27282930

Poengene var det viktigste!

24.11.2019

Noen ganger er tre poeng alt som teller, dette var en sånn kamp og vi reiste hjem med full pott.

Full pott! Det ble seier og full pott for NOR-gutta etter to strake tap i de siste kampene. Deillig!!!

Litt kaotisk og rotete
Så ærlig skal vi være, vi har spilt bedre kamper enn hva tilfellet var mot Vålerenga i dag, men det er underordnet når man ser på forutsetningene. Med tap ville Vålerenga pustet oss i nakken kun ett poeng bak og sluttspillsplassen hadde vært under sterkt press. Med seier er vi 7 poeng foran og har et solid grep på både sluttspillsplass og heng på Sarpsborg som vi møter i neste serierunde på hjemmebane. I forkant av kampen var det som alltid viktig å ta riktige taktiske valg, der har vi fortsatt litt og gå på, men når vi kan reise hjem med tre viktige poeng så får det være beholdningen i dag. Så til kampforløpet! Vi fikk egentlig den beste tenklige starten på dette viktige oppgjøret. Et susende slag på kølla fra en VIF spiller allerede etter 1.22 gjorde at vi fikk sjansen i overtall. I overtallsspillet blir NOR-trener Jørgen Becher spillende trener. Vi fikk et par OK muligheter i overtallspillet, men klarte ikke få lurt inn ballen bak den tidligere NOR-malvakten Kristian Skaug i VIF buret. Men vi hadde etablert oss i angrepssonen da VIF ble fulltalllige og Jørgen Becher rakk å fyre av et skudd som fant veien inn bak Skaug 6 sekunder etter at hjemmelaget ble fulltallige. 1-0 til oss etter det som dommerne definerte som et selvmål... Uansett, en bra start på matchen! Etter dette bølget spillet frem og tilbake uten at noen av lagene noterte seg for noe markant spilleovertak eller for noen eventyrlige sjanser. Men så etter 13.02 ble jubilanten (fylte 18 år i dag) Mathias H. Gommerud frispilt av Jørgen Ripel og unggutten gjorde ingen feil og 2-0 til oss! Men i stedet for at vi får gå til pause med en to målsledelse så er vi igjen sløve i sluttsekundene av en periode og det fører til at VIF får med seg en viktige 1-2 redusering med kun 2 sekunder igjen på tavla. Dette er noe vi virkelig nå må få orden på!

Kampfakta Vålerenga - NOR 92

Slakk midtperiode
2. periode ble langt fra et fyrverkeri med strålende spill og mange sjanser. Det skjedde forsvinnende lite på banen og det var tydlig at det var to lag som ikke ønsket å kaste alt i angrep. VIF for en utligning, vi for å rykke i fra i målprotokollen. Faktisk ble det kun løsnet totalt 7 skudd i midtperioden og ett av disse kom da Jørgen Ripel (Kristian Becher) økte vår ledelse til 3-1 etter 18.39 av perioden etter et pent angrep. Det var det som skjedde i kampprotokollen i den perioden, altså ikke stort.

Nervepirrende sluttminutter  (Innebandyavisen.no)

Dramatikk i siste periode
Spillemessig løftet ikke kampen seg noe voldsomt i siste periode. Fortsatt var det litt for mye slurv og ufokus (nerver?), men vi gikk i hvertfall ut og satte VIF under et visst press de første 11-12 minuttene av perioden. Vi testet Kristian Skaug i VIF målet en rekke ganger og etter 12.41. av perioden så fikk vi uttelling da Didrik Grøstad kontant avsluttet et bra angrep etter pasning Philip Kämpe og 4-1 til oss. Der og da burde kampen være avgjort, men det er ganske tilgivelig at vi serverer VIF kun 10 sekunder senere en redusering til 2-4! Her har vi igjen litt å prate om med tanke på de taktiske vurderingene. Vålerenga satset nå selvfølgelig alt fremover og etter en time out etter 14.59 fikk de på nytt uttelling kun 17 sekunder senere og dermed 3-4 og plutselig var kampen helt åpen. I slutten skjedde det mye. Begge lag noterte seg for kjempesjanser, stolpetreff og plutselig fikk vi litt spenning og dramatikk! Det hele endte med at en Vålerenga spiller i desperasjon for å få inn en utligning i kampens siste sekund plantet kølla i halsen på vår målvakt Robin Kulpakko og i tumultene med håndgemeng som dermed oppsto ble det delt ut et rødt kort til hvert av lagene. Flere mål ble det derimot ikke og vi kunne reise hjem med 3 særdeles viktige poeng og 7 poeng ned til Vålerenga som ligger på plassen under sluttspillstreken. Denne seieren førte oss også forbin Gjelleråsen på tabellen og opp på en 6. plass i Eliteserien etter halvspilt sesong.

Tabellen Eliteserien

NOR 92 trener Jørgen Becher oppsummerte kampen slik: - I dag starter vi kampen egentlig nærme sånn som vi vil se ut, styrer en del av spillet, gode pasninger og mottak. Sjanser blir skapt og kunne gjerne sett noen flere baller i nettet. Til slutt slipper vi inn et alt for enkelt mål til slutten av perioden som er opp i mot uakseptabelt. Andre periode blir gjennomført ganske så godt hvor man også kunne fått litt mer utbytte. Avslutter perioden med å trille ut ballen, flott justering fra 1.periode. 3.periode bli igjen litt mer så som så hvor vi står hardt i og fullfører kampen med tre poeng! Fint at vi klarer og ta med 3 poeng på denne måten i borte hall. Flott innsats.