathias Gommerud) til 3-3, før Mathias Gommerud (Trym Stokland) sendte oss i ledelsen med 4-3 etter 2.58 av perioden. Deretter kom det noen flere skudd fra hjemmelaget som Kulpakko tok seg av før vi økte til 5-3 etter 6.09 av perioden ved Axel Wallin (Philip Kämpe) og det var faktisk ikke ufortjent! Etter dette spilte vi taktisk meget klokt, Sveiva hadde 10 strake avslutninger mot oss uten at de klarte å overliste verken et godt forsvar eller en god målvakt og vi kunne gå til pause med en 2 måls ledelse!

Kampfakta Sveiva - NOR 92

Så nære, så nære
Den siste perioden startet der hvor den andre sluttet. Sveiva hadde tre avslutninger mot vår Robin Kulpakko før 17 åringen Philip Kämpe helt på egenhånd sendte oss opp i ledelsen 6-3 bak en sjanseløs Andreas Falkeid allerede etter 3.48 av den siste perioden. Kunne en "bombe" detorneres denne fredagskvelden i Rommehallen? Etter 4.58 pådro vi oss en utvisning og Sveiva fikk sjansen i overtall. Her brukte de kun 14 sekunder før det sto 4-6 på tavla. Deretter fulgte en periode hvor vi var farlig frempå flere ganger uten å lykkes. Lykkes gjorde (dessverre) Sveiva etter spilte 11.45 av den siste perioden og 5-6. Da 6-6 kom kun 50 sekunder etterpå fikk gutta en skikkelig "nesestyver". Så skulle det gå noen minutter hvor spenningen var til å ta og føle på i Rommenhallen, før en Sveiva spiller fikk stå litt for alene i slottet å banke inn ledelsen 7-6 til hjemmelaget. Etter dette satset selvfølgelig vi alt vi hadde fremover, plukket ut vår målvakt for å spille 6 mot 5 og tok selvfølgelig en time-out for å legge en siste slagplan. Vi fikk noen muligheter, men 23 sekunder før slutt satte Sveiva spikeren i kista med 8-6 i åpent mål. Dessverre så gikk det ikke... Vi var så nære og hadde fortjent å få med oss mer enn et hederlig resultat. Skuffende der og da. Det vi allikevel skal ta med oss inn i de to siste seriekampene, var den sinnsyke innsatsen og "go" vi hadde i laget. Vi ble litt tunge i beina mot slutten med en litt for tynn benk denne kvelden, men vi tar med oss dette som nyttig læring og satser alt på to seiere i serieavslutningen!

Heroisk innsats! Kristian Becher spilte med hjertet utenpå drakta og la ned en formidabel innsats mot Sveiva!

Poengligaen NOR 92

NOR-trener Manne Strandberg fant på tross av et nytt tap mye å glede seg over etter fredagens kamp mot serietoer Sveiva: - I dag var vi veldig nære poeng. Innsatsen var helt rå. Vi er logget på fra første sekund og gir virkelig Sveiva kamp til døren. Energien i gruppa var fantastisk. Med noen marginer på vår side kunne dette fort blitt til poeng. Vi tør å spille eget spill og går på kontringer. Alle tar for seg og våre juniorer ser ut som de har spilt lengere i Eliteserien enn hva tilfellet er. Bakerst står seriens beste keeper, nok en gang magisk. Ser man til skuddstatistikken ser det kanskje brutalt ut, men det var allikevel ifølge planen. Sveiva skyter mye, men jeg synes vi fikk styrt mange av situasjonene dit vi ønsket og vi ligger fint i forsvarsspill og posisjonering. En alt i alt veldig oppløftende kamp. Nå gjelder det å gjenskape dette i de to siste kampene om vi ønsker å delta i et sluttspill. Kampbildet vil selvfølgelig se annerledes ut, men den mentale biten må være på plass. Jeg gleder meg til serieavslutningen.

Sikker som banken! Nok en gang ble Robin Kulpakko kåret som NOR 92´s beste spiller.