27282930

Full pott i nøkkelkampen mot Akerselva

27.10.2019

Lørdagens oppgjør i Kringsjåhallen mot Akerselva ble som ventet tett og spennende, men gutta gjorde det de kom for og reiste hjem med 3 poeng!

Innfridde! NOR-gutta kom for å få med seg 3 poeng i borteoppgjøret mot Akerselva og det ble til slutt seier og 3 poeng!

6 poengskamp
Dette var en av de kampene som man på forhånd trygt kan omtale som en 6 poengskamp. Med seier ville Akerselva passere oss på tabellen og være poenget foran, med seier ville vi være hele 5 poeng foran Oslo laget. I starten på kampen var det vi som hadde ballen mest, det var vi som førte kampen og virket å ha god kontroll på tross av det sto 0-0 til vi hadde passert 12 minutter av perioden. Vi satt og ventet på at NOR 92 skulle ta føringen, men så pådro vi oss en utvisning for liggende spill og Akerselva fikk sjansen i overtall. Her forsvarte vi oss godt og holdt unna i undertallsspillet. Men i stedet for at vi kunne  fortsette med initiativet i kampen, ble det nok en mulighet i overtallsspill for Akerselva da vi rotet det til på et bytte og måtte sone 2 minutter for feil bytte. Denne muligheten utnyttet Akerselva bedre og dermed sto det 1-0 til hjemmelaget etter spilte 15.14 av kampen. Og vondt skulle bli til verre. Kun 18 sekunder senere sto det 2-0 til Akerselva etter at vi hadde vært unøyaktige i egen sone. I steden for å jage redusering mot slutten av perioden måtte vi forsvare oss på nytt igjen da vi pådro oss nok en utvisning etter 16.17, men også her forsvarte vi oss godt og dermed ebbet perioden ut med ett litt flatterende 2-0 til Akerselva. En litt småforbanna gjeng med NOR-spillere marsjerte inn i garderoben til pausepraten.

Spennende hele veien (Assisten.no)

BB. Linus Söderblom ble av juryen kåret som NOR 92´s bestemann mot Akerselva.

Bra midtperiode!
At pausepraten hadde vært effektiv fikk vi bevis for allerede etter 2.49 av midtperioden. Jørgen Ripel (Kristian Becher) banket inn reduseringen til 1-2 og vi hadde "los". Etter 4.17 av perioden var vi like langt da Linus Söderblom (Eirik Oseth) banket ballen i krysset og etter 9.17 var vi fortjent i føringen med 3-2 da Jørgen Ripel (Simen Bendiksen) banket inn sin andre scoring for dagen. Gutta viste i de ti første minuttene av perioden god moral, innsats og en bra prestasjon da de hentet inn Akerselva´s to målsledelse. Etter 11.33 økte vi også til 4-2 da Kristian Becher (Linus Söderblom) ble tomålsscorer og vi var i "støtet"! Det roet seg ned noe i siste halvdel av perioden, men vi hadde god kontroll på hjemmlaget frem til pause hvor det var vi som kunne gå i garderoben med en fortjent ledelse.

2 målsscorer! Kaptein Kristian Becher noterte seg for to nettkjenninger og en assist mot Akerselva.

Sløv start!
Hvis pausepraten mellom den første og andre perioden ga uttelling, var ikke det tilfelle i den tredje perioden. Et 5-2 mål ville være langt på vei en "matchball", men hva fikk vi i steden? Jo, først 3-4 etter kun 33 sekunder av siste periode og da det var spilt 6.17 så var det balanse i regnskapet da Akerselva utlignet til 4-4... Nok en gang viser vi moral og etter 8.23 av sisteperioden tar vi på nytt ledelsen ved Kristian Becher (Erik Thingnes), men heller ikke denne gangen klarte vi å holde Akerselva unna. 13.08 ut i perioden slipper vi Oslo laget til, 5-5 og det blir neglebiting også på slutten her. Det skal gutta ha, på tross av en litt "rufsete" sisteperiode viser vi nok en gang god moral og viker oss ikke ned. Et vakkert angrep ender med at Philip Kämpe (Linus Söderblom) setter 6-5 etter 15.32 og dette resultatet står seg helt til slutt etter av vi forsvarer vår ledelse ut kampen. Bra innsats gutter!

Kampfakta Akerselva - NOR 92

NOR-trener Jørgen Becher sa følgende til nor92.com etter kampen: - Det ble som ventet en spennende og jevn affære i Kringsjåhallen denne lørdagen. Som tidligere sagt har gutta levert gode treninger det siste og vi starter denne kampen veldig bra! Kjipt at vi ikke får trykket inn en ball eller to før vi får noen unødvenige utvisninger.. Etter en periode ligger vi under med 2-0 som er litt mot spilletsgang, men sånn er idrett. Vi tar oss sammen enda litt mer før 2. periode og leverer en av våre bedre perioder så langt i år! Siste periode blir litt så som så da det viktigste er å dra i land seieren da kampen blåses av. Vi i trenerteamet er stolte av gjengen og gleder oss til mandagstreningen nå før Fredrikstad står for tur i Mjøndalshallen onsdag. Takk til alle som tok turen til Kringsjåhallen denne lørdagen!

Viktige poeng
Det var sikkert en del og plukke på spillemessig, spesielt i den tredje perioden, men vi reiser hjem 3 usedvanlig viktige poeng og det var det som var det viktigste her! Poeng i slike kamper kan fort få en avgjørende betydning når regnskapet skal gjøres opp mot slutten av sesongen. Godt er det også å se at gutta ikke lar seg stresse av at ting går litt mot i perioder, men samler seg lagmessig og slår hardt tilbake. Dette er en egenskap som også kan vise seg å bli svært verdifull utover i sesongen.

Holdt unna! Robin Kulpakko og Simen Bendiksen bidro til at Akerselva ikke klarte å utligne mot slutten av kampen.

Ny nøkkelkamp på onsdag
Etter at vi allerede har møtt mange av topplagene venter nå flere motstandere som ligger rundt oss på tabellen de kommende kampene. Først ut blir oppgjøret mot Fredrikstad allerede førstkommende onsdag (kl. 19) i Mjøndalshallen. Vi håper på et stort oppmøte og god støtte fra tribunen i denne kampen!