31.10.2019

Viktige kamper står i kø om dagen og i går kveld innfridde NOR-gutta nok en gang og sendte Fredrikstad hjem med tap.

Første scoring for A-laget! Junioren Kristoffer Henriksen gratuleres av Philip Kämpe med sin første nettkjenning for NOR 92.

Viktig kamp for begge lag!
Både vi og Fredrikstad har ambisjoner om en sluttspillsplass denne sesongen og da er det slike kamper som MÅ vinnes. Foran kampen lå NOR 92 kun ett fattig poeng Fredrikstad som med seier over oss ville passere oss på tabellen. Med hjemmeseier ville forskjellen øke fra ett poeng til hele fire poeng som blir viktig når det drar seg til mot slutten av sesongen. Fra starten av i gårsdagens kamp fikk vi se et Fredrikstad som forsøkte å presse høyt, men det var NOR 92 som hadde ballen mest og initiativet i kampen. Det var Fredrikstad´s meget gode sisteskanse Nicholay Halvorsen som måtte vise seg fra sin beste side i åpningsminuttene og før det hadde gått 4 minutter av kampen hadde vi to stolpetreff uten at det ble nettkjenning. Men så etter 4.45 smalt det og det var junioren Jakob Grøstad (Kristian Becher) som klinket til fra backplass og 1-0 til oss! Deretter gikk det ikke mer enn 36 sekunder før Jørgen Ripel helt på egenhånd viste styrke da han brøyt seg vei gjennom Fredrikstadforsvaret og satte 2-0. Men igjen skulle det gå mindre enn minuttet før neste mål, og denne gangen var det Fredrikstad som fikk lurt inn et skudd bak Robin Kulpakko og dermed 2-1 etter 6.07 av kampen. En forrykende åpning på oppgjøret! NOR 92 forsatte med å være det førende laget også etter Fredrikstad's redusering og fikk også uttelling etter 9.53 hvor unggutten Jakob Grøstad (Philip Kämpe) med sin andre nettkjenning sendte oss opp i en 3-1 ledelse. Etter dette virket det som vi var litt fornøyd og at Fredrikstad skjønte at kampen hadde startet. Vi ble mer passive og det var Fredrikstad som tok over som det førende laget ut perioden uten at de lykkes med ytterligere reduseringer og dermed gikk lagene til første pause med en 2-måls ledelse til hjemmelaget.

2-målsscorer. Jakob Grøstad banket inn to nettkjeninger før det var gått 10 minutter av kampen mot Fredrikstad.

Svak midtperiode
Midtperioden fortsatte egentlig der hvor den første sluttet, men et overtak i ballinnehav og intensitet fra Fredrikstad. I denne perioden så det ut som NOR-gutta ble litt for passive og forsiktige i steden for å opprettholde den intensiteten vi så i kampens første 13-14 minutter. Det førte til at Fredrikstad plutselig produserte flere kvalifiserte målsjanser, mens vi kun fikk noen kontringer som ofte endte ut i ingenting, noe skuddstatistikken for midtperioden også viste til slutt. Men la oss ta det i kronologisk rekkefølge. 4.50 ut i perioden fikk Fredrikstad uttelling og reduserer til 3-2 og dette førte at de fikk enda mer "blod på tann" og skapte flere gode muligheter mot en god Robin Kulpakko i NOR-målet. Men som ofte er når et lag presser på og ikke får uttelling, ja da tar motstanderen sjansen på en av sine få muligheter. Det var nettopp det vi gjorde da Philip Kämpe (Kristoffer Henriksen) økte til 4-2 med kun 2.02 igjen av perioden, et viktig mål på et riktig tidspunkt! Etter dette maktet ingen av lagene å skape noen flere skudd på motstanderens målvakt og vi gikk til pause med fortsatt en 2-måls ledelse for NOR 92.

