27282930

Tøff matching for Tigers i Karlstad!

04.09.2010

NOR 92 satte fredag formiddag kursen for Sverige og Karlstad for å få knalltøff matching to uker før seriestart. I Karlstad har gutta møtt motstand fra svenske lag fra Superligaen, Allsvenskan og Div. 1. På fredag fikk Tigers en forsmak på hva som ventet da det Allsvenska Skoghall sto på motsatt bane halvdel.

Mathias Knutsen (bildet) var tilbake i NOR-trøya igjen i Karlstad etter å ha måttet stå over EXEL TIGER CUP på grunn av sykdom.

Fra Karstad har Mikael Sjøqvist gitt oss denne rapporten lørdag ettermiddag:

Kallsta Open 2010 begynnte for vår del med kamp mot Skoghall fra svenske allsvensken (rett under Superligan). Vi møtte Skoghall også i fjor og tapte da med 0-7. Denne gang blev det 1-7 (1-1, 0-2, 0-4), men følelsen etter kampen var at vi gjorde en bedre kamp i år. Skoghall er et passningsskikklig lag med høyt balltempo og de førte kampen. Det var ikke ofte vi fikk låne ballen, men samtidigt kom de ikke til kjempestore sjanser. Vi jobbade veldig hart i forsvarsspillet og låg riktig i våre posisjoner. Faktisk tok vi også ledelsen etter en kjapp kontring der Matta spillte Kristian Becher som putta ballen i mål. 1-1 til slutt etter første perioden var kanskje ikke fortjent sett til kampbilden, men forsvarsspillet vårt såg veldig bra ut. Det fortsatte det gjøre i andre perioden og her fikk vi også litte mer ordnet spill. Sett over hele kampen er jeg brukbart fornøyd. Målen vi slipper in kommer ikke når vi er i etablert forsvarsspill uten når vi mistet ball og er på vei oppover i banen. Vi slet generellt med at holde fast ballen og skape eget spill. Laget mot Skoghall såg ut slik: Kolderup. 1 rekke. Per, Hulterstrøm - Mads, Matta, Kristian. 2 rekke: Mange, Julian - Tobbe, Simen F, Simen B. 3 rekke: Fredrik, Jonas - Bønna, Fox, Sondre.

Mot KAIS Mora, som nett opp fikk en gratisplass i Svenska Superligan, fikk vi på nytt spille forsvarrspill mest hele kampen. Mora vant til slutt med 6-2 (0-2, 0-3, 2-1) og det var ikke mye at si om. De var bedre en oss, men återigjen kommer målen vi slipper en etter våre feil. Ikke når vi står i oppstillt forsvar. Hedenstad stod veldig bra og hade god hjelp av bekkene som tok vekk det som blev i returer. Mora førde helt forventet spillet, men vi låg også her riktig i posisjoner og Mora kom ikke till mange store sjanser. Også i denne kampen manglet vi litt i det offensive spillet og de etablerte angreppen var ikke mange. Men de fanns der og ikke minst i den tredje perioden fikk vi fast ballen høyt opp i banen mye bedre en tidliger. Det faktum at vi vinner siste perioden mot et svenskt Superliga-lag er veldig sterkt og noe vi tar med oss videre. Målen i kampen for oss scorte Sondre og Fox.

Slik spillet vi imot Mora: Hedenstad. 1 rekke: Per, Hultan - Mads, Micke, Kristian. 2 rekke: Chris, Mange - Tobbe, Simen F, Simen B. 3 rekke: Jonas, Fredrik - Bønna, Matta, Sondre. I siste perioden vilte Simen B og Micke. In her kom Julian o Fox.

Siste kampen mot 1.divisjonslaget GS86 betydde ingenting for noe av lagen og det såg ut til at vare to slitne lag i første perioden der tempot ikke var så veldig høyt. Vi begynner med bra fokus og innsats og setter på nytt forsvarsspillet. Det føles heller ikke helt ufortjent når vi tar ledelsen gjenom et skudd av Sondre.
Men etter det synes jeg vi sliter litt. Speciellt da i det offensive spillet. Vi klarer ikke av at ha et etablert angreppspill og mister alltfor ofte tålmodigheten og søker den avgjørende passningen alltfor tidlig, og dessuten med alltfor dårlig kvalitet.

Denne dårlige trend fortsetter i andre perioden der vi sliter veldig med vårt passningsspill de første ti minuttene. Vi mister ballen på feil steder hele tiden og ser også veldig slitne ut. Men så ur ingenting gjør vi et bra bytte som slutter med at Hultan trykker in 2-2. Det målet gir oss energi og vi gjør også 3-2 i spill fire mot fem gjennom Bønna. Dessverre er vi litt uheldig i samme box og slipper in 3-3, et skudd som går på et bein og in i mål.

I siste perioden synes jeg vi høyer oss. Det er litt stillingskrig, men mot sluttet går vi ned på to rekker og klarer at gjøre 4-3 gjennom Simen. I samme stund får GS86 utvisning mot seg og i power play gjør Mikael Sandin 5-3. Det burte bli kampavgjørende, men slik blev det ikke. Vi blev litt passive og fikk ikke fast ballen. 5-4 kom og i spill seks mot fire (Matta blev utvist) gjorde GS86 5-5 med bare 14 sekunder igjen. Tungt selvfølgelig, men som helhet er jeg fornøyd med helgen.

Sammenlignet med de to tidligere åren vi spillt Kallsta Open synes jeg vi sett over tre kamper har stått opp mye bedre det her året. Vi har vist at vi klarer at spille et bra forsvarsspill mot bra motstand. Vi har fortsatt en del at jobbe med i passningskvalitet og beslutsvalg. Men jeg ser positivt på de neste ukene in mot seriepremieren og det er mange som under helgen har vist at de virkelig vil være med da.

Slik spillte vi imot GS86: Kolderup/Hedenstad (stod halve kampen hver). 1 rekke: Per, Hultan - Mads, Micke, Kristian. 2 rekke: Chris, Mange - Tobbe, Simen F, Simen B. 3 rekke: Julian, Fredrik - Bønna, Matta, Sondre. I siste perioden erstatte Jonas Mange som blev skadet.

Kampfakta fra oppgjøret GS96 og NOR 92 finner du her!