20212223242526
27282930

Litt å tenke på

27.01.2019

Med seier mot Sarpsborg i søndagens oppgjør i Mjøndalshallen hadde NOR 92 langt på vei vært klare for et NM sluttspill. Slik skulle det ikke gå...

To nye nettkjenninger! Axel Wallin scoret to av NOR 92´s mål, men blir for alene i målprotokollen for at det skal bli 3 poeng.

Avventende hjemmelag
Forutsetningene var klare. Med seier mot Sarpsborg ville NOR 92 passere Østfoldlaget på tabellen og langt på vei være sikret en plass i NM sluttspillet. En strek i regningen var at Tigers måtte klare seg uten to nye spillere i denne kampen. Lagkaptein Didrik Grøstad måtte kaste inn håndklet før kampstart på grunn av nakkeproblemer, mens Philip Kämpe har fått påvist en belastningsskade og måtte også stå over denne kampen. To nye spillere ute i en allerede skadepreget tropp. Det betydde utfordringer med nye rekkekombinasjoner og alt hva det innebærer. Det var et hjemmelag som virket litt forsiktige i starten på matchen, og konsekvensen av det var at Sarpsborg fikk en drømmestart med 1-0 allerede etter 01.35. Etter 07.04 av perioden doblet bortelaget og først da virket det som Tigers skjønte at kampen hadde startet. Det ble ikke flere mål i en ikke altfor velspilt 1. periode hvor NOR 92 skapte betenkelig lite fremover.

Nok en gang bestemann. Robin Kulpakko viser god form om dagen og var nok en gang hjemmelagets beste spiller.

Kampfakta NOR 92 - Sarpsborg

Jaget scoringer i midtperioden
NOR 92 kom ut i midtperioden med ambisjoner om score mål og utligne Sarpsborgs ledelse. Det var hjemmelaget som var nærmest i åpningsminuttene av perioden med et par forsøk på Sarpsborgs bakre skanse uten å få uttelling. Kampen sto på mange måter og vippet og en NOR 92 scoring ville skapt ny spenning i oppgjøret. Men i stedet for redusering var det Sarpsborg som satte 3-0 etter 08.04 av perioden og da 4-0 kom etter 16.17 så det ikke så særlig lyst ut lenger. 35 sekunder før periodeslutt kom også 5-0 og det så ikke spesielt lovende ut for et tamt hjemmelag foran den siste perioden.

Tabellen Eliteserien

Bedring i siste periode
Med 0-5 etter 2. perioder og en relativ tam prestasjon så langt, var håpet om poeng ganske fjernt. Med et lite lys ble tent da Axel Wallin banket inn sin første nettkjenning for dagen da han reduserte til 1-5 etter 07.59 av perioden. Assisten kom fra debutanten og junioren Even Sjamel-Rasmussen som slapp til i siste perioden og viste lovende takter. Sarpsborg spilte etter NOR 92´s redusering klokt og vi noterte kun ett skudd på mål til hvert av lagene de neste 8 minuttene før Sarpsborg scorte sitt sjette mål for dagen og dermed 6-1. Mot slutten av perioden satset NOR 92 alt fremover og plukket ut dagens beste, målvakt Robin Kulpakko for å spille 6 mot 5. Det førte til to nye reduseringer, først 2-6 etter 18.09 da Axel Wallin (Mathias Gommerud) satte sin andre for dagen, deretter 3-6 da Markus Hegnes Hansen (Axel Wallin) noterte seg på scoringslista da han puttet ballen i mål etter 19.35 av siste periode. Dette ble også sluttresultatet i en kamp vi ikke har alt for stor grunn til å være stolte av.

Sliter med å finne nettmaskene. Jørgen Ripel jobbet og slet som vanlig og skapte sjanser, men som resten av laget finner ikke ballen veien til nettmaskene om dagen.

Poengligaen Eliteserien

Må løse utfordringene sammen
De siste ukene har vært preget av sykdom og skader på for mange spillere, noe som har ført til amputerte treninger og dårlige muligheter til å drille samspilte rekker til kamp. Skal vi ha håp om poeng i kampene som kommer må vi få spillere tilbake på banen slik at vi sammen igjen kan finne formen og veien til mål. For det er ingen tvil om at det har gått litt trått med målproduksjonen i de siste kampene. NOR 92 slipper fortsatt inn lite mål, utfordringen er for få og får dårlige avslutninger på motstandernes mål. Det var en skuffet gjeng som forlot Mjøndalshallen etter kampen mot Sarpsborg. Det er den samme gjengen som må sette seg ned sammen og finne løsninger på utfordringene. En for alle - alle for NOR! gjelder i høyeste grad, dette må vi finne ut av i fellesskap. For å nå et NM sluttspill kan mye være gjort med en seier på de 5 siste kampene, kanskje kan det også holde med ett poeng om resultatene går vår vei. Nå er det opp til bevis at vi kan samle troppene og ta i et tak sammen!

200 kamper for Tigers! Alexander Jaksland fikk blomster for 200 spilte kamper for NOR 92. Mer om det kommer snart.

NOR 92 trener Manne Strandberg var som spillerne skuffet etter dagens forestilling. - Dette ble en merkelig kamp. Det føltes ut som to energifattige lag som møtte hverandre. Vi var dessverre aldri nære og slet med store avstander i laget, markeringsspill, hurtighet og litt av det meste. Vi klarer i hvert fall å løfte oss litt i siste perioden så vi kommer ut av det med litt heder i behold. Alt i alt en svak prestasjon som vi bør glemme fortest mulig. En lyspunkt i alt var Robin Kulpakkos keeperspill. Han redder oss gang på gang og er så absolutt en av seriens beste målvakter.

Nå venter en uke hvor vi kan konstentrere oss om gode treninger. Neste helg er det spillefri før vi uken etter setter kursen mot Gressvikhallen og oppgjøret mot Slevik onsdag 6. februar.