Kampfakta NOR 92 - Fredrikstad

Slo tilbake i siste periode
Foran siste periode var det sikkert mange som hadde friskt i minne hva som skjedde i Mjøndalshallen forrige sesong da Fredrikstad var på besøk. Da ledet vi nemlig med 7-4 foran de siste tjue minuttene og klarte i løpet av den perioden og rote bort alt. Det endte 7-7 og vi tapte på straffer! Dette hadde tydligvis gutta ingen ambisjoner om å gjenoppleve for vi fikk se et friskere NOR-lag som tok tak i kampen igjen fra start i siste periode. Vi skulle være tolmodige og jakte en 5-2 ledelse, men starten ble ikke som ønsket da det var Fredrikstad som fikk reduseringen sin til 4-3 allerede etter 3.52 av perioden. Men gutta viste moral og lot seg ikke stresse av dette og holdt intensiteten oppe og spilte fornuftig. Så etter 7.01 av perioden fikk vi endelig uttelling og ekstra moro var det at det var junioren (født 2002) Kristoffer Henriksen (Philip Kämpe) som satte sin første nettkjenning for A-laget og dermed 5-3 til oss! Kampen bølget etter dette frem og tilbake med høy temperatur og publikum fikk seg to lag som virkelig ville vinne denne kampen. Så etter 13.55 av perioden er vi igjen frempå, Kristian Becher (Jørgen Ripel) kriger inn 6-3 og vi har kampen og 3 poeng i vår hule hånd. Litt spenning blir det mot slutten da vi etter 14.43 pådrar oss en 2 min. utvisning, men når vi holder unna her ser det hele riktig så lyst ut. Fredrikstad tar time-out etter 16.44 og etter hvert tar de ut målvakten for å spille 6 mot 5, og NOR 92 har her flere store sjanser til å øke ledelsen, men det varte helt til 19.34 før Philip Kämpe kunne sette ballen i det åpne målet og dermed ble det seier 7-3 og 3 usedvanlig viktige poeng til oss!

Tabellen Eliteserien

2+2. Philip Kämpe noterte seg for 2 nettkjenninger og 2 assist i matchen mot Fredrikstad.

Poengligaen Eliteserien

NOR 92 trener Jørgen Becher var stort sett fornøyd med poengene og resultatet i gårsdagens kamp: - Først og fremst vil jeg takke alle som tar turen til Mjøndalshallen på denne onsdagskvelden! Gutta leverer en god kamp ser man over 60 minuttene under ett. Er en periode midt i kampen vi spiller rufsete, men må man nesten regne litt med slike perioder. Alle leverer en godkjent kamp pluss. De unge gutta som får sjansen og gjør det veldig bra, i tillegg til at de etablert leverer på det nivået vi forventer. Nå venter en viktig bortekamp mot Sveiva i Rommenhallen på lørdag. Vi i trenerteamet håper så mange som mulig tar turen innover for å heie på oss!

Skapte problemer! Jørgen Ripel gjorde en manns jobb og skapte problemer for Fredrikstad forsvaret.

Målvaktsstatistikk Eliteserien

Unggutta leverte!
Mot Fredrikstad spilte vi i løpet av kampen med tre spillere født 2002 og en spiller født 2001. Alle leverer en kjempeinnsats og tilsammen lagde disse gutta 5 mål og 3 assist! Det må sies å være mer enn godkjent og lover godt for tiden som kommer! Nå gjelder det å ikke sove på laubærene, men å holde nivået på hver eneste trening fremover. Det å putte inn litt ekstra treninger på egenhånd gir resultater, det ser vi helt klart her! Neste oppgave for hele gjengen blir et tøft og viktig borteoppgjør mot Sveiva i Rommenhallen på lørdag. Skal vi få heng på 4. plassen er det viktig å ta poeng i denne kampen, noe vi faktisk har trua på!

Jubel for 3 nye poeng! NOR-gutta kunne juble for 3 nye poeng etter kampen mot Fredrikstad i går kveld.