Hopp over kalender - Til hovedinnhold - Topp

Aktivitetskalender

«« Jun - 2022 »»
M T O T F L S
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018 | 2019 | 2020 | 2021 | 2022 | Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Exit i kvart'n for herrene - G17 smell i semi'n

28.08.2010

Etter at lørdagens kamper i EXEL TIGER CUP er ferdigspilt er det klart at klubbens G17 lag og herrelag er videre til sluttspillet. Damelaget fikk det for tøft med kun motstandere fra Eliteserien, men gjorde tross en uavgjort og tre tap, en respektabel innsats. For herrelaget ble det exit i kvart'n mot Holmlia i sluttsekundene, mens G17 fikk det tøft mot GIF i semi'n.


Christian Kolderup (bildet) voktet kassa for Tigers da det ble 3-3 mot Fjerdingby i dagens første kamp. 

I herrelagets andre kamp i gruppespillet sto man ovenfor en av favorittene i turneringen, Fjerdingby. Etter en innledning på kampen hvor Fjerdingby var det førende laget, var det faktisk Tigers som tok ledelsen med 1-0 etter scoring av Tobias Nilsson. Denne ledelsen sto seg helt til pause. I 2. perioden kom NOR 92 bedre i gang fra starten av, men typisk nok scorer da Fjerdingby etter drøye 4 minutter og dermed 1-1. NOR 92 fortsetter med sitt positive spill og tar også fortjent ledelsen med  Simen Bendiksen etter 6.07 av perioden og hvilket mål! Kanskje en av de vakreste målene i Solberghallen på lenge da Simen ute fra vantekanten klistrer ballen knallhardt opp i krysset bak en sjanseløs FIBK keeper. Tigers fortsatte trykket og når Tobias Nilsson med sitt andre mål for dagen sender Tigers i ledelsen med 3-1 etter 11.30 av peridoen så det riktig lyst ut. Dessverre ble Tigers etter dette litt for passive og lar FIBK komme inn i kampen igjen. Først 2-3 etter 15.06, så 3-3 etter 16.07 og dermed poengdeling.

I den siste gruppespillskamper mot Akerselva var det på forhånd klart at minst uavgjort ville holde til en garantert kvartfinale plass. Tigers tok også fortjent ledelsen i kampen, men Akerselva som vi tror vil bite meget godt fra seg i 1. divisjon, utlignet mot slutten av 1. per. I sluttperioden tok NOR 92 tilbake ledelsen, men nok en gang slo Akerselva tilbake etter halvspilt periode, men mot slutten kunne Mikael Sandin gi Tigers seieren i en vanskelig kamp.

Kampfakta herrer:
Bakklandet - NOR 92 1-7
NOR 92 - Fjerdingby 3-3
NOR 92 - Akerselva 3-2

Kvartfinale Mjøndalshallen søndag kl. 10.00; NOR 92 - Holmlia 4-5

NOR 92 trener Mikael Sjøqvist oppsummer turnering og tapet for Holmlia i kvartfinalen slik: "Årets Exel Tiger Cup er over og jeg kan bare konstatere enda en gang: Vi har ikke marginene på vår side i denne turneringen. I fjor slapp vi in et sent mål i kvartsfinalen mot Sveiva og i år var det dags på nytt. Etter at ha hentet in 2-4 til 4-4 scorte vi selvmål (!) med 50 sekunder igjen av kvartsfinalen mot Holmlia. Snakke om kjipt måte at gjøre sorti ur i turneringen. Samtidigt var vi ikke bedre en at vi fortjente at tape mot Holmlia. Vi startet kampen brukbart og gikk frem til 2-0. Men så plutselig detter vi ned både i innsats og i fokus og Holmlia kommer i kapp. Psykologist tungt scorer de 3-2 i absolut siste sekunden av første perioden. Etter at de gjort 4-2 tar vi over fullstendig og går alltså opp til 4-4, men lenger kom vi ikke. Holmlia vinner fortjent og det er bare at konstatere at vi fortsatt har en bit til toppform rent fysiskt. Vi er fortsatt inne i en ganske tung treningsperiode og det var flere av spillene som såg slitne ut i den her kampen.
 
Vi har også mye at lere i at ta riktige valg på banen. Vi klarer fortsatt ikke at alltid ta riktige vurderinger og i visse situasjoner lyser orutinen igjennom. Dette gjelder vel egentligen for hele cupen. På vårt beste har vi varit riktigt gode og in i mellom har vi spillt slik innebandy vi vil spille. Med høy innsats og kjappe spillevendninger. Aller mest fornøyd er jeg med Fjerdingby-kampen der vi visar at vi kan stå opp og spille en fysisk innebandy med bra nerkampsspill.
 
Nå fortsetter uppbyggnadstrening og til helgen venter tøfft motstand i svenska Skoghall (allsvenskan) KAIS Mora (Superligan) och GS86 (1 divisjon). Det gleder jeg meg veldig til."

Vårt damelag fikk også en bra start på dagen da jentene holdt Eliteserielaget Bygdø Monolitten til 1-1. Også i sin andre kamp for dagen mot Akerselva ledet jentene lenge med 1-0, men kreftene tok slutt og Akerselva kunne til slutt vinne med 4-1. I damenes kamp nummer tre for dagen åpnet også Tigers jentene friskt og ledet med 1-0 over Grei/Målløs, men også her holdt ikke jentene og tapte også denne kampen med 4-1. I kveld spiller NOR 92 sin fjerde og siste kamp i turneringen. Da står en av Norges desidert beste damelag, Holmlia, på motsatt banehalvdel og sjansene for seier her er mikroskopiske. Kampstart kl. 21.00.

