Sirkus i Solberghallen da NOR 92 rotet bort seieren

29.10.2009

At et lokalderby skal innehold nerve er noe vi alle setter pris på! Men det som skjedde i Solberghallen i kveld tror vi at de færreste setter pris på. For maken til sirkus skal man lete lenge etter!

Niklas Karlsson(bildet) ble meid ned og skadet og mistet de dramatiske sluttminuttene i kveldens lokalderby mot Bærums Verk.

Kampen mellom NOR 92 og Bærums Verk fortonet seg som ikke alt for spennende de første tjue minuttene. Årsaken til det var at NOR 92 var bedre og mer effektive enn Bærums Verk. Etter å ha ledet med 2-0 etter 1. periode og 5-1 etter at to perioder var spilt så det ut til å "gå veien" for hjemmelaget.

NOR 92 kollapset (dt.no)

De fleste i hallen regnet med at NOR 92 skulle ro det hele i havn, men slik skulle det IKKE gå. Etter kun 1.19 av siste perioden så reduserte Verket til 5-2 og sikkert ble noen litt mer urolige. Så etter 3.41 av perioden, i undertall, så reduserer nok en gang verket, 5-3. Da er det noen flere som begynner å uroe seg over et overraskende passivt NOR 92 lag. Etter 4.58 utvises Thomas Lindgren for NOR 92 og Verket utnytter muligheten nok en gang til å redusere. Kampen som var fair spilt i de to første periodene utviklet seg til et fullstendig sirkus i tredje periode. I rollene NOR 92, Bærums Verk og dagens dommerpar.

Hjemmelaget som så ut som de hadde lagt igjen absolutt alt av det positive de viste i de to første periodene, spilte svært uklokt og pådro seg både unødvendige, så vel som merkelig utvisninger i tredje perioden. Bortelaget som også etterhvert pådro seg både mannge utvisninger etter noen til dels stygge taklinger, og enkelte uheldige situasjoner på benken som dommerne ikke fikk med seg, må også ta et lite oppgjør i egen leir. Den styggeste situasonen er når Niklas Karlsson ble kun belønnet med et frislag til NOR 92, mens Karlsson måtte støttes i garderroben. Denne var ikke pen! Ved denne situasjonen var Verket akkurat blitt fulltalllige etter en dobbeltutvisning.

Så tibake til kampen. Etter 11-35 av perioden får hjemmelaget nok en utvisning og dermed powerplay for jagende Verket. Her holdt NOR 92 unna og rett før Tigers blir fulltallige så får Verket en ny utvinsing, påfulgt av ytterligere en utvisning til en for dagen meget sur Tommi Ahola for protest. NOR 92 ble også tildelt straffe ved denne situasjonen og hadde sin store sjanse til å ta et langt steg mot 2 nye poeng. Dessverre brenner Alexander Jaksland straffen, og Verket holder først unna i spill 5 mot 4, og spill 5 mot 3. For de som trodde kampen var over så var den absolutt ikke det. Med 3.19 igjen så får NOR 92's Jesper Gøransson 2. min. utvisning for en skulder mot skulder duell i kamp om ballen. Taket løfter omtrent i Solberghallen ved denne situasjonen! Så med 2.48 igjen av kampen så får Verket en 5.min. utvsisning for hardt spill og lagene skal spille 4 mot 4. Så forlater Verket keeper Wallenius sitt mål i et siste forsøk på å utligne. Men NOR 92 bryter midt på egen halvdel og fyrer av et langskudd. Wallenius rekker å snu helt ute ved benken, kaster seg mot målet og avverger NOR 92 scoring. Fantastisk prestasjon av Wallenius! Så kaster samme Wallenius ballen igjennom til Patrik Strømsted som scorer på kontringen og utligner til 5-5 med 2,06 igjen av kampen.

Med 1.20 igjen av kampen spiller NOR 92 i overtall 5 mot 4, men roter bort ballen til Verket som kontrer. I følge dommerne blir Tommi Ahola hindret i scoringsposisjon og dermed ny 2. min. utvisning til hjemmelaget og straffe til Verket med 31 sekunder igjen av kampen. Denne setter Per Wångersjø i mål og dermed blir han dagens helg i Bærum, samtidig som han påfører NOR 92 sitt 2. strake hjemmetap. Hva skjedde???

Mye å ta tak i for mange etter denne kampen... Spørsmålet er om NOR 92 nå klarer og nullstille og vinne den utrolige viktige hjemmekampen mot Nidaros hjemme i Mjøndalshallen på søndag. Her bør det være mange som er revansjesugne! Men skal det skje må mye forbedres!

Kampfakta og kommentarer fra Sjøkan finner du her!