27282930

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Fredag den trettende oppgjøret

13.02.2009

Et lokalderby betyr at tabellposisjoner og tidligere prestasjoner blir satt på vent i 60 nervepinnende minutter med effektiv spilletid. Et lokalderby lever alltid sitt eget liv. Drammen hadde satt seg som mål og gjøre fredag den trettende til en helsvart dag for serielederne og naboen NOR 92.

Jubel! Den tidligere Drammen spilleren Tom Erik Kolek (arkivbilde) hadde mest å juble for etter lokalderbyet i St. Hallvardhallen mot gamle lagkamerater.

- Knuste rivalen (dt.no)

NOR 92 fikk oppgjøret i det sporte de ønsket i de første 20 minuttene av kampen. En 3-0 ledelse etter 1. periode gjorde at nervene ikke spilte Tigers gutta en puss og at de kunne konsentrere seg om sitt eget spill fortsettelsen. Målscorere for Tigers i 1. periode var Thomas Lindgren, Mathias Knutsen og Henning Larsson.

Drammen hadde skumle hensikter før kampen og Drammen trener Hans Sandberg hadde satt seg som mål og ødelegge for naboen og rivalen ved å ta nye poeng fra et topplag. Slik gikk det ikke. Selv om Drammen holdt følge med NOR 92 i målprotokollen i 2. periode som endte med 3-3, klarte Drammen aldri å skape spenning og nerve i lokalderbyet. 6-3 til borte laget etter de to første periodene etter at Bjørn Pålsson (2) og Alexander Jaksland scoret mål for NOR 92.

NOR 92 reiste fra i siste perioden med 7-3 (Bjørn Pålsson) og satte spikeren i Drammens kista med 8-3 (Steffen Løvlund) før dommerene blåste av nok et lokalderby mellom Drammen og NOR 92.

Dermed holder Tigers koken som serieledere og satte ekstra press på Målløs som i morgen møter Bækkelaget i en vrien bortekamp. Bækkelaget har vunnet sine fire siste kamper og er en av formlagene i 1. divisjon.

Med en kamp mer spilt enn Målløs leder nå NOR 92 1. divisjon med tre poengs forsprang med fire kamper igjen å spille.

Kampfakta Drammen - NOR 92 fra St. Hallvardhallen finner du her.