20212223242526
27282930

Rystet Greåker!

22.09.2019

At Greåker kunne reise hjem fra Mjøndalshallen med full pott skal de være fornøyde med, for NOR 92 rystet Greåker i denne kampen.

Banens beste! Robin Kulpakko sto som vanlig bunnsolid bak hos NOR 92 og skapte trygghet for utespillerne som også gjorde en knallmatch mot Greåker!

Rystet Norges beste lag
Greåker vant suverent seriemesterskapet forrige sesong uten et eneste tap. I NM-sluttspillet så det ut til å gå sammen vei, men noen dramatiske sluttminutter i NM finalen ødela drømmen om "the double". Foran denne sesongen har Greåker forsterket laget kraftig for å ta tilbake NM tittelen og laget kom til Mjøndalshallen som storfavoritter på lørdag. Når kampen var slutt i går tror vi Greåker kunne pustet lettet ut for at de fikk med seg poengene når de satte seg i bussen for retur til Østfold! Hjemmelaget spilte en meget bra match, tidvis med bra tempo og med taktisk klokskap rystet de Bulldoggene fra Moa. Det hele startet kanskje oppskriftsmessig da Greåker etter kun 5.07 av matchen tok ledelsen, dette på tross av en frisk åpning fra hjemmelaget. Ledelsen kom etter at de fikk sjansen i overtall da Erik Thingnes ble utvist etter 3.19 av 1. periode. Men hjemmelaget lot seg ikke ryste av dette og slo tilbake allerede etter spilte 6.51 da Andre Lundgren (Philip Kämpe) åpnet scoringskontoen hos NOR 92 med sin utligning til 1-1. Etter dette bølget spillet frem og tilbake med sjanser til begge lag og selv om Greåker hadde flest skudd på mål, var NOR 92 farlig frempå med gode muligheter for nettkjenninger hele perioden. Etter spilte 15.01 fikk også hjemmelaget uttelling da Linus Söderblom (Sindre Gulbrandsen) sendte hjemmelaget i ledelsen med 2-1, et resultat som sto seg til første pause. Et entusiastisk publikum på 190 tilskuere gå hjemmelaget fortjent applaus på vei inn i garderoben.

- Høy temperatur da NOR 92 presset seriemesteren (Drammens Tidende)

- Greåker snudde og vant (Sarpsborg Arbeiderblad)

Jevnt, tett og grinete midtperiode
Andre perioden ble en jevn, tett og delvis grinete seanse med fem utvisninger og mye krangling. Begge lag VILLE ha med seg poengene og ga ikke noe ved dørene. NOR 92 pådro seg hele 8 utvisningsminutter i midtperioden, mens Greåker kun måtte sone en utvisning i "fryseboksen". Fakta er at Greåker i denne kampen scoret 3 av sine 4 mål i overtallsspill. I spill 5 mot 5 slapp hjemmelaget Greåker til ved kun en anledning. NOR 92 fikk en drømmestart på midtperioden da de økte sin ledelse til 3-1 etter kun 3.26. Da var det Erik Thingnes (Linus Söderblom) sin tur til åpne scoringskontoen i Tigers. Etter 13.05 av perioden fikk Tigers en ny utvisning da Jonas Strand måtte sone for spill uten kølle og da Kristian Becher og William Larsson begge to måtte ta samme veien ut i "fryseboksen" kun 49 sekunder senere, var det klart for spill 4 mot 3 i favør Greåker. NOR 92 klarte nesten å ri av dette undertallsspillet, men kun fattige 4 sekunder før det hadde vært klart for spill 4 mot 4 så reduserte Greåker til 3-2, et resultat som sto seg ut perioden. Uheldigvis pådro hjemmelaget seg nok en utvisning med kun 7 sekunder av midtperioden og dermed fikk Greåker på nytt sjansen i overtall de første 1.53 av siste perioden.

Rystet seriefavorittene. Kristian Becher og NOR-gutta viste med spillet mot Greåker på lørdag at de blir å regne med i Eliteserien denne sesongen.

Tabellen Eliteserien

Nervepirrende avslutning
NOR-gutta sto godt i undertallet i starten på siste periode, men dessverre så fant Lars Erik Thorp nettmaskene bak Robin Kulpakko med kun 12 sekunder igjen av overtallsspillet og dermed 3-3. Da Greåker tok ledelsen med 4-3 kun 48 sekunder senere var det kanskje mange som tenkte at nå løsner det for seriemesterne. Men det som skjedde var at NOR 92 bestemte seg for å ta opp kampen. Gutta spilte klokt og tok sjansene da de fikk dem og sto opp i banen når det var riktig. Det ble en nervepirrende avslutning på oppgjøret og spillet bølget frem og tilbake med sjanser for begge lag, og helt på slutten av kampen var det bare en feberredning fra landslagsmålvakt Markus Jelsnes som forhindret det som hadde vært en fortjent utligning for NOR 92! Det hele ebbet dermed ut med at Greåker kunne juble for 3 viktige poeng og at NOR-gutta på tross av en heroisk innsats måtte innse at det ikke ble noen tellende poeng tilbake i Mjøndalshallen denne lørdag ettermiddagen. Når gutta får dette litt på avstand kan de være stolte over innsatsen og ta med seg erfaringene og innsatsen her videre til de neste kampene. NOR 92 turde og utfordre Greåker og ikke bare legge seg tilbake i banen og forsvare eget mål. Klarer vi å gjenskape dette i kampene som kommer så tror vi de 190 tilskuerne som tok en pause fra et strålende sommervær lørdag ettermiddag og mange flere vil returnere for å se hva gutta kan utrette denne sesongen. Neste mulighet for å se gutta i Mjøndalshallen blir mot Tunet onsdag 2. oktober kl. 19.00! Merk av den i kalenderen!

- I dag er vi veldig gode. Alle mann gjør en kjempe kamp og det er kjipt, synd og litt uheldig at vi ikke får med oss noen poeng fra denne kampen. Vi er veldig stolt over det gutta leverer i dag! Det at vi kun slipper inn 4 mål mot et av landets beste lag er en god prestasjon, sier NOR-trener Jørgen Becher til nor92.com etter kampen.