27282930

Ett mål unna en NM semifinale...

25.03.2019

NOR 92´s G17 lag deltok denne helgen i NM gruppespillet i Sarpsborghallen og målsetningen var å ta seg videre til søndagens semifinale.

Nære... NOR 92 var bare ett fattig mål fra å gå videre til en NM semifinale i helgen. Her Didrik Ripel i aksjon.

Tett gruppe
Som forventet ble det mange tette kamper i NM gruppespillet og et "rotterace" om hvem av lagene som skulle ta seg videre til en NM semifinale på søndag. Vi skulle åpne mot Ålgård, ett lag som på papiret skulle være overkommelige for oss, noe som også viste seg å stemme. Gutta var klare fra start og selv om det alltid er fare for undervurdering og stang ut i så korte kamper som 2x20 minutter, ble det ingen feiltrinn fra gutta i denne kampen som kontrollerte inn til en sikker seier i åpningskampen.

Kampfakta
NOR 92 - Ålgård  8-1 (4-0, 4-1)
Målscorere NOR 92: Hans Helseth (2), Markus Gommerud (2), Kristoffer Henriksen (1), Mathias Breidablik (1), Markus Hegnes Hansen (1), Philip Kämpe (1)
Assist NOR 92: Jakob Grøstad (2), Hans Helseth (2), Mathias Breidablik (1), Markus Hegnes Hansen (1), Philip Kämpe (1), Mathias Gommerud (1)
Sarpsborghallen B, 321 tilskuere

I kamp to var det Sveiva som var motstandere, et lag vi har spilt mange jevne kamper mot opp gjennom årene. I seriespillet denne sesongen har det blitt to seire og ambisjonen var selvfølgelig at den tredje skulle komme i NM! Dessverre skulle det ikke gå slik. Etter en brukbar start på kampen leder vi 2-0, og etter en Sveiva redusering 2-1 til pausen uten å ha overbevist. I siste perioden fungerte det dessverre ikke slik vi hadde håpet på forhånd. Vi virket litt "halvslappe" i denne kampen og fikk aldri opp balltempo eller de gode bevegelsene uten ball. Prestasjonen ble rett og slett for dårlig, vi grep ikke sjansen og da satte vi oss i en vanskelig situasjon med tanke på videre avansement.

Kampfakta
NOR 92 - Sveiva  3-5 (2-1, 1-4)
Målscorere NOR 92: Mathias Breidablik (1), Markus Hegnes Hansen (1), Mathias Gommerud (1)
Assist NOR 92: Philip Kämpe (2), Jakob Grøstad (1)
Sarpsborghallen B, 178 tilskuere

Kniven på strupen!

Tapet for Sveiva satte oss i en situasjon hvor vi hadde nødt til å slå Greåker og Ajer i våre to siste gruppespillskamper om skulle vi gå videre til en NM semifinale. Kanskje var Greåker den tøffeste oppgaven her. Et lag vi slo i seriespillet med 6-2 i Mjøndalshallen og som endte på 2. plassen i G17 Elite, plassen bak oss. Det var et helt annet lag vi så på banen mot Greåker. Topp innsats, mer beveglige uten ball, fullt fokus, nøyaktighet i pasninger, mottak og mer presisjon i avslutningene. Første perioden her var meget bra og vi slapp knapt til Greåker til farligheter i det hele tatt! Vi scorer to fine mål i første perioden, mens vi holder unna for Greåker og går til en fortjent 2-0 ledelse til pause. I siste periode er Greåker "hete" på redusering og får også den tidlig i perioden. Men vi svarer etter drøye 6 minutter og øker til 3-1. Nok en gang er Greåker raske med å svare og det står 3-2 til oss etter 8 minutter av siste perioden. De siste 12 minuttene spiller vi smart og forsvarer oss godt og kampen ebber ut med en fortjent 3-2 seier til oss! Vi er i høyeste grad med i kampen om en semifinaleplass

Scoring! Philip Kämpe og Mathias Gommerud jublet for scoring under NM G17 i helgen.

