20212223242526
27282930

Seier etter straffer sendte oss til det første NM sluttspillet på 9 sesonger

02.03.2019

Forutsetningene var at det med seier mot Akerselva ble sluttspill på oss, men siden Harstad tapte med ett mål mot Sandnes klarte vi oss med uavgjort.

Ny scoring! Junioren Mathias Gommerud noterte seg for en ny nettkjenning i kampen mot Akerselva.

Brukbar første periode
Det var nok litt nerver både i Sandnes og i Oslo denne lørdags ettermiddagen når den siste plassen i NM sluttspillet skulle avgjøres. Det var nok ikke finspillet som ville dominere i disse kampene da mye sto på spill. Omtrent før kampen i Kringsjåhallen hadde kommet i gang tikket det inn resultater om scoringer i Sandnes og det var bortelaget Harstad som hadde fått en drømmestart med 2-0 før det hadde gått tre minutter. Deilig var det derfor at Didrik Grøstad stakk igjennom Akerselva forsvaret og puttet ballen iskaldt bak ryggen på Akerselva målvakten og 1-0 til oss! I Sandnes reduserte hjemmelaget etter drøye fire minutter til 1-2. Tilbake i Kringsjåhallen var det dessverre Akerselva som utlignet litt 1-1 litt mot spillets gang etter 6.25 på klokka. Etter syv minutter var det klart for ny scoring til hjemmelaget Sandnes, 2-2 og nytt håp for oss! I Sandnes åpnet alle sluser seg og i løpet av drøye halvminuttet ble det scoret tre mål, to til Harstad og ett til Sandnes og der og da var det Harstad som var i kvartfinalen. Etter at vi hadde spilt brukbart i siste halvdel av siste perioden var det en strek i regninga da det var Akerselva som tok ledelsen 2-1 etter 18.42 av 1. periode, samtidig som Sandnes hadde utlignet mot Harstad og lagene der kunne gå til første pause med 4-4 på lystavla. Fordel Harstad som var i kvartfinale etter at førsteperiodene var ferdigspilt.

Kampfakta Akerselva - NOR 92

Dårlig midtperiode
Starten på den andre perioden kunne knapt vært verre for NOR 92. Allerede etter 1.40 av perioden øker Akerselva sin ledelse til 3-1. Heldigvis har vi en målfarlig herremann på laget! Axel Wallin tok ansvar da han ble satt opp av Alexander Jaksland og banket ballen i kassa etter 2.19. Men før det hadde gått 30 sekunder slipper vi til Akerselva på nytt og 4-2 til hjemmelaget. I Sandnes tok hjemmelaget føringen 5-4 etter snaue 6 minutter av midtperioden, positivt for oss, men vi måtte først og frems gjøre jobben selv! Vi jaget på og pepret Akerselva målvakten og etter 6.38 fikk vi sjansen i overtall. Den tok vi godt vare på, vår toppscorer Axel Wallin ble denne gangen satt opp av Jørgen Ripel og dermed sto det 4-3 etter 7.19 av perioden. I Sandnes kom det rapport om ny scoring etter 8.30 og dessverre for oss var det utligning av Harstad. Så etter 8.43 fikk vi på ny sjansen i overtall, men denne gangen gikk det helt galt da vi lot Akerselva øke ledelsen til 5-3 i undertall etter 9.55. Men på tross av en litt "rufsete" perioden ga vi oss aldri og jubelen var stor da Kristian Becher (Jørgen Ripel) reduserte til 5-4 etter 11.12 av perioden og ga oss nytt håp! Jubelen var ikke mindre 42 sekunder senere da junioren Mathias Gommerud utlignet til 5-5 etter å ha blitt assistert av Jørgen Ripel. Da meldingen om at Sandnes hadde tatt ledelsen 6-5 etter 13.14 av perioden var vi da i en NM kvartfinale. Men gleden varte dessverre ikke lenge. Etter 13.51 slipper vi på nytt Akerelva til og 6-5 til laget fra Oslo øst. Verre skulle det bli ett minutt senere da hjemmelaget økte sin ledelse til 7-5. Samtidig hadde Harstad utlignet til 6-6 mot Sandnes og det hele så litt mørkt ut. To mål i avslutningen av midtperioden i Sandnes sendte hjemmelaget i føringen der med 8-6, men vi hadde en jobb å gjøre i siste periode...

3 assist mot Akerselva. Jørgen Ripel var bidragsgivende med sine 3 assist mot Akerselva i Kringsjåhallen.