Kampfakta damer:
NOR 92 - Bygdø Monolitten 1-1
Akerselva - NOR 92 4-1
NOR 92 - Grei/Målløs 1-4
Holmlia - NOR 92 10-0
 
NOR 92's dame trener Jimmy Geiryd oppsummerer EXEL TIGER CUP slik for damelaget: "Fyra tuffa kamper stod på schemat i cupen. Alla mot elitserielag. På förhand så ska vi inte vara med och slåss om en slutspelsplats, men vi hade chansen ända fram till 10 min in i sista kampen mot Holmlia. Då hade vi inte en kolhydrat kvar i kropparna och vi åkte hem med 1 poäng i bagaget.

För en del kanske det låter som ett dåligt resultat. Jaha, damerna gick inte vidare i år heller. Men i själva verket tycker jag det är ett otroligt framsteg. Om jag tänker tillbaka ett år, när jag kom hit då var det i princip tvåsiffriga resultat i varje kamp och vi hängde inte riktigt med. Nu ett år senare med två seriesegrar så spelade vi jämt med elitlagen och ledde över både Akerselva samt Grei i över en period. Jenterna är värda all uppmärksamhet de kan få, för de kommer bli ett lag att räkna med även denna säsong. Tillbaka till kamperna. Mot Bygdö gjorde vi nästan allt rätt, vi jobbade som ett lag och verkligen slet på var enda plats, men det vi saknade var målskyttet men det var ju trotsallt första kampen för säsongen. Mot Akerselva tog vi inte helt rättvist ledningen med 1-0 men vi lyckades hålla undan till c:a 5 min in i andra, då vi föll ihop som ett korthus, de fullkomligt pepprade Lise som gjorde  en fantastisk insats turnerningen igenom. Fyra mål blev det bara men men.

Mot Grei gjorde vi likandant som mot Akerselva vi höll undan men det blev fyra bakåtmål och de vann inte helt orättvist. Holmlia toppade upp mot oss som de alltid gör och där var vi ett nummer för små. De visade redan efter 17 sekunder att de skulle vinna och de gjorde de välförtjänt även om Lise bjöd på benparader fast det stod 0-7.

Hela laget gjorde allt de kunde och det räckte som sagt till att röra om lite i innebandy-Norge. Vi visar att vi inte är mätta med fjolårets segrar utan vi vill vidare!"

Slik oppsummerte G17 trener Ulf Ståle Evensen helgen: "Fredag hadde vi vår første kamp mot fjorårets NM vinner Sveiva. De stilte med fult lag, så vi forventet at dette skulle bli tøft. Men guttene viste en god lagånd. Første scoring til Sveiva kom ikke før det hadde gått 13.50 av første periode. Så defensivt gjorde vi våre saker bra, men ble litt for forsiktig inne i tårnet. Det var her de fikk sine 5 scoringer. Til tider kom vi til flere avslutninger når vi lot kula og beina gå.Litt stang ut var det også. Så resulatet viste ikke den fulle sannheten. Dagens Nor gutt var Martin Sand-Hanssen, strålende keeper spill.

Lørdag møtte vi GIF Fighters i vår første av tre kamper denne dagen. Her viste vi at vi møtte et skudd villig lag. Kort oppsummert så gjorde vi en bra kamp så lenge vi lot kula og beina gå. Men blir straffet fort når vi har for liten bevegelse uten ball. De kom også litt for lett til skudd og vi må gjøre det enklere for oss selv i egen sone.
Kampen endte 3-2 til oss, selv med et voldsomt press og muligheter fra GIF på slutten. Igjen så står Martin frem.

2 kamp mot Bækkelaget, disse hadde vi fått tatt en liten titt på i forkant. Så fokus før denne kampen var å få kula og beina til å gå. Vi styrte stort sett hele kampen, men falt dessverre ned på Bækkelagets tempo. Noe som førte til mange unødvendige muligheter for Bækkelaget. Kampen endte 3-0 til oss. Igjen gjør Martin en bra jobb og Eivind som kom inn på de siste 10 min for Martin.

3 kamp mot Grei/Målløs, litt prestige for min del å møte disse da Frikk (tidl. Sveiva) og lagleder Ruben er familie. Men vi var videre før denne kampen pga to seiere. Fokus igjen er kula og beina, men vi faller fort ned på deres tempo. Når vi får dette til å fungere scorer vi mål. Men som jeg sa til guttene etter kampen, denne putter vi ned i en skuff og glemmer. Her var det mye rart. Kampen ender 5-3 til oss, igjen så gjør Martin og Eivind en bra kamp.

Så var det klart for semifinale mot GIF, et litt annet GIF lag vi møtte nå. Når vi fikk tak i kula så klarte vi å spille ball og vi var flinke til å komme opp i å dekke skudd. Men slet med å flytte oss side veis, manglet også fart i beina når GIF hadde ballen. GIF var større og bedre enn oss i det meste. 9-0 til GIF sto det til slutt.

Kort oppsummert: mye bra når vi får beina og kula til å gå, da er vi effektive. Men vi må få det til å fungere i alle rekkene og over tid i kampene. Bra defensivt, men må prøve å gjøre det enklere for oss i egen sone. Jobbe mer med å komme tettere opp i motstander. Å så er det dette å prate med hverandre. Men alt i alt en positiv gjeng, som jobber for hverandre. Så nå er det bare å fortsette å terpe på enkelt ting, så dette sitter frem til seriestart den 25. sept mot Bygdø Monolitten."

Kampfakta G17:
NOR 92 - Sveiva 1-5
GIF Fighters - NOR 92 2-3
Bækkelaget - NOR 92 0-3 
NOR 92 - Grei/Målløs 5-3

Semifinale Solberghallen søndag kl. 13.30; GIF Fighters - NOR 92 9-0

 



  •