20212223242526
27282930

Nesten var ikke nok mot Sveiva

20.10.2009

I en kamp hvor NOR 92 startet svakt og avsluttet sterkere, holdt det bare nesten til et nytt poeng. Det ble til slutt et surt 1-målstap med 3-4 og dermed måtte NOR 92 notere seg for sesongens første tap.

Jesper Gøransson(bildet) ble kåret som NOR 92's bestemann mot Sveiva.

Sveiva kom til Solberghallen med selvtillit etter å ha slått Slevik med solide 13-8 i helgen. NOR 92 på sin side sto ubeseiret foran oppgjøret Sveiva.

NOR 92 gikk på en smell (dt.tv)

Skrekkstart
NOR 92 fikk en dårlig start på kampen. Allerede etter 1.12 kom Tigers bakpå med 0-1. Bedre ble det ikke da Sveiva fortjent kunne øke til 17.26 av perioden og så ut til å gå til første pause med en 2-0 ledelse. Heldigvis for hjemmelaget klarte til slutt og redusere ved Jesper Gøransson kun 50 sekunder før periodepausen. I en periode der Sveiva var klart best og NOR 92 så mentalt slitne ut var det hjemmelaget som kunne være mest fornøyd med at det kun sto 1-2 på lystavla.

I 2. periode var det NOR 92 som fikk en drømmestart. Allerede etter 1.37 av perioden kom den etterlengtede utligningen til 2-2. Målscorer var Mathias Knutsen som pent rundet Sveiva keeperen etter at han ble fremspilt av Jesper Gøransson.  Etter dette håpet de over 230 tilskuerne i Solberghallen at hjemmelaget skulle ta over. Så skjedde ikke. Det var Sveiva som førte kampen, men NOR 92 hadde sine sjanser på kontringer. Allikevel virket det som NOR 92 manglet den lille gnisten vi er vant til å se fra dette laget. Etter 32.51 var det Sveiva som fortjent nok kunne ta tilbake ledelsen. Når NOR-kaptein Tobias Nilsson fikk 2 min. utvisning for protest etter 36.34 tok Sveiva sjansen i powerplay og økte ledelsen til 4-2 etter 38.01 av kampen. Dette resultat sto seg helt til pausen.

I tredje perioden så det ut som NOR 92 trener Mikael Sjøqvist hadde fått litt mer fart på sine gutter. NOR 92 gikk offensivt til verks fra første minutt og presset Sveiva tilbake til egen halvdel. NOR 92 styrte det meste av hva som skjedde de siste 20 minuttene, men Sveiva skal ha honnør for at de spilte med hjertet utenpå drakta og forsvarte seg meget godt. Selvfølgelig hadde Sveiva også sine muligheter på kontringer i siste perioden, men NOR 92 keeper Christian Kolderup holdt målet rent. Etter 58.26 fikk endelig Tigers uttelling. Og hvilket mål det var! Niklas Karlsson kjemper seg inn i banen og setter ballen utagbart for keeper helt opp i vinkelen. 3-4 og 1.34 igjen av kampen! På slutten tok NOR 92 ut keeper Kolderup i et siste desperat forsøk på å utligne, men tross et par riktig fete sjanser klarte Sveiva og holde unna og kunne fortjent nok basert på kampens første 40 minutter ta med seg begge poengene hjem til Grouddalen, samtidig som de påførte NOR 92 sesongens første tap.

Kampfakta og Sjøkans kommentarer finner du her!