20212223242526
27282930

Seriemestere foran nesten 400 tilskuere!

08.03.2009

Det var en magisk stemning i Solberghallen denne søndag ettermiddag. Nesten 400 tilskuere hadde trykket seg sammen på tribunen for se oppgjøret mellom de to topplagene i 1. divisjon skulle gjøre opp om seriemesterkapet. Kun ett poeng skilte lagene foran de to siste serierundene og med seier ville NOR 92 være seriemestere 2008/2009!

NOR 92 ble seriemestere etter å ha utspilt Målløs i de to siste periodene.

Gulljubel for NOR 92 (dt.TV)

NOR 92 sikter mot opprykk (dt.no)

Det første målet kom ikke før etter 8.04 av kampen og for hjemmelaget var det en strek i regninga at det var bortelaget som åpnet målkontoen. Åpning av kampen bar preg av to lag som godt visste hva som gjaldt. Sjokket ble ikke mindre for Geriljan (NOR-fansen) når Målløs økte ledelsen til 2-0 kun 25 sekunder senere. Skulle dette bli en helsvart aften for Tigers?
Heldigvis viste Thomas Lindgren at han og lagkameratene hadde andre planer kun 28 sekunder etter Målløs andre mål. Pang i nettet og dermed sto det 1-2 på tavla. Og når hjemmelaget under to minutter senere utlignet til 2-2 ved Henning Larsson var det nok mange på tribunen som pustet litt lettere. Helt i slutten av perioden kokte det over for begge lags spillere og det var tendenser til håndgemeng etter en episode ute ved vantet. Det førte til en dobbelutvisning hvor Thomas Lindgren hos Tigers og Johan Nordal hos gjestene måtte kjøle seg ned i fryseboksen. Perioden ebbet ut med 2-2 og nervene var nok fortsatt i helspenn, i hvert fall for de nesten 400 på tribuen.

NOR 92 seriemestere (dt.no)

Den andre perioden åpnet med spill 4 mot 4 uten at noen av lagene tilrev seg noe initiativ. Så i det 25 minutt skjedde alt på en gang. Den berømte ketchup-effekten gjorde seg gjeldene. Hør bare her; 3-2 til Tigers etter 25.12 signert Bjørn Pålsson, 4-2 til Tigers etter 25.34 etter scoring av Steffen Løvlund og 5-2 til Tigers etter  25.57 etter scoring av Mathias Knutsen. NOR 92 hadde virkelig fått opp intensiteten i spillet og trykket Målløs kraftig tilbake på banen. Så etter 29.01 var Steffen Løvlund igjen frempå for andre gang og økte NOR-ledelsen til 6-2. Publikum i Solberghallen hadde virkelig grunn til å være fornøyd med hva de fikk se i denne perioden. Etter halvspilt periode fikk Målløs sitt første mål i perioden og reduserte til 6-3 uten at det så ut til å få NOR 92 ut av rytmen. NOR maskineriet malte videre og etter 37.36 fikk man igjen uttelling når Bjørn Pålsson økte til 7-3 som også ble pauseresultatet.

Duo med storspill (dt.no)

Hva som ble sagt i periode pausen vites ikke, men det som er sikkert er at det ikke hadde noe med å sette ned tempo eller være forsiktige. NOR 92 kjørte på videre og det tok ikke mer enn 5.56 av siste perioden før kampen i realiteten ble avgjort da måltjuven Bjørn Pålsson igjen var frempå med en ny scoring og dermed 8-3. Ved alle Pålssons tre mål var det unggutten Mathias Knutsen som var nest sist på ballen. Samme Knutsen måtte sette seg i fryseboksen etter 46.14 og dermed fikk Målløs en mulighet til å spille 5 mot 4. Denne muligheten benyttet Oslo-laget godt og kunne utligne til 8-4 etter 47.14. Etter dette så ikke NOR 92 seg tilbake! 9-4 etter 47.56, nok en gang kombinasjonen Pålsson/Knutsen, så 10-4 etter 50.24 signert en knallhard backhand fra Henning Larsson, 11-4 etter en fantastisk scoring av Alexander Jaksland etter 51.08, før Steffen Løvlund igjen var frempå og ga NOR 92 12-4 etter vakkert samarbeide med kaptein Tobias Nilsson. Da hadde vi spilt i drøye 52 minutter! En maktdemostrasjon av dimensjoner fra hjemmelaget og det var utover i kampen ikke den minste tvil om at seieren og seriemesterskapet var meget fortjent. Etter 52.31 fikk Målløs et trøstemål med sitt 12-5 mål etter et langt keeperutkast som direkte ble ekspedert i mål, før NOR 92 satte punktum for kampen og startet festen! 13-5 etter 56.50 signert Løvlund, assistert av Jaksland, før Løvlund satte punktum med 14-5 etter 58.38, nok en gang vakkert assistert av Tobias Nilsson. De siste to minuttene ga (nesten) samtlige av de neste 400 tilskuerne stående applaus til hjemmelaget, som avsluttet kampen med stallens yngste spillere på banen samtidig uten at det gjorde noen forskjell. De gjorde akkurat som sine litt eldre lagkamerater, holdt trykket oppe og skapte målsjanser, samtidig som de kunne nyte taktfast trampklapp fra tribunen. Juryen kåret spiller nr. 10 Mathias Knutsen (17) som NOR 92's beste spiller. Unggutten jobbet knallhardt gjennom hele kampen og foret lagkamerat Bjørn Pålsson med nydelige pasninger gang etter gang.