20212223242526
27282930

Vant når det gjaldt som mest!

26.02.2011

Kun seier var godt nok når Bækkelaget gjestet Solberghallen i siste serierunde. Med uavgjort eller tap hadde sesongen vært slutt allerede før februar var slutt. Men støttet av et entusiastisk hjemmepublikum gjorde NOR-gutta det de måtte mot Bækkelaget - vinne!

Manne Strandberg (bildet) overlistet BSK keeperen tre ganger og bidro til at NOR 92 sikret seg en plass i sluttspillet. Her ett av målene på straffe.

Det ble aldri noe velspilt oppgjør de snaut 150 tilskuerne i Solberghallen fikk se i ettermiddag, til det sto for mye på spill for begge lag. Det var Bækkelaget som var nærmest scoring i åpningen av kampen og de hadde en kjempesjanse hvor ballen gikk fra tverrliggeren og ned på streken før en for dagen god Jonny Wallenius fikk ryddet unna. Etter dette kom hjemmelaget mer og mer inn i kampen og det var ikke ufortjent at Michael Sandin på egenhånd sendte Tigers i føringen 1-0 etter 07.19. At kampen betydde mye for begge lag så vi også på to meget engasjerte coacher som tidlige fikk beskjed fra dommerne om å ta de med ro. Etter at kampen bølget frem og tilbake med sjanser til begge lag, fikk hjemmelaget mulighet til å øke da de fikk straffe etter 15.44. Etter at Tigers har slitt med å få uttelling på straffer tidligere i sesongen fikk Manne Strandberg muligheten og han benyttet den godt da han iskaldt sendte hjemmelaget i føringen med 2-0. Mot slutten av perioden forsøkte Bækkelaget å få med seg et reduseringsmål inn i garderroben, men skuddene kom fra langt hold og gikk som oftest over.

Vi fulgte kampen LIVE her!

Starten på midtperioden var åpen med mange og gode sjanser til begge lag. Og ny spenning i oppgjøret ble det da Bækkelaget pådro seg kampens første utvisning etter 24.40, og minuttet etter tente det til igjen og denne gangen måtte Alexander Jaksland og Kenneth Wåge måtte sette seg i fryseboksen og NOR 92 skulle spille 4 mot 3. Det gikk veldig bra og etter 26.25 sendte Manne hjemmelaget i ledelsen 3-0 med sitt andre nettkjenning for dagen. Men dessverre for hjemmelaget slipper de inn Bækkelaget i kampen kun 19 sekunder senere i spill 4 mot 4, dermed 3-1. Etter dette kjørte BSK for en ny redusering og hadde flere gode muligheter, men i stedet for 3-2 dukket Manne Strandberg opp på nytt og dermed sto det 4-1 til hjemmelaget etter 32.43. NOR 92 spiller meget godt etter dette og slipper ikke BSK lett til foran en god Johnny Wallenius i NOR-målet og dermed leder Tigers 4-1 foran de siste tjue minuttene.

Møter mester'n i sluttspillet (dt.no)

Foran siste perioden var det forventet at Bækkelaget satset alt fremover. BSK måtte ha minst uavgjort og fikk også en drømmeåpning på siste periode da Robert Larsen reduserte til 4-2 etter 2.47 av perioden. Mange neglebitende på tribunen etter dette! Mindre spennende ble det ikke når Stian Thorsen på nytt reduserte til 4-3 etter 5.01 av perioden. Akkurat da fryktet mange blå/hvite at sluttspillet skulle ga i vasken. Men når hjemmelagde behøvde det som mest viser Mathias Knutsen jernvilje og knaller inn 5-3 etter spilte 47.21 av kampen. Skulle det gå allikevel? Tja, mange fikk nok den samme dårlige følelsen da Bækkelaget mindre enn tre minutter senere på nytt reduserer til 5-4 ved Martin Borg. Men dette var ettermiddagen da NOR 92 hadde bestemt seg at dette skulle de ta hjem. Alexander Jaksland viste storhet da han på egenhånd på nytt sender Tigers opp i 2-måls ledelse etter 51.50. På tross av mye dramatikk med utvisninger og høy temperatur mot slutten av kampen, drar NOR 92 seieren fortjent i havn med 6-4 og er klare for sluttspill også denne sesongen.

Her finner du kampfakta fra NOR 92 - Bækkelaget og Sjøkans kommentarer

I NM kvartfinalene møter NOR 92 seriemester Sarpsborg som i ettermiddag slo Greåker med 7-4 foran nesten 500 tilskuere i Tindlundhallen. Sarpsborg kunne dermed i kraft av seriemester tittelen først velge motstander i kvart'n og valget falt altså på NOR 92.

NOR 92 har gjort to bra kamper på tross av tap mot Sharks og har tidligere også hatt gode resultater mot Østfoldlaget. Sjøkan uttalte etter kampen mot Bækkelaget at han  forventet at Sarpsborg valgte NOR 92 og at han ser frem i mot disse kampene og tror Tigers har bra muligheter til å overraske. Kvartfinalene skal avgjøres i best av fem kamper.