27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April

Ingen bursdagsgave i Harstad

21.02.2022

Foran kampen mot Harstad håpet vi å kunne gi oss selv en bursdagsgave på 30 årsdagen, det skjedde dessverre ikke.

En på trynet! NOR 92 håpet på oppreising etter Sarpsborg kampen dagen før, men fikk et nytt tap midt i trynet fra Harstad. (Foto: Innebandyavisen.no)

Elendig start på kampen, igjen
Nok en gang får vi en elendig start på en kamp. 1-0 til Harstad kommer allerede etter drøye 5 minutter og kun snaue to minutter senere står det 2-0 på lystavla i Harstadhallen. Vel skal det sies at vi har en oppladning til kampen som ikke er godt nok, med tidlig avreise fra Mjøndalen, fly til Harstad og full fart inn i Harstadhallen for å skifte. Vi skal ikke bruke det som en unskyldning, men en medvirkende faktor kan vi vel trygt si det var. Vi får sjansen i overtall halveis ut i perioden, men lykkes ikke med å redusere, noe vi derimot gjør minuttet etter at Harstad blir fulltallige ved Axel Wallin (Jørgen Becher). I stedet for at vi får ny energi av reduseringen er det Harstad som fortsetter entusiastisk og scorer ytterligere to ganger før pause og har allerede lagt et godt utgangspunkt for en hjemmeseier. Skuddene viste 12-3 etter de første tjue minuttene, sier det meste om den perioden.

Scoret i 1. perioden. Axel Wallin scoret igjen mot Harstad, men det hjalp oss denne gangen ikke til noen poeng.

Kampfakta Harstad - NOR 92

Elendigheten fortsatte i starten på midtperioden
I stedet for at vi får en god start på midtperioden og fornyet håp, tar det bare 52 sekunder før ballen ligger bak Alexander Selbo som kom inn i NOR-målet etter pausen. Vi får etter hvert summet oss og Aleksi Järvenpää (Sebastian Kämpe) gir oss et lite håp med sin 5-2 redusering etter 5.46 av perioden. Men håpet ble raskt slukket på nytt da Harstad på nytt øker ledelsen til 6-2 kun to minutter senere. Når de også øker til 7-2 etter snaut halvspilt kamp er det ikke mye bursdagsjubel blant de helhvite NOR-spillerne. Vi får summet oss litt mot slutten av perioden og får med oss en lite håp inn i garderoben i form av to reduseringer, først 7-3 ved Philip Kämpe (Jørgen Ripel) etter 16.44 og deretter 7-4 etter 18.43 ved Jørgen Becher (Philip Kämpe). Med tre mål bak er det håp om poeng når vi går i garderoben til pause foran den siste perioden.

1+2. Philip Kämpe noterte seg for en nettkjenning og to assister mot Harstad, men måtte sammen med sine lagkamerater reise hjem uten poeng.

Nytt tungt tap
Igjen er ambisjonen og håpet at vi kan skape spenning med en ny redusering i starten på siste periode, men i en usedvanlig sjansefattig første halvdel av perioden hvor lagene kun har en avslutning hver på mål, er det i steden Harstad som øker ledelsen til 8-4 etter 9.53 av perioden. Da det går for lang tid før vi igjen reduserer til 8-5 etter 15.54 ved Jørgen Ripel (Philip Kämpe) er håpet om poeng i denne kampen ikke kjempestort. Dette blir definitivt slukket da Harstad øker til 9-5 etter 17.05 og minuttet før slutt sitter også 10-5 som en naturlig konsekvens av vårt desperat forsøk på å score.

Sikret historisk sluttspillplass etter seier mot bursdagsbarnet​ (Innebandyavisen.no)

Vi må snu trenden! Etter et par skikkelig tunge kamper for Didrik Grøstad og NOR 92 må vi sammen snu skuta og avslutte serien med stil!

Tabellen Eliteserien

Håpet om sluttspill lever godt!
På tross av dette tapet og at Harstad passerer oss på tabellen, lever håpet om NM sluttspillet i beste velgående da mye skal til om Akerselva passerer oss på tabellen selv om det i teorien er mulig. Men det som er litt bekymringsfult er at vi plutslig fremstår som tannløse og litt slitne foran sesongavslutningen og det kommende NM sluttspillet. Her er det en plan som må legges for at vi skal komme tilbake på vinnersporet. Først skal vi til Oslo og møte seriemesterne Tunet, før vi avslutter mot Sandnes og Slevik hjemme, før Sveiva venter i siste serierunde. Opp i ringa passer vel i denne sammenhengen om vi skal få en god opplevelse i kampene som kommer!