20212223242526
27282930

Tap i første NM kvartfinalen mot Sveiva

08.03.2019

1 minutt og 34 sekunders kortslutning i slutten på 2. periode var det som definitivt slukket håpet om en oddsbombe i Rommenhallen i den første NM kvartfinalen.

Travel aften. Robin Kulpakkon må ta en liten time-out i en travel aften for NOR-gutta.

Bra start!
At Sveiva skulle føre kampen var vel ikke noe stort sjokk på noen. NOR 92 la seg bra i banen og var flinke til å komme opp i skudd og blokkerte det meste som kom, samtidig som vi klarte å holde ballen i laget og skape våre sjanser når det bød seg en mulighet. Det var også vi som skapte de første og største sjansene i kampen og det er dessverre sånn at skal man ha en sjanse mot topplagene så må slike sjanser settes. I steden for at vi fikk den første nettkjenningen var det Sveiva som tok ledelsen 1-0 etter drøye fem minutter av kampen. Etter dette er vi bra med i kampen, spiller smart, klinker til i duellene og skaper våre sjanser. Derfor var det surt når Sveiva slipper til med to nye scoringer på 35 sekunder. 2-0 etter 12.21 og 3-0 etter 12.56. Men gutta fortsatte og kjempe og etter drøye 14 minutter blir Alexander Jaksland spilt fri og alene med Sveiva målvakten blir han hindret og straffe til oss. Sveiva målvakt Andreas Falkeid pådrar seg samtidig en 2 minutters utvisning i forbindelse med denne situasjonen og dermed var det fornyet håp! Inn på banen Jørgen Becher for å ta straffe! Sin første inntreden etter kneskaden. Tanken er at Jørgen er tilgjengelig på straffer som den luringen han er. Dessverre klarte han ikke ved dette forsøktet å lure Falkeid i Sveiva buret så det står fortsatt 3-0 da NOR 92 skal spille overtall. Her brukte vi ikke mer enn 29 sekunder på å redusere til 3-1 da Axel Wallin scorer etter pasning fra Alexander Jaksland. Dette blir den siste scoringen i en første periode hvor Sveiva har ballen mest, men vi er absolutt med på notene! Skuddstatistikk 13-9 til Sveiva.

Sveiva tok første stikk (Assisten.no)

Innhopp. Jørgen Becher gjorde et lite innhopp på straffe, men klarte ikke å overliste Falkeid i Sveiva målet ved denne anledningen.

Bra start, kollaps mot slutten av perioden.
I midtperioden fikk vi akkurat den starten vi håpet på! Et vakkert angrep hvor Jørgen Ripel frispiller Didrik Grøstad som glimrende drar av Falkeid i Sveiva målet og plasserer ballen i målet. 3-2 allerede etter 1.27 av 2. periode. Etter dette var det litt stillingskrig med få avslutninger før Sveiva igjen scorer og går opp til 4-2 etter 5.33. Sveiva økte også til 5-2 etter 10.56 før vi svarte raskt ved Axel Wallin (Philip Kämpe) med 5-3 kun 38 sekunder senere og vi hadde kontakt med drøyt halvspilt kamp. Etter dette var det Sveiva som presset på og vår bakre skanse Robin Kulpakko hadde ingen problemer med å holde varmen, men vi holdt bra unna! Dessverre virker det som vi får kollektiv konsentrasjonssvikt i siste delen av 2. periode. Faktisk snakker vi kun om 1 minutt og 34 sekunder... Da fikk Sveiva god hjelp av oss til å score ikke mindre enn 4 mål! 6-3 (16.19), 7-3 (16.40), 8-3 (16.52) og 9-3 (17.53). Dermed var det game over. Vi stopper blødningen de to siste minuttene av perioden, men i stedet for å gå ut i siste periode med kontakt er det plutselig 6 mål opp til Sveiva. Hjemmelaget var også klart hetest med avslutninger på mål og vant skuddstatistikken med 18-6 i denne perioden. En perioden vi må lære noe av!

Vakker scoring! Didrik Grøstad gratuleres av pasningslegger Jørgen Ripel etter å ha redusert til 3-2.

Hendelsesfattig siste periode.
Med 9-3 til hjemmelaget etter 2. perioder var det hele kun et spørsmål om hvordan lagene ville avslutte kampen. Begge lagene slapp til flere spillere og tempoet i kampen sank selvfølgelig. Faktisk ble det ikke scoret et eneste mål de siste 20 minuttene så kampen ebbet ut med samme resultat som etter to perioder. Sveiva vant også skuddstatistikken i sisteperiode med 10-6 og totalt 40-21. Kort oppsummert, vi gjør en godkjent kamp i 50 minutter, men vårt laveste nivå var altfor lavt til å skape noe spenning i denne kampen i de 10 minuttene vi ikke var gode nok. Da blir vi straffet som vi ble i går.

NOR-trener Manne Strandberg oppsummerte kampen som følger: - Bortsett fra noen minutter i den andre perioden hvor vi gir bort kampen synes jeg vi viser mye positivt. Vi gjør mye riktig i første perioden og 3-1 speilet ikke kampbildet helt synes jeg. 3 av de første 6 målene bakover kunde også lett vært avverget da ballen spratt litt Sveiva sin vei i noen situasjoner. Dessverre faller vi sammen etter dette. Vi ligger feil i posisjonsspillet og gir motstanderen alt for store rom. Da hang vi dessverre ikke med. Siste perioden blir en transportetappe for begge lag. Vi viser i hvert fall at vi henger med i store deler av kampen. Skal vi gå seirende ut av slike kamper må vi sette 100%-sjansene og tette til forsvarsspillet. Vi håper å korrigere dette til mandagen og gleder oss til fortsettelsen!