2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

03.11.2019

Det ble en jevn og spennende kamp i Rommenhallen lørdag ettermiddag. Etter en litt rufsete midtperiode måtte vi dessverre reise hjem uten poeng i et målfattig oppgjør.

NOR 92´s beste! Robin Kulpakko ble som flere ganger tidligere denne sesongen kåret som NOR 92´s beste spiller.

Full fart fra første sekund!
Kampen startet med et smell og kun 14 sekunder etter første tekning sto Sveiva´s og Eliteseriens poengkonge Casper Sletten alene foran Robin Kulpakko, men vår bakre skanse reddet mesterlig. Standarden var satt! Kampen bølget frem og tilbake i den første perioden, men det var Sveiva som var mest nøyaktige i sine avslutninger med registrerte treff på vår mann i buret. Vi hadde også våre sjanser, men satte litt for ofte ballen utenfor, over målet eller i kroppen til en av Sveiva´s beste spillere, målvakt Andreas Falkeid. At vi gikk til pause på stillingen 0-0 var helt greit, men begge lag kunne med bedre presisjon ha ledet til første pause.

Kampfakta Sveiva - NOR 92

Sveiva best i midtperioden
Allerede etter 1.32 av midtperioden glipper det i markeringen da ringreven Andreas Sletten løper inn i slottet, får en presis pasning som han omsetter i ledelse 1-0 til hjemmelaget. Dermed må vi ut å jage utligning. Dessverre får vi i steden en 2 minutters utvisning etter drøye 4 minutter av perioden og må forsvare oss. Det klarer vi bra, men på tross av at vi blir fulltallig så klarer vi ikke å løfte spillet høyere på banen og Sveiva får et større ballinnehav med tilhørende avslutninger mot vårt mål enn ønskelig. De gangene vi fikk sjansen på overganger er vi så langt unna Sveiva målet at det som regel endte i ingenting. Etter at Sveiva har utfordret Robin Kulpakko gjennom hele første halvdel av perioden får de ikke uttelling før vi har spilt 13.39 av perioden hvor de scorer på en kontring. Deretter er det vi som får sjansen i overtall og vi får også se Jørgen Becher inn på banen i overtallsspillet og han fikk også til en bra avslutning som nær hadde gitt oss en redusering. I stedet for redusering er det Sveiva som på et frislag øker til 3-0 med drøye 1.30 igjen av perioden, et resultat som står seg inn til den andre pausen. Noterbart at to av målene kommer etter frislag, så det er tydeligvis noe vi må terpe mer på i tiden som kommer for å demme opp bedre mot dette.

Testet i overtallsspill. Jørgen Becher var tilbake på banen for NOR 92, men kun i spill 5 mot 4 ved to anledninger.

Bra start på siste perioden
Skulle vi ha noen sjanse på poeng i denne kampen var det åpenbart at vi måtte ha det første målet i sisteperioden. Det fikk vi! Etter et fint angrep havner ballen ut på kanten til backen Jonas Strand (Erik Thingnes) som sikkert plasserer den i nettaket utagbart for en god Falkeid i Sveiva buret og dermed 3-1 og fornyet håp da klokka stoppet på 8.12 av perioden! I steden for flere reduseringer får vi en ny 2 minutters utvisning, etter en episode som mistenkelig lignet på en dobbeltutvisning, men dommerne frikjente Sveiva spilleren i den situasjonen... Det påfølgende overtallsspillet benyttet Sveiva og Eliteseriens poengkonge Casper Sletten til å sette 4-1 etter 12.23 av siste periode og dermed så det plutselig veldig vanskelig ut å hente inn Sveiva´s 3-målsledelse. Vi forsøkte mot slutten og da vi fikk sjansen i overtall med drøye to minutter igjen på kampuret, øynet vi i hvert fall en sjanse til å pynte på resultatet, men stanga ganger to og en god Andreas Falkeid sørget for at det hele ebbet ut med en fortjent nok seier til Sveiva. Sett til skuddstatistikken kan det se ut som dette var enveiskjøring, men det var det så langt derifra. NOR 92 produserte sjanser nok til å vinne kampen og hadde blant annet 4-5 treff i metallet, men i dag var ikke treffsikkerheten god nok til å få med seg noe fra dette oppgjøret.

Tabellen Eliteserien

Sto opp bra!
NOR-gutta gjorde nok en solid defensiv match i lørdagens oppgjør mot Sveiva.

NOR-trener Jørgen Becher sa følgende til nor92.com etter kampen: - Kampen mot Sveiva ble som tidligere nevnt tøff. Dette er et godt lag som jobber hardt gjennom hele kampen. Etter vår mening syns vi kampens første fem minutter starter veldig bølgete hvor vi får en 15 minutter etter det med mye bra innebandy og skaper gode sjanser. Vi får lite ut av mye dessverre. Utover dette så slipper vi inn alt for enkle mål vi blir stående med lua i hånda. Til slutt scorer Sveiva der vi ikke mestrer det. Nå er det en periode med fri før hjemmekamp mot Gif der gutta igjen skal levere en god kamp!

NOR 92 tapte (Drammens Tidende)

Oppreisning etter NM fadesen
På tross av tapet kunne gutta gå i garderoben med hevede hoder. Dette var andre "boller" enn den flausen vi fikk se i NM sluttspillet´s kvartfinale serie forrige sesong. Tar vi med oss den solide defensiven og skjerper til det offensive så skal Sveiva få litt å bryne seg på når det kommer på besøk til Mjøndalshallen i februar neste år. Vi skal heller ikke glemme at i denne kampen spilte vi med hele 5 spillere født i 2002/2001 og at en av våre "kraftspillere", Jørgen Ripel, måtte stå over kampen på grunn av en skade. De gutta som fikk sjansen sto opp bra og gjorde en solid innsats som lover godt for ukene som kommer. Når Gjelleråsen kommer til Mjøndalshallen er vi sikre på at gutta er veldg revansjesugne og ønsker sterkt 3 poeng i den kampen!