20212223242526
27282930

Vålerenga i siste test før EXEL TIGER CUP

24.08.2008

Torsdag kveld spilte NOR 92 den siste treningskampen før neste helgs EXEL TIGER CUP. Motstander på det nye underlaget i Solberghallen var divisjonskollega Vålerenga. Vi har bedt Mikael Sjøqvist om hans synspunkter på kampen.

I säsongens andra treningskamp blev det seier för NOR 92. Detta hemma mot seriekollegan Vålerenga med 7-4 (2-0, 4-3, 1-1).

Detta var helt klart ett steg i rätt riktning för oss, målet är ju att vi ska utveckla oss för hver uke och sammenligner vi detta med kampen mot Horten er forskjellen stor. Framför allt den förste perioden var mycket bra fra vår side. Vi låg helt rätt i vårt försvarsspill där våra forwards startade sin press akkurat som vi ska. Detta gjorde att vi hade ganska mye boll og skapade også en del chanser. Att vi ledde med 2-0 var helt välförtjänt.

Vi släppte visserligen in ett tidigt mål i andra perioden, men ellers syns jeg at vi fortsatt spillte bra. Försvarsspillet var bra och vi bjöd inte på särskilt mycket chanser. Mot slutet av perioden började vi dock slarva lite, både i vår press och i vårt passningsspel. Detta fortsatte i den tredje perioden, vi blev lite för heta i vår press og kom alltfor höyt opp i banan.

Försvarsspillet i egen zon var dock helt ok og Vålerenga förmådde ikke skapa veldig mye mot oss. På det hela syns jeg vi vann fortjent og spelmässigt var det som sagt ett stort skritt mot rett vei. Vi spillte ju utan U19-spillerne Magnus Hammarström, Mattias Knudsen o Simen Bendiksen, men gikk like vel på tre rekkor hele kampen. Det visar att vi har en stor bredd i stallet og det kommer bli viktigt. Nå ser jeg verkligen fram emot EXEL TIGER CUP!

Våra mål gjordes så här: 14.12 1-0 Julian Agyemang (Kristian Becher), 15.19 2-0 Thomas Lindgren (Alexander Jaksland), 25.19 3-1 Simen Fjerdingstad (Tobias Nilsson), 35.47 4-2 Thomas Lindgren (Alexander Jaksland), 39.29 5-3 Thomas Lindgren (Alexander Jaksland), 39.59 6-3 Simen Fjerdingstad (Sondre Röstgård), 42.45 7-3 Julian Agyemang (Björn-Erik Torgersen).