20212223242526
27282930

Det viktigste var å ta poeng!

19.01.2019

NOR 92 kom til Fredrikstad med 4 strake tap og det eneste som var viktig i denne kampen var å få med poeng hjem!

Avgjorde på straffer! Axel Wallin scoret NOR 92´s eneste mål under ordinær spilletid og avgjorde det hele på straffer.

Kun poeng som var av interesse...
Man kan trygt si at ettermiddagens oppgjør mellom Fredrikstad og NOR 92 var i kategorien 6-poengs kamp. Fredrikstad har kniven på strupen, ligger på den utsatte kvalikplassen og er i deperat behov for poeng for å knappe inn på lagene over. For NOR 92 vil poeng i denne kampen i praksis bety at man har sikret kontrakten i Eliteserien. Sesongens første og viktigste målsetning. Det forventede kampbildet var derfor to ekstremt forsiktige lag som ikke kom til å satse alt for mye fremover.

Solid siste skanse! Robin Kulpakko sto nok en solid match for NOR 92 med en redningsprosent imponerende 95%!

Aventende åpning
Det var nok relativt høyt blodtrykk på mange av de 85 tilskuerne som hadde møtt opp for å følge lørdagens drama i Rolvsøyhallen. Et tap for Fredrikstad ville bety søvnløse netter for mange med blått hjerte i tiden som kommer. Et tap for NOR 92 ville føre til at Fredrikstad ville miste kontakten med lagene rett over den magiske kvalikstreken. Derfor var det ikke uventet at det var to ballbesittende lag vi fikk se i den første perioden. Når skuddene først ble avfyrt skulle man ha balanse i laget og begge lag var livredde for å få kontringer i mot med et forsvar i ubalanse. Faktisk skulle det gå hele 2.25 av kampen før det ble avfyrt et skudd som traff på mål og det kom fra Fredrikstad. Etter dette ble NOR 92 mer og mer farlige og hadde noen gode avslutninger mot Fredrikstad´s dyktige sisteskanse Nicholay Halvorsen. Det ble få avslutninger mot målvaktene i den første perioden og de som kom tok de seg av uten større problemer. Vi går til første pausen på stillingen 0-0 og nervene hadde ikke roet seg hos noen.

Målfattig nøkkelkamp (Assisten.no)

Endelig uttelling!
I midtperioden får NOR 92 endelig uttelling! 2.56 var spilt av midtperioden da Fredrikstad pådrar seg en utvisning for slag og NOR 92 får sjansen i overtallsspill. Her brukte ikke Axel Wallin mer enn 8 sekunder før han banket ballen utagbart i mål bak Fredrikstads målvakt. Assisten kom fra Jørgen Ripel. Etter dette var NOR 92 det førende laget og hadde flere gode muligheter til å øke ledelsen, men klarte ikke å overliste en god Nicholay Halvorsen flere ganger. Mot slutten av perioden trykket Fredrikstad på for en utligning og hadde noen muligheter, men en meget god Robin Kulpakko bakerst hos NOR 92 tok seg av det som kom.

Fornøyd med poengene! Selv om vi ikke spiller festinnebandy kan kaptein Didrik Grøstad være fornøyd med at vi brøt tapsrekken og fikk med oss 2 poeng.

Drømmestart for hjemmelaget
Helt i starten på den siste perioden fikk Fredrikstad litt ut fra ingenting helt plutselig sin etterlengtede utligning. Fra distanse fyrer Daniel Svendsen og ballen finner veien hele veien bak Robin Kulpakko i NOR-målet. 1-1 etter kun 3.20 av siste periode. Om det var nerve i kampen før dette, ble det ikke noe mindre nerve etter dette. Det kjempes knallhardt i duellene, men ingen av lagene tør å hive alt i angrep i jakten på et seiersmål, til det var konsekvensen av et tap alt for stort. Allikevel får NOR 92 sjansen til å ta ledelsen i spill 5 mot 4 etter drøyt halvspilt periode da en Fredrikstad spiller må sone i "fryseboksen" for liggende spill. Det ble ingen scoringer i dette overtallet, men mot slutten av kampen treffer Axel Wallin metallet og var svært nære med å sende oss hjem med 3 superviktige poeng. Det hele ebber ut med 1-1 og ny nerve i kampen da det hele skal avgjøres på straffer, akkurat som da lagene møttes i Mjøndalshallen i fjor høst.

Poengligaen NOR 92

Wallin avgjorde igjen
To gode målvakter sørget for at lagene kun klarte å score ett mål hver i de fem første straffene. Markus Hegnes Hansen klarte å overliste Nicholay Halvorsen i Fredrikstadmålet og sørget for at det dermed ble en og en straffe. Begge lagene bommet på hver sin første straffe, Fredrikstad på sin andre, mens Axel Wallin sørget for jubel for Tigers da han avgjorde det hele med NOR 92´s andre straffe i suddenstraffene og dermed ble 2 uhyre viktige poeng med hjem til Nedre Eiker! Disse to poengene betyr at NOR 92 nå i praksis kan fokusere maksimalt på å sanke nok poeng til å ta seg til det første NM sluttspillet på 8 år og ikke måtte tenke for mye på en kvalifisering.

Se video fra straffekonken hos Assisten.no

Tabellen Eliteserien

NOR 92 trener Manne Strandberg var etter dagens kamp mest fornøyd med at vi økte forspranget til Fredrikstad med ytterligere ett poeng og at gutta viste bra innstilling og topp innsats: - I dag får vi etter hvordan kampen utviklet seg, være fornøyde med to poeng. I mine øyne var uavgjort et rettferdig resultat etter full tid. Begge lag slet litt i dag med å skape sjanser offensivt, men hadde en bunnsolid defensiv. Dette i kombinasjon med seriens to beste målvakter holdt nede målproduksjonen. Selvfølgelig skulle jeg ønske at vi skapte litt mer offensivt, men samtidig var dette vår fjerde kamp på 11 dager. Dette i motsetning til vår motstander som spilte sin tredje på 15 dager. I samtlige kamper har vi også slitt hardt på lite folk. I dag jobber alle som sist fantastisk for laget. Jeg er imponert over alle gutta og gleder meg til nye kamper. Nå skal det bli godt med en vanlig treningsuke og fokus inn mot Sarpsborg hjemme på søndag.

Kampfakta Fredrikstad - NOR 92

Sjonglør. NOR 92´s reservemålvakt Nicolai Sevlejordet sjonglerer litt med baller under oppvarmingen :)

Hjemmekamp neste søndag!
Nå venter en uke med kvalitetstreninger før vi kan ønske Sarpsborg velkommen til Mjøndalshallen neste søndag i det som blir en viktig kamp med tanke på å sikre oss en plass i NM sluttspillet. En for alle - alle for NOR!