20212223242526
27282930

Tapte kampen i sluttminuttene

24.02.2019

Vi ledet 2-0 og 3-1, men Sandnes kom tilbake. Når det gjensto under 5 minutter av kampen sto det 6-6 og et viktig poeng var innen rekkevidde, men det glapp igjen i sluttminuttene.

2+4. Axel Wallin noterte seg for 2 nettkjenninger og 4 assist, men det holdt allikevel ikke til poeng mot Sandnes.

Drømmestart
Vi fikk akkurat den starten vi håpet på. Etter 6.39 av perioden tar vi ledelsen med 1-0 ved Alexander Jaksland (Axel Wallin) og etter 8.32 sto det 0-2 på tavla da Axel Wallin ble fremspilt av Philip Kämpe. Så langt var alt fryd og gammen. Ser man på skuddstatistikken for perioden var vi også det førende laget med 7-3, men dessverre lot vi nummer 2 i Eliteseriens poengliga, Jesper Engström få redusere til 1-2 med kun 55 sekunder igjen av perioden. Det var det siste som skjedde i de første tjue minuttene.

Tabellen Eliteserien

Sandnes best i midtperioden
I midtperioden fikk vi også en fin start. Kun 3.44 ut i perioden scoret Alexander Jaksland (Axel Wallin) sin andre scoring for dagen og vi økte til 3-1. Men det skulle snart endre seg. Allerede 26 sekunder senere reduserer hjemmelaget til 2-3, før det 33 sekunder etter dette står 3-3 på lystavla... Etter dette fortsatte hjemmelaget med avslutninger på våre sisteskanse Robin Kulpakko og etter 12.55 av perioden fikk de også uttelling, 4-3 og dermed tok de ledelsen for første gang i kampen. Flere mål ble det ikke i midtperioden, en periode som Sandnes var hetest i forhold til avslutninger, 15 skudd mot våre 10.

Poengligaen Eliteserien

Dårlig start på sisteperioden
I stedet for at vi får en utligning i starten på siste periode, var det Sandnes som øker ledelsen til 5-3 etter 4.38 av perioden. Og vondt ble til verre da hjemmelaget økte til 6-3 etter 7.22 av perioden. Da våknet vi til liv igjen og Kristian Becher skapte nytt håp med 6-4 da han ble fremspilt av Axel Wallin etter 8.31. Mer håp da vi fikk sjansen i overtall etter 9.18 av perioden og dette overtallsspillet benyttet vi på best mulige måte da Markus Hegnes Hansen (Axel Wallin) reduserte ytterligere etter spilte 10.38 av den siste perioden. Etter dette jaktet vi målet som ville gi oss et ytterst viktig poeng og det kom også da det var spilt 13.48 av perioden, denne gangen var det ombyttede roller, Axel Wallin satte ballen i nota etter å ha bli fremspilt fra Markus Hegnes Hansen. Skulle vi klare å få med oss minst ett poeng fra denne kampen? Med mindre enn fem minutter igjen så skjer det som ikke skulle skje. Sandnes scorer med 4.24 igjen av kampen og vi må score minst ett mål til. Vi tar time-out med 2.40 igjen på kampuret. Tar selvfølgelig ut Robin Kulpakko og satser alt på utligning i spill 6 mot 5, men det lykkes ikke, i stedet er det Sandnes som scorer 8-6 med 1.08 igjen av kampen og det virker kjørt. Mot slutten kommer også 9-6 som en konsekvens av vår satsning på å ta inn to scoringer på et drøyt minutt. 9-6 kommer med 16 sekunder igjen og vi har tapt første matchball i kampen om et NM Sluttspill...

Kampfakta Sandnes - NOR 92

NOR-trener Manne Strandberg oppsummerte kampen som følger: - Denne kampen taper vi til dels på egne feil. Sett over hele kampen tar vi litt for mange dårlige valg når vi er upressede. Vi har også for mye tekniske feil for at jeg skal kunne være helt fornøyd. Vårt etablerte forsvarsspill er derimot bra kampen igjennom og det er ikke her vi taper kampen. Alle sammen sliter for laget og bidrar etter beste evne, men idag er det dessverre ikke mange nok som kommer opp på toppnivå.

Alt avgjøres i siste serierunde

Harstad tapte hele 8-22 (!) på hjemmebane mot Tunet og møter nettopp våre "overmenn" Sandnes på bortebane i siste serierunde. Vi møter Akerselva i Kringsjåhallen. Akerselva spiller søndag kveld borte mot Sveiva og en sensasjonell seier til Akerselva i denne kampen vil gi dem en sjanse til å ta den siste sluttspillsplassen. Ingen umulighet da Sveiva kun har ære og heder å spille for. Skulle Sveiva gjøre jobben mot Akerselva i kveld vil den siste sluttspillplassen stå mellom Harstad og NOR 92. Om Harstad slår Sandnes vil de ende på 24 poeng. Slår samtidig vi Akerselva vil vi ende på samme poengsum og gå foran på innbyrdes oppgjør. Vinner Akerselva i kveld mot Sveiva og slår oss i siste kamp, samtidig som Harstad taper poeng mot Sandnes, er Akerselva klare for sluttspill. Vinner Akerselva over oss, samtidig som Harstad tar poeng mot Sandnes, ja da er det Harstad som skal til sluttspill.