27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Skuffende poengtap i Harstad etter straffer

05.10.2019

NOR 92 kom til den meget viktige bortekampen mot Harstad i dag med ambisjoner om å få med 3 poeng hjem. Det var en realitet inntil det gjensto kun 19 sekunder av kampen...

Tomålsscorere. Didrik Grøstad og Jørgen Ripel nettet to ganger hver, men det holdt allikevel dessverre ikke til 3 meget viktige poeng.

Dårlig start
Sjansene var relativt jevt fordelt de første fem minuttene av oppgjøret som ble spilt i Seljestadhallen og ikke som terminfestet i Harstadhallen som fortsatt var stengt på grunn av oppussing. Men det var hjemmelaget som åpnet scoringene i denne matchen etter spilte 5.55. Men det skulle ikke gå mer enn drøye minuttet før Andre Lundgren (Kristian Becher) ga svar på tiltale og utlignet til 1-1. Etter dette var det vi som tok initiativet i kampen og etter 8.06 var det Didrik Grøstad (Linus Söderblom) som sendte NOR 92 i føringen. Dessverre klarte ikke Tigersgutta og holde tett særlig lenge etter ledermålet da Harstad fikk utligne til 2-2 etter 9.30 av den første perioden. Etter dette var NOR 92 det førende laget og hadde flere forsøk på Harstad målvakten som det ikke ble tellende resultater av. Så etter 13.19 av perioden fikk hjemmelaget en utvisning som NOR 92 utnyttet og med kun 6 sekunder igjen av overtallsspillet var vi tilbake i ledningen, 3-2 etter scoring av Jørgen Ripel (-). Så var det Harstad sin tur til å spille overtallsspill etter at Eirik Oseth måtte ta seg en tur i "fryseboksen" og denne utnyttet hjemmelaget ved å utligne til 3-3 etter spilte 18.52. Dette ble siste scoringen i perioden og dermed gikk lagene til første pause med uavgjort. En periode hvor NOR 92 vant skuddstatistikken så klart som 15-8.

- Utlignet 19 sekunder før slutt (Harstad Tidende)

Bra start på midtperioden
Også i starten på midtperioden var sjansene nogenlunde jevnt fordelt og deilig var det da det var Didrik Grøstad (Linus Söderblom) med sin andre for dagen sendte oss i føringen med 4-3 etter 4.54 av perioden. Men i stedet for å riste av oss hjemmelaget så er det Harstad som tar muligheten når den byr seg. Ikke bare utligner de til 4-4 etter 9.03 av midtperioden, men de benyttet også sjansen i overtall etter at Eirik Oseth hadde fått sin andre tur på utvisningsbenken og dermed 5-4 til hjemmelaget kun 47 sekunder etter utligningsmålet. Etter dette satte Tigers hjemmelaget under press og hadde flere gode skuddmuligheter og et overtallspill uten å lykkes med å utligne. Ikke før det var gått 17.26 av perioden og Philip Kämpe (-) ikke lot sjansen gå fra seg og dermed 5-5. Da fikk NOR 92 endelig uttelling for overtallet i sjansestatistikken og kun 54 sekunder senere var vi i førersetet med 6-5 etter at Erik Thingnes (Linus Söderblom) hadde presentert seg! Det ble ikke flere mål i midtperioden og dermed kunne vi gå til den andre pausen med en ettmålsledelse.

Skuffende sisteperiode
Kun 34 sekunder hadde gått av sisteperioden da Jørgen Ripel (Philip Kämpe) skapte jubel for Tigers med sitt andre mål for dagen og ledelse 7-5! Da trodde og håpet vi med hjerte for NOR 92 at vi skulle ro dette i land, men slik skulle det ikke gå! At Harstad får redusere til 6-7 kun 12 sekunder senere er selvfølgelig ikke bra for oss. Det å holde ekstra fokus rett etter scoringer i innebandy er noe som er godt kjent, men her glapp det dessverre. Etter dette bølger det frem og tilbake med muligheter for begge lag, men NOR 92 klarer å holde på ledelsen og også i undertallsspillet Harstad fikk da Eirik Oseth nok en gang måtte ta turen ut i "fryseboksen". Etter dette har vi flere gode muligheter uten å få nettkjenning. Harstad tok time out etter spilte 16.17 og hadde et par skuddforsøk etter dette i overtallsspill 6 mot 5, men vi kjempet godt og holdt unna helt til vi gir fra oss ballen med mindre enn 25 sekunder igjen, og så 19 sekunder før sluttsignalet så får Harstad utligningen de ikke skulle hatt og dermed ender det hele skuffende nok 7-7!

Kampfakta Harstad - NOR 92

Fra vondt til verre
Dermed straffer og fortsatt muligheter til å reise hjem fra Harstad med anstendige 2 poeng og tabellplassering foran Harstad. Her kom vi godt i gang da unggutten Jakob Grøstad scoret på sin straffe og Nicolai Sevlejordet i NOR-målet redder Harstad sine to første, men vi klarer dessverre ikke å score på våre øvrige fire straffer og dermed er det Harstad som stikker av med bonuspoenget siden de scorer på to av sine straffer og vi står tilbake med kun ett surt poeng som burde vært tre! Skuffende var vel følelsen alle satt igjen med etter det hele var over da dette var en nøkkelkamp vi skulle og burde ha vunnet. Vi klarer dermed ikke å kopiere seieren på bortebane i Harstad fra forrige sesong og dette poengtapet betyr også at Harstad passerer oss på tabellen og vi faller ned på en 9. plass på tabellen før morgendagens kamper og mister dermed vår sluttspillsplassering. Dermed får både spillere og trenere en mindre lystig tur hjemover enn det vi håpet på forhånd og litt å tenke på frem i mot en minst like viktig kamp i Mjøndalshallen neste lørdag kveld mot Sandnes!

NOR 92 trener Jørgen Becher sier følgende til nor92.com etter det sure poengtapet: - Denne kampen sitter vi igjen med 1 poeng der vi virkelig bør og skal ha med oss mer. Måten vi spiller på til tider er veldig bra vi følger kampplanen vi har satt. Problemene kommer først når vi gir bort ballen for lett og Harstad får da lov til å gjøre for enkle mål på oss. Offensivt føles det at vi må jobbe hardere og bedre enn Harstad for faktisk å få de målene vi får.