20212223242526
27282930

NM håpet lever!

24.01.2010

NOR 92 tok i mot et Harstad som på lørdag fullstendig hadde blitt knust av Sagene. Hvordan ville dette påvirke nordlendingene og ikke minst hjemmelaget? Lett match kanskje noen tenkte? Foran et et stort publikum i Solberghallen ble det en litt merkelig kamp.

Alexander Jaksland (bildet) gjorde en bra kamp mot Harstad og ble kåret til hjemmelagets bestemann.

Harstad kom til Solberghallen med 2-30 i sekken fra gårsdagens Eliteseriekamp mot Sagene. En rekord ble satt med negativt fortegn for laget fra Harstad, den største seieren (tapet) i Eliteserien noensinne.

NOR 92 - Harstad live fra Solberghallen

Hvordan ville dette påvirke dagens kamp? NOR 92's trener Mikael Sjøqvist var klar over faren for undervurdering med tanke på dette resultatet, men Harstad var nok meget bestemte på å kjempe i samfulle 60 minutter mot NOR 92 og revansjere den svake kampen mot Sagene.

NOR 92 tok initiativet fra første sekund og satte Harstad under press. Hjemmelaget spilte nærmest som i power play mot en kompakt forsvarsmur hos bortelaget. Men på tross av det store ballinnehavet skapte ikke Tigers like mange sjanser som dette skulle tilsi. Det ble litt for mange pasninger og for få avslutninger. Og om ikke det var nok så var det Harstad som tok ledelsen med 1-0 etter 03.46. Etter dette snudde Tigers kampen og mange tenkte kanskje da på en ny Sagene kamp for Harstad da NOR 92 ledet 4-1 etter 13.09. Men dessverre for hjemmelaget avsluttet de perioden svakere og lot Harstad få to enkle mål og dermed 4-3 etter 17.11. Selv om NOR 92 økte til 5-3 før perioden var slutt, satt mange med en følelse at her burde Tigers holdt Harstad lenger bak i målprotokollen.

Andre periode startet som den første med fullstendig NOR 92 dominans. Men som i første sliter Tigers med å omsette det store spilleovertaket i flere og store målsjanser enn det de gjorde. Så etter 31.36 slår Harstad opp en lang ball i midtforsvaret til NOR 92 og da en uheldig Tobias Hulterstrøm (som forøvrig spilte sin kamp nr. 100 for Tigers i dag) mister kølla, står plutselig en Harstad spiller alene med Christian Kolderup og dermed sto det 5-4 og Harstad hadde fått blod på tann. Etter dette så virket det som Harstad fikk nye krefter og det enorme spilleoveraket til Tigers ble litt mindre selv om det var hjemmelaget som hadde ballen desidert mest. I periodens siste fem minutter utligner først Harstad, før nordlendingene utrolig nok tar ledelsen med 6-5 som også sto seg ut perioden. Blodig urettferdig etter spill og sjanser, men Harstad skal ha honnør for at de aldri ga opp og at de vil vise seg fra en bedre side enn katastrofe kampen på lørdag. For hjemmelaget handlet det om å omsette spillerovertaket i flere avslutninger og mål.

Tredje periode startet som de to foregående periodene og det var spill mot et mål fra start til slutt. Etter drøye fem minutter av sluttperioden var det Mads Normann som utligner for hjemmelaget etter å ha dratt seg igjennom hele Harstad laget og satt ballen pent i mål. Så snaue tre minutter senere er det Alexander Jaksland sin tur. Han driver ballen inn i Harstads sone og smeller ballen utagbart i nettaket og Tigers leder 7-6. På dette tidspunktet kokte det bra i Solberghallen hvor over 300 tilskuere var på plass. Selvfølgelig var sluttminuttene nervøse, selv om NOR 92 omtrent spilte powerplay mot fem Harstad spillere, kunne nordlendingene få en kontringssjanse og spolere NM drømmen for hjemmelaget. Men som så mange ganger tidligere var det en rutinert helt som fikk avgjøre. Thomas Lindgren hadde hatt mange og tunge skudd kampen igjennom uten å lykkes, men når han halvveis misset på skuddet som ga 8-6 og seier til hjemmelaget, kunne han ikke annet en dra på smilebåndet. Ballen trillet forbi en Harstad forsvarer og under en forvirret keeper.

NOR 92 slo Harstad (Drammens Tidende)

At seieren var fortjent hersker det selvfølgelig ingen tvil om, men det bekymrer litt at Tigers ikke skapte flere og klarere sjanser det store spilleovertaket tatt i betrakting. Honnør skal gutta ha for at de beholdt roen da det "buttet i mot" og tok med seg disse viktige poengene.