20212223242526
27282930

Tidenes opphenting!?

12.01.2010

Sagene kom til Solberghallen som favoritter til kveldens kamp mot NOR 92. Det var derimot hjemmelaget som tok ledelsen etter drøye fem minutter, men etter dette var det kun et lag på banen de neste 25 minuttene...

Tobias Johansson (bildet) og NOR-gutta sto for tidenes opphenting i Solberghallen i tirsdagens kamp mot serietreer Sagene.

Etter at Alexander Jaksland hadde sendt hjemmelaget i føringen på en kontring, kom Sagene sterkt tilbake og utlignet til 1-1 etter 8.22 og tok deretter ledelsen med 2-1 etter at vi hadde spilt i 8.55. Dermed hadde de snudd kampen på drøye halvminuttet. NOR 92 så ikke ut til å henge med på notene i det hele tatt og da Bjølsengutta økte til 3-1 etter 17.21, var det nok mange på tribunen av de snaue 150 tilskuerne som fryktet at Sagene skulle få nok et mål før pausen. Heldigvis holdt Tigers unna selv om de måtte spille 4 mot 5 det siste minuttet av første perioden. Hva vi så de første 20 minuttene fra hjemmelaget var det dårligste vi har sett på veldig lenge.

Live oppdatering fra kampen NOR 92 - Sagene

Vi håpet at Sjøkan og Jensen i pausa hadde klart å få gutta tilbake på sporet fra starten av i periode nummer to. Selv om Tigers startet perioden i undertallspill det første minuttet, holdt gutta unna, selv om ballen smalt i tverrliggeren rett før Tigers ble fulltallige. Dessverre for hjemmelaget fortsatte det dårlige spillet de første ti minuttene av midtperioden. Det så ut som gutta hadde strøm i kølla, feil pasningene florerte og Sagene ble forært den ene store muligheten etter den andre av gavmilde NOR-spillere. Og Sagene lot seg ikke be to ganger, hør bare her; etter ca. 26 minutter, nytt tverrliggerskudd fra Sagene, etter 27.06 øker Sagene til 4-1. NOR 92 tar time-out etter dette, men det så ut til å hjelpe lite for etter 28.19 øker bortelaget til 5-1 og det begynner virkelig å se svart ut. Men verre skulle det bli. Sagene øker til 6-1 etter 29.13 og hjemmelaget så ut til å være i full oppløsning. Etter halvspilt kamp ligger vi bak med fem mål og har i perioder blitt spilt helt ut.

NOR 92 slo Sagene 9-8 (Drammens Tidende)

For hjemmelaget kan kampen oppsummeres i to perioder. De første 30 minuttene som var en katastrofe og de siste 30 minuttene som var en av tidenes snuoperasjoner! Etter 31.24 syntes dagens NOR-gutt, Tobias Johansson at vi hadde blitt "pissa på" nok. Han kjempet inn 2-6 og ga i hvert fall håp om et anstendig resultat. Når samme mann etter 32.15 fra 15 meter scorer på et skudd som Sagene keeperen vil ha mareritt om lenge, så var det plutselig "bare" tre mål opp. Etter denne scoringen ble det virkelig fart i kampen som de første 30 minuttene var ganske så kjedelig. NOR 92 avsluttet perioden oppløftende, skapte flere store sjanser og viste plutselig spilleglede og innsats, noen som var fullstendig fraværende de første tredve. Det sto 3-6 foran siste periode og vår "live" reporter Caj "Kingen" Holm uttalte følgende i periodepausen "Sagene spiller tett og godt bakover og er farlige fremover. Kingen skjønner godt hvorfor Sagene er nr. 3 i serien etter hva han sett så langt. Samtidig tror han utrolig nok at kampen ikke er kjørt!" At han skulle få rett i sine uttalelser virker i ettertid smått fantastisk!

NOR 92 snudde 1-6 til seier (Assisten.no)

Tredje periode starter som andre periode sluttet, med et hardtkjempende og offensivt NOR 92 lag. Jesper Gøransson starter perioden med en stor sjanse, noe som skulle vise seg å være den første av veldig mange NOR-sjanser i siste periode. Så etter 47.05 og under tretten minutter igjen å spille, pådrar Sagene seg en utvisning og NOR 92 får sjansen i overtallsspill. NOR 92 bruker bare 44 sekunder av overtallsspillet til å redusere til 4-6, målscorer Alexander Jaksland. Skulle virkelig Tigers klare å hente igjen Sagenes 5 målsledelse? Etter 49.01 er det Jesper Gøransson's tur til å redusere, 5-6 og det gjenstår mer enn ti minutter av kampen... NOR 92 fortsetter kjøret og skaper sjanse på sjanse mot et Sagene som ikke helt har forstått hva som er i ferd med å skje. De tar derfor sin time-out etter ca. 51 minutter og deretter går det bare ca. 30 sekunder før NOR 92 smått fantastisk utligner til 6-6 ved Mathias Knutsen som klistrer ballen helt opp i vinkelen! Årets mål! Det koker i Solberghallen nå! Men NOR 92 har ikke tenkt å gi seg med dette, junioren Mads Normann gjør som junioren Knutsen, han klistrer ballen oppe i krysset og sender Tigers opp i ledelsen med 7-6 foran et entusiastisk hjemmepublikum. Dessverre for hjemmelaget stilner jubelen litt når elitseriens poengkonge Runar Snellingen utligner til 7-7 etter 52.56. Skulle opphentingen være forgjeves? Drøye minuttet senere så brenner hjemmelagets Bjørn Erik Torgersen alle sjansers mor da han setter ballen over på blank kasse fra 2 meter. Så redder en liggende Sagene spiller når Alexander Jaksland bare har å sette ballen i mål, hele Solberghallen roper på straffe, men dommerne var ikke enige. 55.36 og Solberghallen koker nok en gang da Jesper Gøransson på nytt sender hjemmelaget i føringen etter pasning fra Thomas "Linko" Lindgren som nå har kommet inn. Men tro ikke at kampen var slutt, Sagene gir seg ikke og de fleste trodde nok det ble poengdeling da Martin Erhamre utligner til 8-8 med kun 1,55 igjen av kampen. Men denne utrolige thrilleren av en kamp var ikke slutt, 50 sekunder før sluttsignalet får Thomas Lindgren æren av å avgjøre det hele, 9-8 til Tigers og taket i hallen løftet seg noen sekunder ved dette målet. Sagene hadde en siste sjanse i sluttsekundene, men NOR 92 holdt unna og kunne på bakgrunn av en fantastisk innsats de siste 30 minuttene vinne fortjent. En av tidenes mest spennende kamper i Solberghallen var slutt - denne gangen endte det med hjemmeseier og to utrolig viktige poeng til hjemmelaget!

Himmel og helvete i Solberghallen (sageneinnebandy.com)

TIl dere som ikke var på plass, ta turen neste gang Tigers spiller i Solberghallen, det kan bli gøy!!!