17.01.2019

NOR 92 gjorde en ny god kamp mot Gjelleråsen og det hadde ikke vært ufortjent om vi hadde fått med oss poeng hjem fra Lihallen i går kveld!

To nye nettkjenninger! Axel Wallin ble kåret som NOR 92's beste og noterte seg for to nye nettkjenninger mot Gjelleråsen.

Taktisk kloke
NOR 92 visste at Gjelleråsen kom til å ha ballen mest i oppgjøret i Lihallen. Målet var å sørge for at de måtte ta avslutningene fra dårlige posisjoner og det lykkes man bra med. Selv om Gjelleråsen hadde størst ballinnehav havnet de ofte ute på kantene hvor NOR 92 effektivt demmet opp og tvang frem avslutninger mot mål som Robin Kulpakko hadde god kontroll på. I starten av kampen var det Gjelleråsen som hadde de største sjansene og det var på en av disse de tok ledelsen med 1-0 etter 6.21 av perioden. Men NOR 92 reiste seg og det var ikke ufortjent da Axel Wallin (Philip Kämpe) banket ballen i kassa bak en sjanseløs GIF målvakt og 1-1 etter 10.40. Etter dette kom NOR 92 mer og mer inn i kampen og vi noterte store målsjanser fra Philip Kämpe, Axel Wallin og Jørgen Ripel som banket ballen via tverrliggeren og over. Gjelleråsen hadde selvfølgelig også sine sjanser, men bak hos oss har vi en bunnsolid Robin Kulpakko som tar seg av det meste som kommer om dagen. Det som så ut til å ebbe ut med 1-1 til første pause, endte med et merkelig mål fra Gjelleråsen. Ballen ble slengt inn fra Gjelleråsens egen halvdel og i kampen foran mål mente Robin Kulpakko at han ble ureglementert behandlet da han ikke kunne forhindre at ballen gikk hele veien inn i vårt mål og dermed ledet hjemmelaget 2-1 til pause.

Kampfakta Gjelleråsen - NOR 92

Utslagsgivende utvisninger i midtperioden
NOR 92 kom ut i midtperioden med ambisjoner om å hente inn Gjelleråsens ledelse. Vi fikk se et NOR 92 lag som spilte klokt og holdt ballen i laget når det var nødvendig og angrep når det var riktig. Uttellingen kom etter 08.51 av perioden da Markus Hegnes Hansen (Sindre Gulbrandsen) klistret ballen opp i krysset og 2-2! Etter 14.43 av perioden kom det som skulle bli utslagsgivende i målprotokollen. Kristian Becher får en avventende 2 minutters utvisning da han bommer på en avklaring og treffer en GIF kølle og i perioden frem til neste avblåsning så tar dommerne også med seg Didrik Grøstad etter en takling som de mente kvalifiserte til gjentatte forseelser. Dermed fikk Gjelleråsen sjansen i spill 5 mot 3. Denne lot de ikke gå fra seg og kun 21 sekunder ut i overtallsspillet står det 3-2 på tavla. I det påfølgende undertallsspillet i 4 mot 5 holder NOR 92 unna. I sluttminuttet går NOR 92 på en kontring og på veien frem får Jonas Strand et klokkeklart slag på kølla, vi får fordelen, men mister ballen i angrep og Gjelleråsen kontrer inn 4-2. Mange mente vi ble snytt for et overtallsspill der, i stedet må vi gå i garderroben med to mål opp til Gjelleråsen.

Tabellen Eliteserien

Bra siste periode!
20 minutter av kampen gjensto og det var masse tid på å hente inn Gjelleråsens ledelse. Etter 4.58 av perioden er det vi som får sjansen til redusering i overtallsspill da en Gjelleråsen spiller pådrar seg en 2 minutters utvisning etter å ha taklet Alexander Jaksland over vantet. Den benyttet vi godt og etter 5.56 av perioden så er det selvfølgelig Axel Wallin (Jørgen Ripel) som banker ballen for andre gangen denne kvelden i målet bak GIF målvakten og ny spenning på stillingen 4-3! Etter dette blir det ny nerve i kampen. Begge lag har sine sjanser og NOR 92 har mange og gode sjanser, men mangler den lille presisjonen da skuddene går noen centimeter utenfor eller over målet til Gjelleråsen. Helt mot slutten får vi vår gyldne mulighet da Gjelleråsen pådrar seg en ny utvisning for feil avstand og vi legger en plan for å få en etterlengtet utligning og muligheter for poeng og straffekonk. På tross av gode forsøk så vil det seg ikke, Gjelleråsen holder unna og vinner 4-3 i en kamp som var langt jevnere enn det skuddstatistikken viste...

Poengligaen Eliteserien

NOR-trener Manne Strandberg var selvfølgelig skuffet over at vi ikke fikk med oss poeng fra Lihallen i går, men var allikevel fornøyd med guttas innsats og prestasjon: - Sånn rett etter kampen er det selvfølgelig et veldig surt tap. Med to minutter igjen og powerplay hadde jeg virkelig trua på poeng. Vi gjør en god kamp og jeg synes faktisk vi har flere klare sjanser enn motstanderen. De har selvfølgelig også en god del sjanser men av en annen karakter. Alt i alt en 50/50-kamp føltes det ut som, men nå har jeg også NOR-øyne. Vi følger planen, lar de stort sett ta avslutninger hvor vi ønsker og tar bort de hardtskytende bekkene deres. Her var det totalt sett mye positivt og vi er igjen et lag som jobber hardt for hverandre. Dette tar vi med oss videre!

Ny bortekamp på lørdag
Tett med kamper om dagen og allerede på lørdag reiser et NOR-mannskap med fornyet selvtillit til Rolvsøyhallen for å møte et Fredrikstad (kampstart kl. 14.00) som er i akutt poengnød og som spiller med "kniven på strupen" i sin kamper for unngå nedrykk og en evt. kvalik. NOR 92 stiller klare til match og målet er å fortsette trenden fra de to siste kampene når det skal kjempes om tre poeng. Unngår vi å bli så passive som tilfellet var mot Bækkelaget skal sjansene for borteserier på lørdag være tilstede. Vi håper en stor delegasjon fra NOR 92 tar turen til Fredrikstad og følger oss fra tribunen i denne kampen!