Nervepirrende siste periode!
NOR 92 hadde ingenting å tape i de siste 20 minuttene. Hvis resultatet i Sandnes sto seg og hjemmelaget klarte å dra hjem seieren, MÅTTE vi ha med oss ett poeng for å ta den siste plassen i NM kvartfinalen. Vi fikk en drømmestart på sisteperioden da Alexander Jaksland (Axel Wallin) iskaldt reduserte til 7-6 allerede etter 1.09 av perioden og ga nytt håp til poeng og sluttspill. Etter 5.50 var det vår toppscorer Axel Wallin (Eirik Oseth) som ytterligere ga optismisme blant lagkamerater og de ca. 50 supporterne fra NOR 92 som hadde tatt turen til Kringsjåhallen denne lørdagen da han utlignet til 7-7 med sin tredje nettkjenning for dagen! Rapportene fra Sandnes var også gode nyheter. Sandnes økte til 9-6 ca. 10 minutter før slutt og 10-6 med drøye 6 minutter igjen av kampen. Så sendte hvem andre enn Axel Wallin (Alexander Jaksland) Tigers i føringen med 8-7 og sin fjerde scoring med kun 3,5 minutter igjen av kampen. Dessverre skulle det ikke gå mer enn 19 sekunder før Akerselva med et zorro frislag litt for enkelt utlignet og neglebitingen kunne starte da Harstad også hadde startet opphentingen i Sandnes. 10-7 og 10-8 med over 5 minutter igjen... Heldigvis gjorde gutta en solid forsvarsjobb i sluttminuttene og slapp ikke Akerselva til med noen farlige sjanser og kampen ebbet ut med 8-8 på tavla og NOR 92 var klare for det første NM sluttspillet på 9 sesonger! At Harstad nærmet seg ytterligere med en scoring i siste sekund i Sandnes forandret ingenting på det.

Sluttstillingen poengligaen Eliteserien

Seier på straffer da unggutta viste vei
Dermed kunne gutta gå til den påfølgende straffekonken helt uten press. NOR-trener Manne Strandberg valgte å gi tillit til en 16 åring, en 17 åring og en 18 åring. Lagene fulgte hverandre til døra og det sto 4-4 etter at begge lagene hadde tatt sine fem første straffer, dermed sudden straffer. Her ble det ytterligere 4 fire staffer på hvert lag og avgjørelsen kom etter at Jakob Grøstad scoret på sitt andre straffeforsøk og da 18 åringen Nicolai Sevlejordet byttet plass med Robin Kulpakko i NOR-målet og reddet Akerselva´s siste forsøk, kunne NOR 92 ta med seg bonuspoenget hjem til Nedre Eiker i tillegg til en plass i årets NM sluttspill!

NOR 92 til sluttspill (Assisten.no)

NOR 92-trener Manne Strandberg var fornøyd med at vi tok den siste sluttspillsplassen, men ikke spesielt fornøyd med prestasjonen i kampen: - I dag gjør vi vel i ærlighetens navn ikke noen god kamp. Det starter ganske ok i første perioden og her føler jeg at vi har ok kontroll og skaper sjanser. Her var største problemet at vi ikke forvaltet sjansene. I den andre perioden mister vi det helt. Mange dårlige valg og litt energifattige. Vi reiser oss i hvert fall i siste og klarer å få med oss det nødvendige poenget. Sterkt av gutta å komme tilbake i kampen. Nå gleder vi oss til et fortjent sluttspill.

Klare for NM sluttspill! NOR-gutta kunne juble over seier på straffer mot Akerselva og en plass i NM sluttspillet.

En bra sesong!
Foran sesongen var vårt første og primære mål som et nyopprykket lag og først og fremst å sikre plassen i Eliteserien. Deretter skulle vi kjempe om en plass i et NM sluttspill. Vi fikk en kanonstart på sesongen og var med å kjempet om medaljer helt til vi mistet kanskje Eliteseriens formspiller nummer 1, Jørgen Becher etter halvspilt sesong. Samtidig forsvant nykommerne Linus Söderblom og Daniel Jakobsson og vår forsvarsklippe Eirik Oseth forsvant også ut med en langtidsskade. Dette var nok til at vi gikk fra å vinne jevne kamper til å tape med et par mål. Poengfangsten uteble. Unge spillere fikk sjansen og de har på tross av manglende erfaring og rutine gjort en formidabel innsats og har i de siste kampene også markert seg i Eliteserien og de blir virkelig å regne med i tiden som kommer. ALLE har bidratt, enten de spiller eller har sittet på benken, samholdet i spillergruppa er godt og sterkt! Vi har hatt en tøff vårsesong, men gutta har aldri blitt utspilt av noe lag og dette tar vi med oss inn i sluttspillet hvor vi kan spille helt uten press og bare gi full gass og se hva det kan holde til. Nytting læring blir det før vi foran neste sesong skal sette oss nye og høyere målsetninger og ta nye steg på utviklingsstigen! PS! Kun 4 lag har sluppet inn færre mål enn oss denne sesongen: Greåker, Sveiva, Gjelleråsen og Slevik (topp 4 lagene i årets Eliteserie).

Sluttabellen Eliteserien

Scoret på to straffer! 16 åringen Markus Gommerud var iskald i straffekonken og scoret på sine to førsøk.

Sveiva blir motstander i NM Kvartfinalene
Etter at de fire best plasserte lagene i Eliteserien har gjort sine valg av motstander i NM kvart´n ble årets NM sluttspill seende slik ut:

Sveiva - NOR 92
Greåker - Sarpsborg
Gjelleråsen - Sandnes
Slevik - Tunet

Kampene spilles best av 5 kamper og det best plasserte laget i seriespillet starter hjemme.

Første kamp for NOR 92 blir borte i Rommenhallen torsdag 7. mars kl. 20.00, mens første hjemmekamp blir mandag 11. mars kl. 19.00 i Mjøndalshallen. De øvrige kampene blir terminfestet i løpet av helgen og vi kommer tilbake med datoer og tider etter hvert.