27282930

Viktig hjemmeseier!

13.10.2019

NOR 92 har hatt et knalltøft kampprogram så langt, men mot Sandnes hjemme var det kun 3 poeng som telte!

4 nettkjenninger! Linus Söderblom var het mot Sandnes og noterte seg for halvpartene av scoringene for hjemmelaget.

Nøkkelkamp!
Etter tøff matching mot flere av de antatte topplagene denne sesongen ventet i går kveld et lag som er forventet sammen med blant annet oss å kjempe om en av sluttspillsplassene i Eliteserien. Sandnes kom til matchen med fullt mannskap og sikkert ambisjoner om å få med seg poeng fra Mjøndalshallen. Som for oss, var denne kampen også for dem en skikkelig nøkkelkamp, et 6 poengsoppgjør. NOR-trener Jørgen Becher fortalte til nor92.com før kampen at de regnet med å møte et Sandneslag som ville ligge lavt i banen og gjøre det vanskelig for oss. Derfor hadde dette også vært fokus på treningene gjennom uka. Dette skulle vise seg å stemme, NOR 92 var det førende laget med ballen i den første perioden, mens gjestene satset på giftige overganger og håpet at Jesper Engström skulle forvalte dette i mål. Etter at hjemmelaget hadde hatt ballen mest i starten uten å skape noen skarpe sjanser, var det en spiller med fartstid i Tigers, Andreas Mikalsen som etter 4.45 sendte bortelaget i føringen. På tross av et stort ballinnehav hadde ikke hjemmelaget avslutninger mot Sandnes målvakten før halve perioden var passert! Så etter 10.40 fikk hjemmelaget også tellende resultat da Linus Söderblom (Jørgen Ripel) satte sin første scoring for kvelden i overtallsspill til stor jubel fra et hjemmepublikum på 129 tilskuere en sen lørdag kveld med EM kvalifisering på TV. Deretter gikk det ganske nøyaktig 3,5 minutt før junioren Jakob Grøstad (Eirik Oseth) med en kanon i krysset sendte hjemmelaget i føringen med 2-1 med sin første scoring i Eliteserien. Men Sandnes hadde ikke tenkt å selge seg billig i denne kampen og etter 16.26 var det nettopp tidligere nevnte Engström som utlignet til 2-2, et resultat som sto seg ut perioden. En periode hvor NOR 92 hadde ballen mest, men hvor Sandnes var skumle på sine overganger.

Kampfakta NOR 92 - Sandnes

God midtperiode
Publikum hadde knapt rukket å finne sine plasser før Sandnes var tilbake i ledelsen. 3-2 kom etter kun 30 sekunder av peioden og det betydde at hjemmelaget måtte ut å jage fra starten av. NOR 92 pepret på med skudd mot Sandnes sin solide siste skanse Ole Laland Egeland og etter 3.54 av perioden var det nok en gang junioren Jakob Grøstad (Didrik Grøstad) som via en motspiller finner nettmaskene på et nytt skudd fra distanse og dermed 3-3! Men den moroa varte dessverre ikke lenge for kun 46 sekunder seinere så er Sandnes frempå igjen og dermed 4-3 til bortelaget. NOR 92 gutta lot seg ikke stresse av dette og brukte kun ytterligere 14 sekunder på å utligne til 4-4 da Linus Söderblom (Didrik Grøstad) på vakkert vis setter sin andre for kvelden og skaper balanse i regnskapet! Etter dette fortsetter NOR 92 med initiativet i kampen og får lønn for jobben etter 11.36 av perioden da duoen Linus Söderblom (Didrik Grøstad) nok en gang er frempå og sender hjemmelaget i føringen med 5-4! Etter 13.56 pådrar Sandnes seg en litt unødvendig utvisning for feil bytte og med kun 8 sekunder igjen av overtallsspillet setter Jørgen Ripel (Philip Kämpe) sin første for kvelden og dermed 6-4 til NOR 92 som også blir periodens siste scoring. NOR 92 vinner skuddstatistikken så klart som 13-4 i midtperioden.

Tabellen Eliteserien

2 målscorer.
Junioren Jakob Grøstad fikk tillit fra start og tok godt vare på mulighet med sine to nettkjenninger.

Poengligaen Eliteserien

Spennende avslutning
Sandnes hadde nå selvfølgelig ingen annen muligheter enn å angripe hjemmelaget i den siste perioden. Dermed fikk vi se et Sandneslag som tok større risiko og løftet laget høyere på banen, noe som også ville gi hjemmelagets raske spillere gode overgangsmuligheter. Men NOR 92 viste som mot topplagene at de i etablert forsvarsspill er vanskelige å spille mot. I sluttperiodens første ti minutter klarte Sandnes kun å få frem ett skudd mot NOR-målvakt Robin Kulpakko og det på tross av at Sandnes i denne perioden hadde ett overtallsspill 5 mot 4. På tross av at Sandnes befant seg mer i NOR 92 sin sone i denne perioden var det hjemmelaget som fikk de fleste avslutningene mot mål på sine overganger. På en av disse øker også Jørgen Ripel (Andre Lundgren) vår ledelse til 7-4 med sin andre nettkjenning for kvelden, dette med 5.59 igjen av kampen. Sandnes tok dermed time out og gjorde deretter et siste forsøk på å innhente vår ledelse. Det nærmeste de kom var en redusering til 7-5 ved Engström på et frislag hvor hjemmelaget i ettertid må se litt på sin oppstilling ved den anledningen. Men på tross av dette ble det ikke for spennende på slutten og med 46 sekunder igjen av kampen satte Linus Söderblom (Andre Lundgren) spikeren i Sandnes kista med sin 8-5 scoring. NOR 92 vinner fortjent, noe skuddstatistikken på 26-14 også vitnet om. Best for hjemmelaget var Linus Söderblom, mens det hos bortelaget var Jesper Engström som ble kåret som beste spiller.

NOR-trener Jørgen Becher sier følgende til klubbens webjournalist etter kampen: -Vi gjør ikke kjempe kamp eller noen dårlig kamp, jeg syns ordet vi ser etter er riktig kamp! Det trengs tre poeng og det får vi. Alle  gjennomfører en god kamp på sin måte da vi gjør ofte det vi har blitt enig om og styrer ballen gjennom hele kampen. Kan selvsagt dra frem en ung gutt som får sjanse fra start og leverer det vi forventer. Veldig fornøyd med måten kampen blir gjennomført med noen få unntak som alltid. Dette skal vi selvsagt jobbe med i tiden fremover.