Kampfakta
Greåker - NOR 92  2-3 (0-2, 2-1)
Målscorere NOR 92: Philip Kämpe (1), Markus Gommerud (1), Mathias Gommerud (1)
Assist NOR 92: Didrik Ripel (1), Jakob Grøstad (1), Philip Kämpe (1)
Sarpsborghallen C, 112 tilskuere

Poeng mot Ajer ville holde til avansement
Etter seieren mot Greåker viste tabellen at det ville holde med seier eller uavgjort mot Ajer for å gå videre til en NM semifinale. Gutta virket supertente på oppvarmingen og vi hadde stor tro på at de ville gjenta prestasjonen fra finaleseieren i Tigerscup mot Ajer hvor det ble seier. NOR-fansen håpet på et par raske mål i starten på kampen som kanskje fikk Ajer som ikke hadde sjanse på avansement til å miste motivasjonen. Men det skjedde ikke! Allerede etter 1.07 av kampen lå ballen i vårt mål og 1-0 til Ajer. En fryktelig kjedelig start for oss! Men heldigvis gikk det ikke mer enn drøye tre minutter før det var balanse i regnskapet og 1-1 da Mathias Gommerud utlignet. Men i stedet for at vi snur kampen scorer Ajer etter drøye 6 minutter og vi er under med ett mål igjen. Da Ajer øker til 3-1 1.20 senere sniker det seg kanskje inn en liten usikkerhet. Vi har et overtak i banespillet og vinner skuddstatistikken klart, men sliter med å få hull på Ajers målvakt. Mot slutten av perioden får vi sjansen i overtall, men vi scorer ikke og i stedet er det Ajer som øker til 4-1 42 sekunder før slutten av perioden. Da vi også får 5-1 i sekken etter 1.52 av starten på siste periode, et mål som utløste store diskusjoner da målet var langt ute av stillingen da ballen gikk i nettet og vi mente at ballen aldri hadde passsert målstreken på veien inn. Resultatet ble ikke bare 5-1 til Ajer, men en 2+10 min. utvisning og en påfølgende kampstraff 3 (5 min. utvisning) for oss og kampen så kjørt ut med 7 minutter i undertall... Det som skjer deretter er at gutta bestemmer seg å satse alt selv i undertall. Resultatet var at vi med en mann mindre hadde de største sjansene og det var heller ikke ufortjent at vi reduserte til 2-5 i undertall etter 5.02 ved Mathias Gommerud. Etter dette holder vi eget mål rent og får innpå fullt mannskap etter spilte 8.52. Da vi reduserer på nytt til 3-5 ved Markus Hegnes Hansen etter 11.02 var det ny spenning i kampen. Skulle vi sensasjonelt klare å snu dette!? Dessverre får i stedet Ajer 6-3 etter 15.54 og det virket kjørt på nytt. Men gutta ga alt og reduserer til 4-6 etter 16.35 etter nok et mål fra Markus Hegnes Hansen! To mål på 3 min. og 25 sekunder var hva vi behøvde. Dessverre tok det for lang tid før 5-6 kom, det gjenstod kun 19 sekunder av kampen da Markus Gommerud skapte litt nerve med sin scoring. Helt på slutten får vi en siste skuddsjanse, men Ajers målvakt redder og vi er ute av NM... Tungt, tungt, tungt... Gutta kjempet heroisk og hadde vi klart uavgjort her hadde vi vært i NM semifinale på bekostning av Greåker som på søndag slo Sarpsborg klart og er klare for NM finalen. Så små var marginene... Det vi skal ta med oss er den sinnsyke innsatsen vi viste på tross av et vanskelig utgangspunkt.

Kampfakta
Ajer - NOR 92  5-6 (4-1, 2-4)
Målscorere NOR 92: Markus Hegnes Hansen (2), Mathias Gommerud (2), Markus Gommerud (1)
Assist NOR 92: Jakob Grøstas (1), Markus Hegnes Hansen (1), Philip Kämpe (1)
Sarpsborghallen C, 75 tilskuere

Seier! Det ble to seire og to tap under helgens NM G17. Her Kristoffer Henriksen, Didrik Ripel og Hans Helseth for en av scoringene.

Når skuffelsen får lagt seg en gang i løpet av denne uka er vi sikre på at gutta tar dette som motivasjon for treningen som skal gjøres i vår og sommer som forberedelsene til neste sesong. Vi har trua på dere gutter, stang ut i helga, men husk alle gode prestasjonene dere har stått for denne sesongen! Seriemestere og Tigerscup mestere! Glem heller ikke det gode kameratskapet dere har i gjengen. Nye eventyr venter - vi kommer alltid tilbake!