20212223242526
27282930

Mye å glede seg over tross tap for Norges suverent beste lag

13.01.2019

Ikke helt uventet ble Greåker for sterke og tok hjem sin 15 strake seier i Eliteserien denne sesongen. Men vi skal glede oss over at vi sto veldig bra i lange perioder!

NOR 92´s beste. Robin Kulpakko sto nok en gang en god match for Tigers og ble fortjent kåret som vår beste spiller.

Tøff utfordring!
Greåker går som toget om dagen og har ikke tapt en eneste kamp denne sesongen foran dagens oppgjør i Mjøndalshallen. Den største utfordringer vi har stått overfor på mange år. Målet foran kampen var å vise at innsatsen og prestasjonen vi gjorde mot Bækkelaget og Akerselva ikke skulle være representativt for hva vi har å by på i kampene som kommer. Vi visste at Greåker kom til å bli en giga utfording med den formen de har om dagen. De kom fra en sterk borteseier mot serietreer Gjelleråsen med 9-5. Ingen lag i Norge har klart å stjele ett eneste poeng fra dobbeltmesterne fra i fjor så langt og det ville kanskje vært i overkant mye forlangt om vi skulle være det første laget som gikk beseirende ut av et oppgjør med "Bulldoggene"... men man vet aldri når bomber detorneres.

Klare til match! Innmarsj i Mjøndalshallen er alltid heftig med røyk, laser, lys og tung lyd!

Først fokus på det defensive
Det er en hårfin balansegang i det å spille defensivt solid og samtidig klare å skape noe selv og det å bli spilt så lavt at man ikke makter å skape noen verdens ting selv. Greåker gikk ut med høyt press og vi forsvarte oss godt i starten på oppgjøret. Men etter 5.17 og deretter 6.03 smalt det to ganger i rask rekkefølge fra Greåker og 0-2 på tavla. Skulle det endte i et kjempetap var det sikkert mange som tenkte da. Men NOR 92 gutta manet seg opp og ga tilbake i duellene og skapte også noen muligheter som med litt tur kunne endt i scoring. Helt på slutten på perioden fikk dessverre Greåker en ny nettkjenning og dermed 0-3 etter de første tjue minuttene.

Tabellen Eliteserien

Mer med i midtperioden!
I starten av den andre perioden fikk vi se et hjemmelag som hadde lyst til å være med på moroa. Gutta la igjen litt av respekten for våre meritterte motstandere og skapte langt mer enn i 1. perioden. Uttellingen i målprotokollen kom allerede etter 3.32 av perioden da Axel Wallin banket ballen uttagbart i kassa etter å ha bli fremspilt av Kristian Becher og redusering til 1-3! Etter dette var NOR 92 helt klart med i matchen og skapte flere gode muligeter som kunne gitt flere mål, men en en god Greåker målvakt, snille stenger og litt udyktighet av oss gjorde at det ikke ble flere nettkjenninger. I stedet var det Greåker som etter 9.37 av perioden økte til 4-1, før de helt på tampen av midtperioden økte til 5-1. Med litt flyt og flaks kunne vi hatt et par "kasser" til i denne perioden. En klart godkjent periode!

Ny nettkjenning! Axel Wallin noterte seg for en ny nettkjenning mot suverene Greåker i Mjøndalshallen.

Holdt fokus også i siste perioden
Når Greåker står på motsatt banehalvdel denne sesongen har mange av motstanderne fått føle på at det har "rent i vei" i de siste tjue minuttene. Det skal NOR-gutta ha i dag, de gav seg aldri og kjempet helt til siste sekund. Vi må selvfølgelig innse at Greåker pr. dags dato er et par nummer for store og spesielt i dag hvor de legger ned en solid innsats og gjør en meget bra match, skal vi faktisk være fornøyde med gutta´s innsats. Den var minst et par hakk opp i forhold til de siste to kampene. Greåker økte til 6-1 etter 3.45 av siste og 7-1 etter 4.25 og da var det nok noen som fryktet at dette kunne bli stygt, men NOR-gutta holdt fokus hele veien og slapp kun Greåker til ved ytterligere en anledning i løpet av den siste perioden og dermed ble det "kun" et 8-1 tap tilslutt. Vi skaper i løpet at kampen flere kvalifiserte sjanser, men mangler litt ennå på å få uttelling på disse mulighetene mot en så god motstander som dobbeltmesterne fra forrige sesong. Tap er tap, men noen tap føles faktisk ut som en liten seier. Vi burde og skulle hatt et par mål til og vi hadde vært greit fornøyde med resultatet. Vi har ingenting å skamme oss etter dette tapet og tar med oss det som var bra i denne matchen videre i oppgjørene som venter fremover. Greåker har ikke tapt på 22 kamper med denne seieren og vi som et nyopprykket lag skal ikke være alt for skuffet over at det ikke var oss som klarte å bryte denne rekken med seiere i dag.

22 strake seiere for Greåker (Assisten.no)

NOR 92 trener Manne Strandberg oppsummerte kampen som følger: - Jeg synes dagens kamp var et steg i riktig retning. Tilbake var innsatsen og viljen jeg savnet i de to siste kampene. 1-8 høres kanskje ikke så bra ut for den som ikke har sett kampen, men jeg synes faktisk vi gjør det etter forutsetningene bra i dag. Hadde vi vært litt mer effektive kunne det også blitt litt mer nerve i kampen. Vi tok ikke helt vare på de sjansene vi fikk i dag. Skal vi ha noen mulighet i slike kamper må vi sette flesteparten av de store mulighetene. I dag møtte vi Norges desidert beste lag. Måten de kom ut til kamp på med balltempo og bevegelse har i alle fall ikke jeg vært vitne til i noen av våre andre kamper denne sesongen. I dag kan vi med handen på hjertet si at vi gjorde alt vi kunne. Dette gir god energi videre inn mot GIF-kampen på onsdag.

Nære på! Jørgen Ripel hadde noen gode forsøk mot Greåkers gode sisteskanse Anders Bøckmann Olsen uten å lykkes.

Poengligaen Eliteserien

Lader for nye viktige kamper
Vi er inne i en hektisk periode med mange kamper om dagen. Allerede på onsdag venter et nytt topplag når vi møter laget på tredje plass, Gjelleråsen, i Lihallen. Deretter venter Fredrikstad i Rolvsøyhallen lørdag 19. januar før vi tar i mot Sarpsborg til ny hjemmekamp i Mjøndalshallen søndag 27. januar.

Nettkjenning! Axel Wallin gratuleres for scoring mot Greåker i søndagens oppgjør i Mjøndalshallen.